13. okt. 2013

SPANIA

Jonas på Gardremoen.
Caroline og Jakop
Vi reiste til Spania, og ett lite sted ved byen Torrevieja den 16. juni. Det var første gang utenlands for oss. Med mer eller mindre hele slekta til Jon, hadde vi mye spennende i vente. Vi reiste inn til Jon sin søster på lørdagen, for å sove ett par timer der. Caroline både gledet, og gruet seg så mye, at hun bestemte seg for å bruke ventetiden til å dusje og stelle seg. I 04 .00 tiden prøvde hun å vekke guttene, men siden det var litt vanskelig, bar hun de opp i sofaen. I 05 tiden satte vi oss i bilene, og kjørte ut til Gardermoen. Dagene gikk fort, og det skjedde mye, så det enkleste er nok å kommentere bildene. Kommer nok også til å skrive litt utenom.
På grunn av alle menneskene gruet jeg meg til å gå rundt i ventehallen, og innsjekkingen, men jeg overlevde. Jeg visste jeg kom til å overleve, men hode er ikke alltid enig.... Jonas gruet seg til selve flyturen. Han har aldri flydd før, og syntes det var litt skummelt, men spennende også. Jakop syntes nok det var litt skummelt han også, men det gikk fint siden han fikk holde Caroline i handa.
Jeg vil si at vi hadde en fantastisk uke med mange flotte opplevelser. På grunn av varmen, var det mye bedre å gå turer for Caroline og meg. Vi hadde ikke bil der nede, og en stor takk til de som gadd å kjøre oss av og til. Jeg fant til min store overraskelse en vin jeg likte, og neste gang skal jeg huske å legge den i kofferten, og ikke glemme at den ligger i håndbagasjen når jeg skal hjem.Jakop hopper i vannet for første gang
Den siste tiden har Jakop av en eller annen grunn fått vann skrekk. Uansett om det er i dusjen ,eller basseng i forskjellige størrelser. Første dagen jobbet Caroline og tanter med å få Jakop til å gå til kanten av bassenget, hvor han fikk vann på føttene. Dagen etter holdt Caroline på i ett par timer, med hjelp fra Kim Einar og tante Hilde. Til slutt fikk Caroline ham ut i bassenget. Etter å ha sett Jonas hoppe til Kim Einar, ville han prøve å hoppe han også. Etter det gjorde han nesten ikke annet. Han hoppet så mye at Caroline var helt gåen i armene. Kjempe deilig å se at han koste seg i vannet. Jonas koste seg masse han også, og de dagene vi var der, ble han mye flinkere til å svømme. Han ble også mye tryggere. Caroline badet for første gang på mange år. Det var nok på grunn av Jonas og Jakop i første omgang, men hun koste seg nok mer enn ho vil innrømme.
Jakop venter på maten
Caroline og Natalie kjøpte seg nye hatter
Den ene kvelden var vi på en Flamenco restaurant. En ny og spennende opplevelse. Gøy å se danserne de flinke danserne. Vår blonde jenter fikk sin del av oppmerksomheten av de mannlige som jobbet der. De syntes nok det var veldig gøy, og kanskje litt flaut. Alle plassene vi var, var det god mat. Syntes servisen var mer eller mindre topp alle plassene vi var, og opplevelsen var aldri den samme.


Caroline
Jakop danser
Vi var på restaurant nesten hver dag, noe som faktisk var koseligere enn jeg hadde trodd. Trodde kanskje at det ville bli litt stress, men tvert i mot. Vi hadde det veldig koselig med alle sammen. Helt topp å kose å oss sammen med familien, og god mat, uten å måtte tenke på oppvasken etterpå. Jakop som bare må danse når han hører musikk, endte med å underholde den ene resturanten. Med god hjelp fra to kusiner, ble det god underholdning for alle som var der.
Jonas og Jakop tar en pause i fra varmen,
og koser seg i sofaen
På det varmeste på dagen satt vi stort sett ute på terrassen og slappet av og koste oss. Leiligheten vi hadde lå slik at vi ikke merket at vi hadde naboer. Ikke så vi noe til bilveien eller veien i byggefeltet. Utsikten fra terrassen var rett og slett fin, stille og rolig. Vill man bare sitte å se og tenke, uten å bli forstyrret, var dette den perfekte plassen. Guttene orket ikke å være ute i det hele tatt på det varmeste, så de holdt seg inne. Der tegnet de, så på tv, eller slappet av på sofaen mens de drakk vann og brus for harde livet.Det ble veldig seine kvelder, og guttene var sjelden i seng før 01-02. Det er vel slik det blir i den varmen hvor man ikke klarer å fungere før lang utpå dagen. Skal man da få sett litt rundt, og brukt tiden med familie, blir døgnrytmen snudd. Så da ble det veldig sent i seng, og dertil sent oppe. Den ene natten var jeg og Jon oppe i 05 tiden. Vi syntes at endelig var temperaturen veldig behagelig. Da jeg sjekket gradestokken på terrassen, viste den 23 grader C.
En av de første dagene var vi på ett av Europas største kjøpesentrene, hvis jeg ikke husker feil. En stilig plass som var laget uten tak. Det var selvfølgelig tak over selve butikkene, men stilig uansett. Håper de har tak over resten når det regner. I midten av hovedetasjen, var det ett slags basseng med litt vann, og bitte små dusjer. I tillegg ble det sendt ut deilig kjølig dis. Senteret var veldig stort, men jeg syntes det var veldig lite butikker i forhold til størrelsen. Enten så fant jeg ikke alle butikkene, eller så er jeg bortskjemt med senteret i Kristiansand. Uansett koste vi oss med å kikke, litt mat og drikke.Jon og Jonas sjekker varmen på
Middelhavet
Caroline soler seg på stranda
Vi hadde oss en dag på stranden. Deilig strand, fin sjø, søt liten bar, og mange rare mennesker. Det var nok sikkert noen som syntes vi var rare også. Godt ingen er like.
Vi var en fin gjeng fra familien som var der, og mer eller mindre alle sammen kan skryte av å ha dyppet føttene i middelhavet. Jeg får ta det neste gang vi reiser ned.


Jonas og Jakop bygger i sanden,
og leter etter biller

Fredagen feiret vi fødselsdagene til Samal og Abelone. Vi hadde en fantastisk middag med god mat og god drikke, og en fantastisk flott familie. Vi snakket og koste oss til langt på. Hadde en super kveld som jeg gjentar med glede.
Caroline var med Kristine, Natalie og Kim Einar ut ett par kvelder. Tror de koste seg masse, og de nesten gikk seg bort på veien hjem den ene kvelden. Kristine overnattet, og jeg måtte le litt for meg selv da jeg hørte at Kristine og Caroline måtte dele en ultra smal seg, så de skulle få sove ett par timer.

Tusen takk til hele Rasmussen familien som gjorde ferien minneverdig og fantastisk. Har sikker glemt å få med endel av det som skjedde. Men de som var med, husker hva det var, og det er det viktigste.

Blogges

1 kommentar:

Hilde Strand sa...

Tror ikke La Zenia Boulevard er det største i Europa, men det er helt nytt :D
Og Jakop badet han, sammen med Kimmi i Middelhavet :) Han datt utav båten og.. hihihi
Vi reiser ned nå i november, julepresang fra Vesla og Bjørn :)

Klem og tatt for titten :)