11. jul. 2012

Første helg på rundreisen på østlandet

Som sagt tidligere kom guttene og jeg ikke avgårde fredag formiddag, men natt til lørdag. Turen innover gikk fint. Det tok ett par timer før guttene sovnet. Jakop har virkelig fått sansen for Star Wars tegnefilm, og satt å maste på Jonas helt inn til Kristiansand. Da orket ikke Jonas og høre mere mas, så da byttet han film. Ikke det at Jonas er lei av Star Wars, men han hadde tenkt å se en annen film til en forandring. Han satte den på igjen når Jakop hadde sovnet, men det tok ikke lang tid før han sovnet selv. Så det ble en stille tur for min del.Vi kom frem til Stabekk i halv elleve tiden, så da rakk vi noen timer med min kjære svigerinne og familie, før de reiste avgårde på egen ferie. Det var deilig å se Caroline igjen, og vet at guttene ble kjempe glade for å ha storesøster i nærheten igjen. Guttene, Caroline og jeg fikk låne leiligheten deres frem til mandagen, hvor vi skulle videre til Drammen. Vi koste oss og slappet av, men merket på guttene at de var vant til å ha litt større plass å leke på, men det tok ikke lang tid før de klarte å utnytte hver millimeter av huset, hagen og terrassen. Heldigvis var det opphold, så vi kunne være mye ute. Jakop oppholdt seg mer eller mindre i sklia hele tiden. Bortsett fra når han kastet ting, fra sofaen på terrassen, og over til naboen eller på plenen. Han "lagde" mat på lekekjøkkenet også, og vi fikk servert "kaffe" stadig vekk. Jakop la sin elsk på sklia/ hytta, og ville gjerne ha den med seg da vi skulle reise videre.

Søndagen fant vi ut at vi skulle gå en lang tur. Caroline og jeg hørte at det tordnet litt langt vekke, men vi gikk likevel. Vi hadde ikke gått mange minuttene da regnet satte inn for fullt.
Da regnet traff bakken sprutet det rett opp og inn i jakka til Jonas. Det regnet så kraftig at det var vanskelig å se langt frem. Jakop var heldig å satt i vogna, så han ble ikke så veldig våt. Jonas hadde en vannavstøtende jakke, men den hjalp ikke mye. Caroline lånte Jonas sin jakke, siden ho ikke hadde noe mot i å bli våt. Det ho glemte var at ho hadde på seg en tynn, hvit topp, og svart bh. Det så ikke mye lurt ut. Vi bestemte oss for at vi skulle gå litt til, selv om det helst var på trass, siden uværet kom i det vi gikk. Vi fikk mange rare blikk fra biler som kjørte forbi, og folk som så oss i vinduene. Vi så kanskje litt gale ut der vi gikk, men vi hadde det litt gøy, og det var deilig å få beveget seg ordentlig i frisk luft. Vi måtte kle av oss på utsiden for det rant i strie strømmer av oss, og Caroline og Jonas gikk rett i dusjen da vi kom hjem, så de kunne få varmen i seg igjen. Resten av kvelden koste de seg i sofaen.

Sist vi var avgårde fant Jakop ut av hvordan han skulle komme seg ut av reise senga, så den gadd jeg ikke å ta med denne gangen. Det kunne kanskje ha gått, men en gang må han sove uten, og vi tok det som en liten generalprøve før telt turen. Caroline valgte å sove oppe, så guttene og jeg fikk senga nede. Jakop så litt forundret ut da han skulle legge seg første kvelden, men det gikk forbausende fint.
Da Jonas skulle legge seg, hadde han litt problemer med å la Jakop sove i fred. Han hadde så lyst til å legge seg sånn at han kunne holde rundt Jakop. Han klarte å la være før han sovnet, men mens han sov gikk det ikke like fint.
Da jeg kom ned for å legge meg, lå Jakop med armene rundt Jonas sin hals, og Jonas hadde armen over Jakop sin mage, og bena hadde han på en måte krøllet rundt bena til Jakop. Var ganske stilig å se på, og ett under at ingen av de våknet. Jeg har i mange år visst at ett lite barn tar stor plass i senga, og nå fikk jeg erfare at to barn tar tre ganger så mye plass. Det var ikke mange cm. jeg hadde til rådighet, men det gikk greit, og jeg fikk sove.

Ellers hadde vi en fin helg, og på mandag ettermiddag satte vi kursen for Drammen, bestemor og onkel Alexander.

BLOGGES

Ingen kommentarer: