20. jul. 2012

Helga hos tante Siri

Dagene hos Siri gikk veldig fort.
Torsdagen kom vi frem til tante Siri og Tom Henrik senere enn planlagt, men det var rett og slett litt for varmt for å kjøre bil på formiddagen. Etterhvert tok vi oss en tur på butikken og handlet litt mat, chips og noe godt å drikke. Da vi kom hjem pakket vi ut av bilen, før vi gikk igang med middagen. Etterpå var det på tide å tenke på å få  Jakop i seng, noe som ikke var helt enkelt, for han ville gjerne leke med Jonas og Tom Henrik. Han sovnet til slutt. Vi andre koste oss og pratet voksenprat, når guttene hadde lags seg også.
På fredagen gjorde vi egentlig alt og ingenting. Jakob og tante var en tur oppe hos en nabo, for å mate noen dyr, mens de var på ferie. Tror det var kaniner? Var en tur på butikken og handlet litt. Det var veldig viktig for guttene at jeg fikk  sjokolade, men de fikk aldri bestemt seg for hvilken de ville ha. Det endte opp med at vi kjøpte litt forskjellig, og så fikk de velge en, og resten skulle de få dagen etter, lørdagen. Jonas og Tom Henrik fikk besøk av noen kammerater av Tom Henrik. Ellers ble det mye kos og prat denne dagen også. Det ble litt pc på guttene, men det var på grunn av været.

Guttene var veldig flinke til å leke på rommet, når det regnet ute. Der gikk det mest i Lego, og utrolig nok ble det ikke mye krangling enda Jakop var rett bak de hele tiden. Han ville selvfølgelig gjøre akkurat det de to andre ville. Han er heldigvis både glad i Lego, og får til mye selv, så han er ikke så veldig mye i veien, men ødelegger nesten noe av og til, fordi han vil hjelpe.
Lørdag var det Tofte dagene. Siden det ville bli mye folk og biler, gadd jeg ikke ta med bilen. Siri hadde ikke plass til alle i sin bil, så Jakop og jeg tok vogna og gikk. Trodde jev visste hvor langt det var, men der tok jeg feil. Egentlig var det ikke så veldig langt, men hoftene og bena mine var ikke helt glad for at jeg hadde gått så langt. Vi gikk hjem igjen også, så jeg må innrømme at jeg var rimelig stiv, og hadde ganske så vondt resten av dagen.

På Tofte var det satt opp forskjellige boder med alt fra husmorsforreningen til krims krams boder. Mye stilig å se på. Jonas ville kjøpe en ting til Tom Henrik, Jakop og seg selv, og endte ikke overraskende opp med tre forskjellige skytevåpen. Siri og jeg gikk og handlet mat, mens Caroline, Gina og alle guttene stod ute å ventet. Gina hadde forresten så sansen for Jakop, at jeg lurte litt på om ho kom til å ta han med seg hjem :) Etter handlingen kjørte resten av gjengen hjem, mens Jakop og jeg ble igjen litt. Fant ut av at en i fra folkehøgskolen var der, og gikk bort for å hilse på. Litt rart, men utrolig gøy og koselig. Pratet litt om hvordan vi hadde det, og fant ut av at vi ikke hadde sett hverandre på 17/18 år. Vi får satse å at det ikke er like lenge til neste gang. Det er snakk om ett treff neste sommer, for da er det 20 år siden vi var ferdig på Borgund Folkehøyskole. Helt utrolig hvor fort årene har gått, og begynner nesten å føle meg gammel.

Da vi skulle gå hjem, fant Jakop ut av at hadde lyst til å trille og dra vogna hjem. Problemet var at det er bare er oppoverbakker, som dere ser på bildet. Der er vi halvveis i bakken opp til Joker. Fra Joker er det bare  ett par 100 meter. Jakop syntes det var kjempe gøy, men at han orket å få vogna opp til Joker, er helt utrolig. Det tok selvfølgelig kjempe lang tid, og endel pauser for å drikke, men vi kom opp til butikken. Der var det påfyll av drikke, før vi gikk videre opp til Siri og gjengen. Det siste stykket satt Jakop i vogna, og godt var det, hvis ikke tror jeg vi hadde vært hjemme sent på kvelden. Jeg ble i dårlig form utover dagen. Kvalm og svimmel. Vet ikke om det var fordi jeg var kjempe sliten, og hadde utrolig vondt, eller noe annet. Det spiller forsåvidt ikke noen rolle. Resten av kvelden gikk rolig for seg, eller så rolig det går ann med tre aktive gutter. For ikke å snakke om Siri, Caroline og meg.

Søndagen våknet jeg langt utpå dagen. Husker ikke hvor mye klokka var, men det kunne vel kalles tidlig ettermiddag. Siri fant ut av at siden jeg var ganske dårlig kvelden før, kunne jeg få sove, mens ho koste seg alene med Caroline og guttene. Da jeg våknet var det bare Caroline som var hjemme. Tante Siri hadde tatt med Jakop på en liten gå tur, mens Jonas og Tom Henrik var å lekte i barnehagen. Tante Siri og Jakop møtte på Gina, og så gikk de for å kjøpe is, før de gikk for å møte guttene. Jonas, Tom Henrik og Jakop hadde storkost seg, og det var en godt fornøyd gjeng som kom hjem igjen.Været ble ganske fin utover ettermiddagen, så Tante Siri puttet Jonas og Tom Henrik, og ett par andre gutter i bilen og kjørte ned til stranda. Jonas er ikke så veldig glad  å bade ute, så han gikk rundt å utforsket i strandkanten, på fjellet og andre plasser han fant interessante. De andre koste seg i vannet. Da de kom hjem igjen var det tid for middag. Etterpå skulle Jakop legge seg, noe som ikke ble lett, for han oppdaget at Jonas og Tom Henrik så på film i rommet ved siden av, men etter en lang stund sovnet han.
Vi andre gjentok de andre kveldene, og satt og skravlet og koste oss etter at alle barne hadde lagt seg. Vi ble sittende å se film utover natta, så vi kom oss ikke så tidlig i seng som vi hadde beregnet.


Mandag klarte vi å komme oss opp til tilnærmet normal tid. Vi spiste, pakket bilen og lot guttene leke litt, og jeg fikk våknet ordentlig. Litt sent på formiddagen satte vi kursen hjemover. Trafikken gikk fint frem til rett etter Holmestrand. Der ble vi mer eller mindre stående stille. Vi brukte litt over en og en halv time til Larvik. Man kan si at jeg nå kjente hvor vridd foten min egentlig var. Måtte stort sett ha foten på clutchen hele tiden. Da trafikken endelig kom på gli igjen hadde jeg så vondt at jeg vurderte å finne en plass å overnatte. Vi tok en lang pause ved Skien, hvor vi spiste. Vi var også oppe på en slags mini lekeplass. Der var det ett stort tårn i lerret, med klatre klosser, og sklie fra toppen. Jakop syntes det holdt med å hoppe litt rundt, og klatre litt helt nederst. Jonas syntes det var gøy å klatre langt opp, og skli ned igjen rett ved siden av der han klatret opp. Han ville ikke opp i sklia, og det skjønner jeg godt for, for det første var det vanskelig å komme opp, og det var langt ned. Da guttene hadde fått tømt seg for energi, og jeg hadde fått fått gått av meg litt vondt kjørte vi hjem.


Må få sagt at disse dagene hos familiene våre har vært helt topp. Det er så utrolig koselig å tilbringe dager sammen med familie som man ser så alt for sjelden.
Nå er det på tide å avslutte bloggingen om turen til Østlandet.
Takk til alle for noen herlige dager.
BLOGGES
Ingen kommentarer: