1. apr. 2013

PÅSKE DEL 1.

Nå er påskeferien snart over, og til nå har den vært en koselig og rolig, med kuttskader, brannsår, kjempe store gnagsår  og feber med hoste. På søndag kom ei venninne av Caroline på besøk. Det er faktisk litt over ett år siden vi så ho sist, og det var kjempe kjekt, og godt å se ho igjen. Caroline og Julia ser ut til å ha kost seg. Vært på besøk hos venner, sitte i sofaen og fnist, sitte med nesa i mobilen og sendt Snapchat til hverandre. Med andre ord, helt normalt på den fronten. Jakop har hatt en del feber, og hostet veldig, så han har skiftet mellom aktiv som vanlig, og slapp på sofaen. Noe jeg har glemt å nevne er at når man blir 3 år, blir man veldig stor. Jakop har blitt veldig bestemt på at han må ha kniv når vi spiser middag, skal smøre skivene selv, noe han mer eller mindre får til. Det som imponerer mest er at han plutselig vil gå på do, og til å med nå som han har vært syk, har han fått det til.


Onsdagen kom første skade, og siden har det bare fortsatt. Caroline, Julia, Jakop og jeg, skulle gå ned til Alleen. De ville selvfølgelig ha på seg skoene de kjøpte dagen før. Etter en stund sa Julia at ho begynte å bli sår bak på hælen, og da vi var kommet litt over halvveis orket ho ikke gå. Da jeg fikk se hvor stort og opp skrapet hælen var blitt. Vi ringte til Jon som holdt på i båten sammen med Jonas, og så kom de opp og møtte oss. Siden vi da var for mange til å få alle inn i bilen, gikk Caroline videre mens jeg og Julia kjørte Jon og Jonas hjem. Etter å ha kommet ned til Alleen, gikk vi en tur på senteret, for jentene ville kikke litt på Lindex, også måtte vi på apoteket for å finne noe vi kunne ha på foten til Julia. Mens vi satt der oppdaget Julia at den ene skoen ho hadde kjøpt var i en str. for liten. Heldigvis var sko-butikken rett ved siden av, så da var det bare opp der å få byttet sko, noe som ikke var noe problem. Dessverre var skaden skjedd, så ho fikk den bare på tuppen av foten. Det ble foten på sofaen på ettermiddagen. På kvelden var de ute en liten tur, og så må jeg jo nevne at Jørn kom på besøk.


Torsdag var stille og rolig, og det var ikke så veldig mye som foregikk. Siden det er så deilig vær ute, har vi sittet mye på terrassen, og kost oss. Jakop har kledd på seg jakke, sko lue og jakke, og vært ute med oss, av og til, men så har han blitt litt sliten, og gått inn på sofaen og lagt seg. Han koste seg mye med Julia og Caroline, og lekte med Jonas. Det har været rart å se hvor lite han har orket, før sofaen har ropt på han, men sånn er det når man ikke er i form, har feber og liten matlyst.
Fra Jonas hørte at tante Siri og Tom Henrik skulle komme, har han ventet og telt dager, og da de kom torsdag kveld, var han kjempe glad, og strålende fornøyd. Siden de kom sent, var det ikke mye de fikk lekt den dagen. Men etter hvert kom de seg i alle fall i seng, i motsetning til oss store.Fredag fortsatte i det samme i det samme bedagelige tempoet som tidligere. Guttene veksler på å leke ute, spille pc, bygge lego, eller rett å slett surre rundt, noe som de er veldig flinke til. Jentene er jeg litt usikker på. Mobilen ser ut til å sitte fast i hendene på de. Siden de ikke klager, regner jeg med at de syntes det er helt greit. Ellers er det veldig koselig å snakke med de når de ser opp.
Denne dagen skulle vi ha elgsteik og fløtegratinerte poteter, og da er det greit å dele opp potene i skiver, før man legger de i formen. Det har jeg kjøkkenmaskin til. Da blir selvfølgelig denne skitten, og må vaskes og tørkes. Siri skulle være snill å hjelpe meg med oppvasken, men var dessverre så uheldig at skjære bladet var kommet i dårlig humør. Den var rett og slett så slem at den beit Siri i fingeren, rett igjennom håndkle. Ho fikk et litt dypt kutt, og da ble selvfølgelig fingeren veldig sint og såret, og nektet å slutte å blø. Siri vant kampen til slutt, etter mye tape, og annet sår-stell utstyr.
Uansett ble middagen veldig god, og jeg tar gjerne en sånn middag igjen, og maten smaker selvfølgelig best i godt selskap. Tore kom opp en tur, og da ble det mye skravling på Jon, Siri og Tore. Jeg koser meg med å sitte å høre på alt det artige som kommer ut, men jeg må jo være med på skravlingen jeg også. Når da Caroline kommer å holder oss med selskap, kan det bli ganske mange samtaler på en gang, som går på kryss og tvers. Vi hadde i alle fall en kjempe hyggelig dag.
Nå er det desidert på tide å komme seg i seng, men del 2 av påsken dukker nok opp i morgen eller på tirsdag.

BLOGGES

Ingen kommentarer: