25. feb. 2014

Deilig med masse snø

Nå har mildværet kommet, og den flotte snøen har gått over til å bli slaps. Veldig synd, for jeg elsker snø, og gjerne masse snø. Selvfølgelig innebærer det litt problemer i forhold til veier og kjøreforhold. Mer eller mindre alle dagene blåste det ganske mye, og med tørr snø, endte vi opp med ganske store fonner på veiene. Da var jeg glad jeg hadde god bil. Fordi det kom mye snø nesten vær natt. Brøytebilen kom rett før skoletaxien, så vi endte opp med stor brøytekant rett i vår 90 graders sving til oppkjøringen vår. Gikk greit når jeg skulle ned, litt verre da jeg skulle opp. Et par av dagene gadd jeg ikke prøve engang. Da er det flott med gode naboer hvor vi kan parkere, og som kommer og brøyter senere på ettermiddagen.


Selv om det var mørkt når guttene og Jon kom hjem på ettermiddagen, ville de gjerne ut å leke i snøen. Da tok vi noe mat, gjorde litt lekser, og kledde på oss. Det var så mye snø de siste dagene at det ble vanskelig  å renne på akebrett. Når Jakop gikk på plenen forsvant han nesten. Kanskje ikke så rart, siden det var ca 1 meter, og Jakop er ca 98 cm. De gravde huler og ganger i brøyte haugene. Der var det også mulig å renne på rumpe akebrett. Problemet ble når Jakop ble for tøff, og akte ned på feil side. Da ble han begravd. Det ble veldig mange ganger en av oss måtte ned å hente han. Jakop syntes det var spesielt gøy når han var der med Caroline. Ho blir litt fort nervøs, og Jakop elsker å terge henne med å gjøre ting ho ikke liker.


Jonas, Jakop og Caroline "fant" opp en ny lek. Finn lommelykta. Da finner, eller lager man en, eller to passe store hauger med løs snø. En gjemmer lommelykta med lyset på, mens de andre går litt vekk, og ser en annen vei. Av en eller annen grunn var visst dette veldig gøy, og det var ikke enkelt å få de med inn på kveldene.


I helgene var vi ute stort sett hele dagen. Var inne for å spise, og slappe av før neste økt ute i snø været.
Det ble selvfølgelig mye måking disse dagene. Derfor var gleden stor da Jon fikk 40 års gaven i fra Tore. De siste vinterene har Jon snakket om hvor deilig det hadde vært med en liten elektrisk snø måker. I år ble "drømmen" oppfylt. Den har vært flittig i bruk. Har brukt den til å måke gårdsplassen, plassen til Stella bak huset, og stier til ved og hønsehus.

I perioden vi hadde snø, ble det veldig mye ute-tid, og uteaktiviteter. Nå som snøen er borte, og regnet har kommet tilbake, er det ikke like gøy og koselig ute.
Er ikke så mye mer å skrive. Tror innlegget og bildene taler for seg selv.

Blogges


Ingen kommentarer: