4. apr. 2013

Tenner og sykehus

I dag koste Jakop og Caroline seg hjemme, mens Jonas og jeg var på sykehuset i Kristiansand. Jonas har så veldig tannlege skrekk, at han må ha narkose for å få fikset tennene. Utrolig synd egentlig, for han har veldig fine tenner. Nå har vi måtte vente på time på sykehuset i ett år, så det lille hullet var selvfølgelig blitt veldig stort. Fordelen med å vente, var at nå hadde roten på den ene melketanna vokst seg så lang, og på feil plass, at han måtte trekke den.
Det eneste Jonas gruet seg til, var å få nåla i hånda. Derfor syntes jeg har fin, for det han maste mest om frem til han sovnet, var at han ville ha mat, og var sulten.
Det gikk helt fint å sette på bedøvelse kremen, selv om han protesterte litt. Det ble straks mye være da det var tid for å sette nåla i hånden. Han prøvde å sitte i ro, men som vanlig når han blir redd, og ikke kan gå vekk, begynner bena å gå som noen propeller. Jeg tok han på fanget, men hver gang sykepleieren løftet nåla fikk han panikk. Vi fant ut av at vi fikk handle raskt. Ho tok hånda hans, og holdt nåla klar, og når jeg hadde fått snudd hodet hans, så han ikke kunne se noe, satte ho den inn. Han var litt sur og klynkete til å begynne med, siden det ble litt ømt i hånda, og det er en uvant følelse.


Det gikk helt fint å få han ned på operasjons stua, opp i senga, og koble på slanger og ledninger. Han fikk litt sakte tilførsel av smertestillende, og sove-melk, som Jonas kalte det sist, siden stoffet er hvitt. Selv har jeg glemt hva det heter. Da det var på tide å sove ordentlig, økte de tempoet på medisinene. Noe som førte til at det begynte å svi i hånda. Da kom  panikken, og bena begynte å bevege seg. Han begynte nesten å gråte å ville ha meg bort til seg. Det han ikke fikk med seg, var at han gikk glipp av hele tellingen, og sovnet nesten før jeg var borte ved senga hans.

Da Jonas "våknet" var han egentlig bare opptatt av at han vill hjem. Han sa det sikkert 100 ganger, uansett hvor mye vi forklarte at det ikke gikk. Han sovnet i 2 min, og da han våknet ville han finne på noe, og han valgte å se på film. Ekstra stas var det nok at dvd-spilleren var så ny, at den ikke var blitt brukt før, og at han måtte vise pleierne hvordan man brukte den. Etter en liten stund fikk han lov til å få en is, og ikke lenge etter fikk han skive og drikke. Da var det en som var glad. Da han hadde ligget de 2 timene han måtte, gikk vi ut til bilen. Fortsatt svimmel, og ganske skjelven i bena, skjønte han at det beste var å holde ett godt tak i meg. Heldigvis sovnet han i bilen på vei hjem.Han har vært ganske kvikk i dag, men har vært kvalm og svimmel til tider, og kastet opp litt da han hadde lagt seg. En god natts søvn gjør nok susen, og regner med at formen er på topp i morgen, og at han er klar for skolen.


Jakop og Caroline hadde kost seg masse mens i var avgårde. Fikk stadig SnappChat fra ho for å holde meg oppdatert. De hadde kost seg i sola, ryddet, ommøblert på rommet til Caroline, lekt og sett på Kaptein Sabeltann. I ettermiddag har Caroline vært avgårde for å vaske, og jeg klarte å komme meg på møte med fotballen til Jonas. Etter en sånn dag, var jeg glad for at det bare var kjente der. Ellers har kvelden vært stille og rolig, bortsett fra at Jørn var på besøk. Ikke det at han bråker.
Nå er Jakop våken igjen, så da får jeg gå å legge han igjen. Som vanlig......

BLOGGES
Ingen kommentarer: