16. nov. 2012

UKE 45

Mandag var Jonas og Jakop faktisk ganske samarbeids villige, så det var ganske lett å få de til å kle på seg. Slapp til og med å diskutere med Jakop om han skulle ha på seg jakke eller ikke.
Da jeg skulle til å gå inn i barnehagen med Jakop, begynte jeg å lure på om jeg hadde skrudd av gryta med vann som stod på komfyren. Var ganske sikker på at den var skrudd av, men gikk hjem med en gang. Heldigvis hadde jeg skrudd av plata.
Fikk tatt ut av oppvaskmaskinen, satt på noe tøy til vask, og lagt sammen noe tøy. Ganske stolt av meg selv, med tanke på hvor vondt jeg hadde.
Etter at jeg hadde hentet Jonas på skolen, hadde vi litt tid til kos og prat. Vi fikk også øvd litt på 5 gangen. Han surrer litt av og til, men når han konsentrerer seg, klarer han den helt fint. Han har heldigvis forstått prinsippet, og at for eksempel 5x3 er det samme som 5+5+5. Håper han blir flinkere med gange tabellen enn det det vi andre er. Foreløbig ser det greit ut. Kommer nok til å kjøpe en plakat med gange tabellen og henge opp på veggen.
Da jeg hadde hentet Jakop i barnehagen, var han heldigvis ikke så trøtt at han sovnet i bilen, men det var nok deilig med litt avslapning på sofaen.

Jonas har blitt så kresen på middag, og har fått en formening om at han bare liker hel kylling og kylling lår. Det begynner å bli ganske slitsomt, og uheldigvis smitter det jo over på Jakop. I går hadde vi pasta gryte med skinke biter og ostesaus, og heldig vi fikk vi overtalt han til å spise. De spiste faktisk ganske masse begge to.
Etter middag var det ned til Fibo-hallen, og den første felles treningen i fotball. Tredje og fjerde klasse. Det hadde gått fint, og Jonas var kjempe fornøyd. Hjemme gikk Jakop å ventet på at Jonas skulle bli ferdig på treninga, for da skulle han ha trening med Jonas. Jakop ble kjempe glad da vi endelig skulle kjøre å hente han, at han nesten glemte å ta på seg støvlene. Det finnes nesten ikke noe bedre enn å trene fotball i gangen. Vi har flyttet  Jakop treninga inn siden plenen er så utrolig våt. De må jo selvfølgelig ta det mye mere med ro siden det er inne, men det har de ikke noe problemer med å forstå. Jakop jubler like hjertelig hver gang det blir mål. Uansett om det er han eller Jonas som får målet. Noen ganger har ikke Jakop lyst til å gi fra seg ballen, og stikker inn i stua, og blir ganske sint når Jonas vil ha ballen. Heldigvis holder det som regel å si til han at han må dele. De sovnet ganske raskt den kvelden, selv om Jonas trasser med å ikke ville legge seg, eller prøve å sove, men denne kvelden hadde han ikke en sjanse. Han sovnet etter fem minutter.

Tirsdag var det konferanse time med læreren. Det gikk fint. Fikk bekreftet det vi trodde om at var flink i matte. Han har også hatt så stor fremgang på lesing, at han skal begynne å ha litt lese lekse i samme lesebok som de andre. Vi fant også ut av at han har nok litt prestasjons angst. For når han gjør lekser eller har diktater og så videre, blir fort skriften utydelig, og han får endel feil. Hvis han får oppgaver han skal skrive på fri hånd, er det nesten feilfritt, med en veldig fin, jevn og tydelig håndskrift. Utrolig stolt av han, og den fremgangen han har hatt det siste året. Senere på kvelden var det foreldre møte i barnehagen. Det var ikke mange som møtte opp, så vi fikk til til å ta konferansen. Ikke noe jeg ikke visste fra før, men så er jeg jo der ganske mye hver dag.


Onsdag hadde Jonas kort-dag, og var ferdig halv ett. Vi koste oss, slappet av, gjorde litt lekser, og snakket. Kl 17 var det fotball trening, og denne dagen er det bare for klassen hans. Av en eller annen grunn, protester han vær gang når han skal kle på seg, men når han kommer i bilen gleder han seg, og når han kommer hjem, har han hatt det helt topp. Jon og Tore kjørte en fir-huling opp til Jan på Vigeland. Ellers skjedde det ikke mye.
Torsdag er en stille og rolig dag her i huset, så vi leker litt ekstra med guttene. Får roet ned, og gjort litt småting sammen, som vi ikke har fått tid til resten av uka.


Fredag er dagen da vi kjører ut til Vanse for å hente Caroline. Jonas ville ikke bli med, men han var glad for å få ho hjem en tur. Jon hadde seg en tur til Vanse han også for å hente ett eller annet sammen med Tore.Vi rett og slett bare koste hele kvelden. Er så utrolig deilig å ha ho hjemme, synd det bare er for en natt i helgene. Natt til lørdag, våknet Jakop rett før jeg skulle legge meg. Da jeg gikk ut i gangen for å gå opp til han satt det en mus midt i trappa. Siden jeg var redd for å jage musa opp til Jakop som stod på toppen og gråt, ringte jeg Caroline som lå å sov oppe. Ho stod opp og fikk roet ned Jakop mens jeg fikk jaget musa ned trappa og ut. Tok sin tid, men fikk det i alle fall til slutt. Tok en ekstra sjekk før vi til slutt gikk å la oss alle sammen. Jonas sov igjennom alt sammen.


Lørdag hadde Jonas fotball cup i Mandal. Han hadde hatt det kjempe gøy, og var veldig stolt av pokalen han hadde fått. Etter høst ferien var de så mange i 3 klasse som gikk på fotball, at de delte laget i to. A-klassen og B klassen. Fordel for det 2 laget som satt igjen med fullt lag, og 4 trenere. På Jonas sitt lag er det tydeligvis noen som har sluttet. De hadde ikke nok spillere til cupen, og måtte låne spillere fra en annen skole. Kjempe kjedelig. i tillegg stod de uten trener, men heldigvis er det to stykk som har tatt på seg den oppgaven. En stor takk til de som tok denne jobben. på siste trening var de tre spillere. Håper de kan slå sammen lagene igjen, og fordele de på tre grupper som roterer på å spille kamper. Fungerte helt fint, og jeg syntes det var en super løsning. Fortsetter de med så få på laget til Jonas, må man si ifra. Caroline, Jakop og Jeg koste oss hjemme, og etter cupen var det en tur ned til Abelone og Samal for å feire farsdag. Uheldig vis var ikke Liss, rik og Natalie der, så vi fikk ikke sagt hade til de, før de reiste. Etter kaffe, kake og vafler kjørte jeg Caroline ut til Vanse, mens Jon tok med seg guttene.

Søndag var det farsdag, men siden vi feiret den dagen før, hadde vi ikke tenkt å feire den en gang til. Het til Jonas kom inn til Jon og fortalte han hadde ringt farmor og farfar, og bedt de opp på kaffe, og at de kom opp om 20 minutter. Han ville  overraske Jon med ett lite selskap, og man kan jo si at det klarte han. Jon og guttene kjørte full fart ned på butikken, og fikk kjøpt noe is og kake.
På kvelden skulle jeg og Jonas ned til Liss for å lufte Prins, siden de hadde rist til Oslo. Kan tro vi ble ganske forvirret da de fortsatt var hjemme. Erik hadde nemlig glemt å si ifra at de ikke reiste før mandagen. Men koselig var det, for da fikk vi i alle fall sagt hade før de reiste.

BLOGGES


Ingen kommentarer: