26. jul. 2013

Så prøver vi igjen

Nå er det en hel evighet siden jeg skrev sist, men når jeg ikke får tatt meg tid, blir det slik.
De siste månedene kan beskrives raskt med: Dåp. 17. mai. Vannkopper. Ombygging av hønsehus og hundegård, og til slutt, kyllinger.Sol, sommer, vår, torden, masse regn, og til slutt en hel haug med sol og utrolig varme. Med tanke om at det kan bli ett litt kjedelig innlegg, skal jeg heller skrive litt om de forskjellige tingene som har skjedd.
Den 12. mai var vi i dåp i Bærum, til vår lille nydelige niese. Vi hadde tenkt å reise til Drammen på fredagen, men måtte vente til lørdag, fordi min kjære bil fant ut av at den skulle gå i stykker. Delen vi trengte er egentlig umulig å få tak i, meen mot alle odds, og en flaks vi ikke pleier å ha, fikk Jon tak i delen på lørdags morgen. Innen klokka 15 var bilen ferdig fikset, pakket, og vi satte kursen for Drammen. Det var en fin dåp, med ett koselig selskap etterpå.

17. mai feiret vi med å gå i tog. Jeg og Caroline gikk sammen med Jakop, og barnehagen. Vi hadde med Stella, så vi byttet på å gå ved siden. Da jeg ble helt gåen i bena, gikk jeg og Stella ut av toget, og Caroline var så snill at ho gikk med Jakop til toget var ferdig. Etterpå gikk vi ned til Liss og Erik hvor vi slappet av og kose oss frem til vi skulle til Alleen (sentrum) å se på folketoget. Vi er der mer eller mindre hvert år, og tror nesten det er den beste tiden for guttene, for de får nesten all den isen de vil av tante Liss. Da vi var ferdige der gikk vi ned til Samal og Abelone for å grille, spise god mat og kose oss.

Jakop fikk vannkopper, men var så heldig at han slapp feber, og hadde bare noen prikker. på toppen av det hele, var han så flink at han faktisk klarte å la være å klø på utslettene.
Fra Jonas var liten har vi redusert inntaket av laktose (melk), og klart å holde magen i orden, smerte fri, og mer eller mindre luft fri. Han har hatt mye vondt i magen, kvalm og mye luft, i våres. Etter lang ventetid, kunne vi endelig gå til legen. Der måtte Jonas ta blodprøve, noe som ikke er lett siden han er utrolig redd for sprøyter/nåler. Etter mye jobbing, bestikkelser, og god hjelp av de på legesenteret, fikk vi det til. Er kjempe stolt av han. Vi fikk beskjed om å holde han helt unna gluten og laktose. Etter 14 dager kunne han begynne med gluten igjen, og så fikk vi se hvordan magen ble da. Han var veldig flink til å følge opp selv, og sa faktisk fra til læreren selv.


En av dagene rett før ferien, hadde klassen en dag hvor de var oppe hos læreren og badet. De hadde hatt det kjempe gøy, og siden de ble servert vafler, hadde Jonas med seg egne vafler.
Den ene kvelden hadde de sommer-avslutning nede ved museumet. En kjempe koselig ettermiddag med både morsom og koselig underholdning. En av familiene hadde funnet ett nyfødt rådyr, og siden de ikke kunne gå i fra det, tok de det med. Ungene (og de voksne) syntes det var kjempe nydelig, og det fikk sin andel av beundring og kos.Vi hadde en periode hvor det var utrolig fint vær, og de dagene ble brukt til å bade i bassenget, løpe i sprederen, og slappe av i hengekøyene. Vi har fått to kull med kyllinger, med ca 5 uker aldersforskjell. Da vi satte det første kullet inn i innheiningen, fant vi ut hvor vi måtte tette igjen, og hvor små hull de egentlig kommer seg igjennom. Jon og Caroline hadde en stor jobb med å løpe rundt å fange rømlingene. Vi fikk til slutt lagt på ekstra netting, og tettet alle hull, så nå er det trygt og sikkert, og med netting på toppen skal det utrolig mye til før hauken klarer å få seg flere høner.


Den 16. juni reiste vi inn til Oslo, og videre til Spania, men det er en historie for seg selv, og kommer i ett eget innlegg senere i helgen.

Blogges
Ingen kommentarer: