3. apr. 2013

PÅSKE DEL 2Påskeaften er butikkene åpne, men bare akkurat så lenge at man liksom må forte seg å tenke over hva man må ha, før man må avgårde for å handle. Sånn var det i alle fall før. Nå var senteret åpent til 1500, og matbutikken åpen til 1600, så da har egentlig ingen unnskyldning, med mindre man har tenåringer i hus. Da kan det ta tid, og siden vi trodde alt stengte kl 12. og klokken hadde passert 13, var det mye som skulle fikses på kort tid. Vi fikk i alle fall handlet både tøy, og mat før butikkene stengte. I siste liten husket vi på å handle grillpølser, pølsebrød, og to bitte små bokser med potetsalat. Lomper var det tomt for, enda jeg leita i en evighet. Da vi hadde fått det vi skulle ha, bortsett fra mer påskegodt, som jeg glemte, kjørte vi hjem.
Jon og Tore hadde fått god fyr på bålet, og alt var klart for å begynne på pølsegrillingen. Vi har grillet pølser på påskeaften i mange år med Liss og Erik, men denne påsken var de avgårde, så da tok vi den hjemme. Vi bor jo mer eller mindre i skogen, men fant ut av at vi kunne late som om vi var på ordentlig tur i skogen, eller på fjellet, i alle fall hvis vi tok bilder fra den riktige vinkelen. Det smakte godt med grilla pølser ute i sola. Guttene koste seg i snøen mens og etter at de hadde spidda og spist pølsene. Jakop var full i feber, så han sov på sofaen. Tror jentene koste seg også. Julia tok bilder, som jeg gjerne skulle ha sett. Ho er utrolig flink til å ta bilder, så er jeg super heldig, finnes det kanskje ett normalt bilde av meg på kameraet hennes.Caroline ble sittende igjen ved bålet når vi andre hadde gått opp på terrassen for å kose oss i sola med en god kopp varm kaffe. Tok ett bilde av Caroline mens ho satt der, og det jeg så da jeg gikk igjennom bildene etterpå var at bildet kunne vært av en huleboer. Selvfølgelig med litt fantasi. Tenk deg: bilen vekk, spaden = spyd, og buksene brune........En huleboer. Syntes det er flott att jenta mi er i ett med sine forfedre. I alle fall så lenge det begrenser seg til tiden rundt bålet på påskeaften. Tror alle hadde hatt godt av å føle litt av "huleboer" tiden, for å klare å sette pris på det vi har i dag.
Da guttene var blitt kalde og små våte, tok de turen inn. Vi andre voksne koste oss videre på terrassen med koselig prat og kaffe. Manglet bare kosekake. Den lå glemt på kjøkkenbordet.Utpå ettermiddagen, var Jakop fortsatt så slapp, og hadde fortsatt feber, så vi valgte å ta han med på legevakta. Han var hos legen før påske, og lå på grensa til pencelin den gangen, men han ble veldig mye bedre, men ikke 100%. Siden han hadde ligget hele påsken fant vi ut av at det var på tide med en ny sjekk.  Jakop roet seg på fanget til tante Siri da vi kom, fordi jeg måtte sette vekk vogna. Han ble ropt opp for ett stikk i fingeren, mens jeg var rundt hjørnet, og da han var så rolig, gadd vi ikke styre med å bytte fang. Han hadde ikke mye lyst, men vi fikk det til. Det var ikke store protestene, så det gikk veldig greit. Mens vi satt å ventet på legen fant han like så godt ut av at han måtte på tisse, og nektet å gjøre det i bleia. Var nok litt spennende å låne doen på sykehuset. Typisk Jakop. Det gikk greit. CRP var på vei ned, og resten var som det var. Ingenting i brystet eller ører. Selvfølgelig sår i halsen. Så nå får vi bare vente på at han skal bli kvitt feberen helt, komme i form og begynne å spise ordentlig igjen. Håper for han sin del at det ikke tar så lang tid.

Søndagen var stille og rolig. Julia reiste hjem, og jeg håper det ikke blir lik lenge til vi ser ho igjen. Det var kjempe kos å ha ho på besøk, og Jakop kunne ikke skjønne hvorfor ho ikke bare kunne bo på rommet til Caroline.
Da jeg sa Julia måtte hjem til mammaen sin, syntes han at ho kunne bo her, og så heller besøke mammaen. Tror nok det var en som ble litt sjarmert. På kvelden skulle vi ha hjemmelaget pizza, og siden Jakop hadde kviknet til, ville selvfølgelig han hjelpe til. Etter å ha knadd pizzadeig til den store gullmedaljen, var han så sliten at han krøp rett opp i fanget til Jon på sofaen. Mens Jakop har vært syk, har han blitt en pappa dalt uten like. Helt merkelig. Jeg er vant til at det er meg han roper på, og vil ha trøst av, men ikke denne gangen. Syntes det var rart, og nesten litt trist, men også litt deilig.


Mandagen reiste Siri og Tom Henrik hjem til sitt. Det har vært utrolig koselig å ha de på besøk. Er ikke så ofte jeg får snakket med Siri, eller Tom Henrik, men sånn blir det når man bor langt ifra hverandre. Ikke så mye å gjøre med det, med mindre noen av oss flytter nærmere, men det skal ingen av oss.
Ellers var det ikke mye som skjedde på i går, bortsett fra ett besøk av en uvanlig stor humle  Den endte opp i en kasse, hvor den så ut til å like seg, og speile seg i kasse veggen.


I dag var det Jons første dag på jobb etter ferien, og vet ikke helt om det fristet noe særlig, spesielt siden han ikke var helt i form. Håper han slipper å få det Jakop har hatt. Jonas hadde planleggingsdag på skolen, så han hadde fri. Vi sov lenge alle sammen, og tror klokken hadde passert 10, før Jonas vekket Jakop og meg. Jakop var med meg en tur til Alleen for å handle mat, og for å se etter noe på Europris. Det var nok til at han lå rett ut på terrasse gulvet, og slappet av med Stella en god stund etterpå. Siden Jakop fortsatt ikke i form, og blir fort sliten, blir han nok hjemme fra barnehagen en god stund, men vi får se. Caroline var avgårde for å vaske i dag, og var ikke hjemme før i 19 tiden. Jeg har flyttet om på møblene til Jonas i går og i dag, og har bare ett par småting igjen. Tror det skal bli greit. Ellers har kvelden gått med til å slappe av, klippe Jonas, og å forberede han på det som skal skje i morgen når han skal på sykehuset, og fikse på ett par tenner under narkose. Tannlegeskrekk er noe herk. Foreløbig tar han det greit, og han har hatt narkose før, så det er ikke helt nytt.

Nå har alle sovnet, så da kan jeg også gå å legge meg.

BLOGGES

2 kommentarer:

Hilde og Kåre sa...

Hærlig :)
Håper Jakop er bedre :D

Klem

Lena Rasmussen sa...

Han kommer seg. Bedre og bedre hver dag :) Egentlig nesten helt frisk, men blir fort sliten, men i dag har han vært ute i flere timer :)