8. aug. 2012

Ferie hjemme

Dagene etter at vi var i Kragerø har gått fort, og nå er sommer ferien snart over.
Dagen etter vi kom hjem, feiret vi fødselsdagen til niesene våre. Søndagen kom Caroline hjem etter å ha sitte barnevakt for 3 barn oppe i skogen på Vigeland. Det hadde gått kjempe fint, og ho var mye mindre sliten en jeg hadde trodd. Kjempe flink var ho, og må si jeg er ganske stolt.  Ellers har Caroline hatt seg noen dager i Vanse innimellom. Vi hadde besøk av Annsi ett par ganger før de reiste hjem. Jakop og onkel Geir ble gode kompiser, og hadde seg en god kosestund på iPaden.

Vi har fått gjort litt her, og litt der, disse dagene. Vi har 4 marsvin, som har stått to og to i bur. Vi fikk låne ett nettingbur av naboen som hadde stor nok plass til alle fire. Var litt spent på hvordan de ville gå i hop, med tanke på alder, og spesielt siden vi ikke vet hva slags kjønn de to nye er. Heldigvis gikk det kjempe fint, og de trives godt i hop. Marsvin er flokkdyr, og trives derfor i lag med flere, men jeg har sett resultater av hvordan det kan gå når ett par finner ut av at de ikke liker hverandre. Ikke mye pent. I alle fall går de godt i hop, men på grunn av regnet i går, måtte vi sette de tilbake i bruene sine. På søndag fikk jeg og Caroline klippet og stelt tre av de. Den siste er så fin og blank i pelsen, og korthåret, at den fikk seg bare en liten dusj.

Hanen vår var på god gang til å få til ordentlig galing, men av en eller annen grunn har den sluttet og herme etter nabo hanen, og heller begynt å etterligne Dina. Hverken ser eller høres særlig lurt ut, når en hane kommer med ett dypt boff, og deretter litt piping. Dina ser ganske forvirret ut når hanen holder på, og kan godt skjønne henne.Til å begynne med syntes jeg det var rart og bli vekket kl 0450, av en hane som nesten kunne gale ordentlig. Men når hanen setter i gang nå, er det nesten litt surrealistisk. Håper for hanen, og våres sin skyld at han begynner å gale ordentlig snart.

 
Ellers må det sies at Jakop har fått to favoritt plagg, hvis man kalle det. Nemlig caps og clogs. Han har dessuten blitt flink til å kle av seg, og glad i å gå uten klær. Han har derfor flere ganger den siste uka, de dagene det er varmt heldigvis, kunn gått rundt i caps og clogs. Godt vi bor her oppe i skogen og ikke i ett byggefelt. Jakop vil gjerne slutte med bleier, og stadig vekk vil han prøve å gå på do, men som han sier selv: Tisset sitter fast! Han klarer å tisse i dusjen, men det kan bli ganske upraktisk etterhvert, hvis vi er på besøk eller ut å kjører bil. Kan liksom ikke ha en dusj i bakhand hele tiden heller, så han må nok lære å gå på do andre plasser også.

Mandag kveld ville han ikke ha på seg bleie. Det var forsovidt greit. Han drev hele tiden med å skulle ha oss med inn på do for å prøve å tisse. I tillegg prøvde han seg på putta, som av en eller annen grunn står i stua. Etter nesten en time frem og tilbake, fulgte vi ikke like godt med lenger, men det skulle vi kanskje ha gjort. Tisse på do, sa Jakop. Ok, sa jeg, bare tiss du. På vei inn på badethørte vi han romsterte inne i gangen, men tenkte ikke så mye på det, fordi han pleier og romsterte rundt over alt.Etter ca ett minutt, hørte vi han gikk inn på badet. Der ble han bare noen sekunder før han kom inn igjen. Det er veldig vått, sa han. Da vi spurte han hvor, fikk vi til svar at det var masse vått i gangen og bitte litt på badet. Jeg gikk ut i gangen for å se, og jada,han hadde tisset. Fikk tørket opp, før jeg gikk inn på badet. Der var det små spor som viste at han hadde prøvd å stå å tisse, men da var det nok tomt. Er ikke mye gøy når de tisser på gulvet, men når man har en to åring som er kjempe stolt fordi han har klart å tisse en annen plass enn i dusjen, kan man liksom ikke bli sint heller.

På mandag, da Jon var ferdig på jobb, gikk han og Jonas ned på badeland. Der koste de seg i nesten to timer, og det var en utrolig godt fornøyd gutt som kom hjem. Jonas har dessuten vært med å trekke garn, og fikk seg en ny fiskestang av Jon, så han kunne fiske også når de var ute med båten. Godt å se at han endelig har lyst til å bli med på båten. Satser på at det vil være.Ellers har vi fått begynt på andre strøket på terrassen. Har bare rekkverket oppe igjen, men pga regn, måtte vi gi oss. Guttene har også kost seg med å stupe kråke i senga til Caroline når ho ikke har vært hjemme.

Jakop begynte i barnehagen på mandag, og det er deilig det ikke var noe problem at jeg gikk første dagen. Dessuten er det godt å få noen dager alene med Jonas før han skal begynne på skolen neste onsdag. Tirsdagen var jeg og Jonas en liten tur på kafé. Kjempe koselig, også var det så lenge siden det bare var oss to. På kvelden kjørte jeg Caroline ut til Vanse. Nå satser jeg på å få blogget litt hver dag, så jeg slipper lange oppdateringer som de siste innleggene har vært.
BOGGES

Ingen kommentarer: