16. jul. 2012

Dagene hos bestemor og Alexander i Drammen


Mandagen reiste vi som sagt til Drammen og bestemor og Alexander. Der hadde vi fint vær så og si hele tiden. Mandagen slappet vi av og koste seg. Guttene var endel inne hos onkel Alexander, noe som ikke kom som noen overraskelse. De var faktisk inne hos onkel så fort det passet. Godt han har masse tålmodighet, dessuten er han utrolig flink med barn. Guttene bare rett og slett elsker det. Caroline og jeg hadde oss en liten tur innom Gullskogen senteret, hvor vi lette etter en frisør som ville sette på Caroline sitt exstension, men de gjorde det bare hvis ho kjøpte det der. I stedet gikk vi en tur innom en lekebutikk, og kjøpte litt lego til guttene.

På tirsdagen var Caroline, guttene og jeg en tur oppe hos oldemor. Oldefar var på tur i Tromsø, så han fikk vi dessverre ikke truffet. Det var kjempe koselig å se henne igjen. Ikke så ofte vi får det til, men tar alltids en tur opp når vi er i Drammen. Siden guttene blir fort rastløse sendte vi dem  ut en tur. De har en deilig og stor hage, så guttene koste seg der, mens jeg og Caroline fikk pratet og kost oss med oldemor. Etter en god stund tuslet vi hjemover, men tok oss en liten tur på butikken siden det kan være litt greit å ha bleier.Jakop har fått sansen for å hjelpe til, og brukte en hver anledning til å vise hvor flink han er. Han hjalp til med å sette på og rydde av bordet når vi skulle spise, og det var kjempestas å "hjelpe" bestemor med å henge opp tøy. Han prøvde å hjelpe onkel med å klippe plenen, men jeg tror det var litt skumelt, for han var stadig vekk en liten tur inn, eller stor på terrassen og kikket. Men han var i alle fall fornøyd. Etter middagen tok Jakop og bestemor seg en liten pause på sofaen, og leste litt i et ukeblad, men han blir aldri enig med seg selv hvilken side han vil kikke på, så det tar litt tid å komme igjennom bladet. Jonas lekte ute, lekte inn med lego, eller var inn hos onkel å spilte og herjet litt.

Onsdagen hadde vi egentlig tenkt å komme oss tidlig avgårde til byen, men siden vi er veldig flinke til å "skal bare" fikk vi ikke det helt til. Onkel og Jonas skulle ha seg en gutte tur på kino, for å se istid 4, og Jonas gledet seg kjempe mye. Ikke bare fikk han ha onkel for seg selv, men han fikk sett filmen han har ventet på siden det ble annonsert at den skulle komme. Han vimset rundt hele dagen, og syntes tiden gikk forferdelig sent. De måtte ta 4 bussen ned til byen for å rekke filmen.
Vi andre hadde tenkt å ta halv 4 bussen, men en liten stund før vi skulle gå opp til holdeplassen, kom Alexander inn for å si ifra om at vi måtte vente, for pappa skulle komme innom rett over 4 for å levere noe jeg skulle ha med til Tom Henrik. Det var kjempe koselig å hilse på pappa igjen, selv om det ikke var så mange minuttene han kunne være. Han hadde vært avgårde for å dømme golf, og ville gjerne komme seg hjem til Arendal. Skjønner den godt.

Vi kom oss endelig av gårde med 5 bussen. Det var første gang Jakop kjørte buss. Han har kjørt barnehage bussen, men det er en minibuss. Han satte seg godt tilrette i Caroline sitt fang på siden av bestemor. Han så litt skeptisk ut hele veien ned til byen, men var kjempe fornøyd og glad da vi gikk av bussen. Meg kjøre stor buss, sa han med ett stor smil. Vi gikk rett bort på Magasinet, og opp på den ene kafeen for å ta oss litt mat, og forberedte oss på en shopping runde i Drammen i ett ganske høyt tempo.
Etter maten gikk vi innom noen klesbutikker, hvor vi møtte en kjempe giret og fornøyd Jonas, og Alexander. Filmen hadde vært utrolig bra, og på toppen av det hele hadde de sett istid 4 i 3D. Har funnet ut av at jeg ikke kan se filmer i 3D, for jeg får vondt i hodet etter en liten stund, og blir mer eller mindre liggende dagen etter. Lurer på om det er pga migrenen, men det får jeg høre med legen om når jeg skal til kontroll. Uansett gleder jeg mag masse til filmen kommer på DVD. Jon og Tore hadde vært å sett den på Lyngdal Kino, så nå er det bare Caroline og jeg som ikke har sett den.

Vi gikk innom en lekebutikk, hvor Jonas og Jakop fikk velge seg en liten sommer pressang fra beste mor. Ikke overraskende valgte Jonas lego, og Jakop valgte en stor lastebil som fraktet en traktor. Jonas valgte til en forandring ikke Star Wars, men en i fra lego serien med dinosaurer. Etterpå tok onkel med seg Jonas hjem. Noe som passet meg og Caroline veldig godt siden vi langt i fra var ferdige, og Jonas ikke har tålmodighet til å gå i butikker mere enn 5 minutter. Bestemor måtte også gå, siden ho skulle ut å spise med syklubben.Jeg og Caroline hadde en runde i hele byen, i alle fall på de to sentrene som er der. Vi fikk tak i mesteparten av det vi skulle ha. Klær til Caroline og Jakop, og litt små dill. Hadde tenkt å kjøpe meg en ny bikini, men det ble det ikke noe av. Får aldri surret meg til å kjøpe noe til meg selv, blir til at jeg kjøper en ting til en av ungene istedet. Mye mere gøy det. Da vi var ferdige, fortet vi oss til bussen, men da vi var 10 meter fra bussholdeplassen, kjørte bussen. Etter å ha kikket på tabellen, fant vi ut av at vi måtte vente en time på neste buss til Åskollen. Helt til jeg kom på den lure ideen om at vi kunne ta bussen til Svelvik, som gikk om en halv time. Jeg har ikke tatt den bussen på mange år, så jeg var ikke helt sikker på hvor vi skulle gå av, og det hjalp ikke at vi satt og surret og ikke fulgte med på hvor vi var. Dessverre gikk vi av for tidlig, men vi kom da hjem til slutt.

Alexander hadde bestilt pizza, og den kom han med akkurat i det vi kom inn døra. Vi koste oss med den, og til og med guttene spiste mye. Jonas spiste fyll også, ikke bare "endene". Etterpå slang vi oss ned på sofaen. Der rakk vi å slappe av i 3 minutter, før guttene fant ut av at nå var det på tide å ta onkel. Tror nok de storkoste seg alle tre, selv om onkel Alexander stort sett lå underst. Etter en stund kom bestemor hjem, og ikke lenge etter var det på tide å legge Jakop. Jonas og Caroline ble med inn til onkel Alexander, hvor de skravlet og spilte.Da vi stod opp på torsdagen, var det nydelig vær, og veldig varmt. Vi fant ut av at vi skulle spise frokosten ute, noe guttene syntes var veldig gøy. Vi hadde tenkt å reise til Siri på formiddagen, men utsatte det til sent på ettermiddagen siden det var så deilig vær. Istedet ble vi tuslende rundt, tørket tøy på snora, og rett og slett koste oss i sola. I følge termometeret til bestemor, var det over 40 grader i sola, så vi valgte å ta guttene inn av og til, så de fikk kjølt seg ned. Etterhvert kjørte vi utover til Siri. Godt fornøyd etter noen fine dager hos bestemor og onkel Alexander. Jakop ville gjerne ha med onkel, men det gikk dessverre ikke.

Blogges

Ingen kommentarer: