23. nov. 2012

En ny uke


Etter nesten en uke hvor jeg har hatt problemer med bloggen, kan jeg få skrevet igjen.
Mandag var jeg og hentet Caroline i Vanse. Ho har hatt en intens kløe i huden i lang tid, med utslett. Ho orket ikke mere, for det gikk utover søvn og konsentrasjon. Vi kjørte til legevakta i Farsund. Det var ikke noe alvorlig, og det eneste som skulle til, var å smøre inn hele kroppen med krem, la det sitte på i 12 til 24 timer. Alt etter hvor mye utslett ho hadde. Ho valgte 24 timer, og sov over til tirsdagen. Ho fikk vasket litt tøy, og så var det på tide å smøre litt. Heldigvis hadde ho kort-dag på onsdagen, så ho kunne smør seg på formiddagen. Så da var det bare å dusje det av når ho kom fra skolen på onsdagen.


Etter at Dina fikk såret og begynte på medisin, har ho blitt kosete og roligere. I utgangspunktet blir ho roligere av å ha på nese-båndet. Nå bruker vi det så ho ikke skal vaske for mye på såret. Nå er nese-båndet så løst det kan uten at det detter av. Snart er såret borte, og da kan vi slutte med båndet. Ho pleier ikke å kose med Caroline, men nå var ho etter Caroline hele tiden, og storkoste seg når Caroline tok ho opp i sofaen. Etter å ha nytt kosen, sovnet ho i armkroken. Kjempe koselig å se. Da vi hadde hentet Jakop i barnehagen, kjørte jeg ho ut igjen til Vanse. Da jeg kom hjem lå Dina rett ut på gulvet inne hos Jonas.

Resten av uken har det stort sett vært som vanlig. Regnet  som bare det hele uken. Den ene dagen kom jeg på utsiden, og fikk en følelse av at noe ikke stemte. Etter å ha sjekket dyrene, da oppdaget jeg hva det var. Det regnet ikke. Da fant jeg ut at nå har det virkelig regnet for mye og for lenge.  Gleder meg virkelig til det kan slutte å regne. Kanskje det blir noen dagen uten nedbør, så vannet kan renne vekk litt, og så begynne å snø. Sånn som det ser ut nå, tviler jeg på det, men det er jo i alle fall lov til å håpe.

I det siste har Jonas vært litt sint når han skal gjøre lekser, noe som er kjedelig og litt frustrerende, men han gjør de i alle fall. Innimellom er det veldig gøy, men det er stort sett når jeg gjør noe feil. På onsdag fant Jakop ut at han skulle være med å gjøre lese lekse. Han tok fart opp i sofaen, og hoppet rett i fanget på meg og Jonas før vi rakk å gjøre noe. Jonas skal lese på tid, men vi måtte gi oss for Jakop gjorde seg så mye til at vi hadde latter krampe alle sammen. Det gikk mye bedre når vi hadde fått Jakop i seng, men det ble litt fliring når vi kom til å tenke på hva Jakop hadde gjort. Men lesingen ble kjempe bra.
Denne uken har Jakop vært ganske slapp. Det tror jeg mange har vært. Tror nok han begynner å bli ganske vær syk, som mange andre. Når han kommer hjem fra barnehagen, er han kjempe trøtt, og vil ligge på sofaen og slappe av en stund, før han vil leke. I går, torsdag sovnet nesten både Jakop og Dina på sofaen. Problemet er at han våkner på natta. I natt våknet han rett rundt 12, og var klar for å leke, noe som ikke er aktuelt i det hele tatt. Jon gikk opp for å få han til å legge seg, men da ble han så sint at han holdt på å eksplodere. Kan si mamma dalten slo til. Jeg gjorde meg ferdig, nede, og da jeg kom ut fra badet, lå Jon og Jakop på sofaen. Jakop hoppet nesten ut av sofaen da han så meg.Må dele kosen med Dina
Jon gikk å la seg, og jeg tok med Jakop for å henge opp litt tøy. Da vi var ferdige var fortsatt Jakop lys våken. Jeg tok han med inn i senga vår, for der får jeg han til å roe seg helt ned. Selv om han ikke sovner, har han skjønt at han må være stille og ligge rolig, hvis ikke må han inn i sengen sin. Etter en stund sovner han, tror kanskje det er fordi han konsentrerer seg om å være stille og rolig. Heldigvis er det ikke mange netter vi må ta han inn. Han har blitt bedre til å sove, eller det vil si han har blitt lettere å få til å sove når han våkner. Han var litt daltete da vi kom i barnehagen, men da jeg skulle gå var det ingen problemer. Fikk ikke hade kos engang.
I dag skal Caroline og jeg inn til Kristiansand, en mamma og Caroline tur. Må ha noen sånne turer så vi får litt mere enn ett par timer i uken alene. Denne gangen skal vi være hele helgen og sove på Clarion Hotel Ernst. Gleder meg masse. Skal nok en tur på Sørlands senteret på lørdagen, for å handle litt jule gaver, og kalender gaver. Ellers har vi ingen planer. Kommer nok til å blogge litt i helga. Hva guttene og Jon skal gjøre i helga, vet jeg ikke, men kommer nok til å blogge om det på søndag eller mandag.

Blogges

Ingen kommentarer: