8. jun. 2012

Torsdag og muntlig eksamen

I dag var det avgårde med Jonas og Caroline på skolen, og Jakop i barnehagen. I dag fikk Caroline vite hva ho kom opp i til muntlig eksamen. Det ble naturfag, noe som er det verste og det vanskeligste faget hennes. Kjempe flott at ho er innstilt på å bruke dagene frem til mandagen på å lese, men det er like viktig å huske å ta noen pauser innimellom. Hentet ho på skolen i halv 11 tiden. Tomine og Joakim ble med hjem for å lese litt de også. Joakim kom også opp i naturfag, og Tomine kom opp i engelsk. Kan trygt si at de ikke er helt fornøyde med fagene, men tror nok Tomine er litt mere  fornøyd enn de to andre.


De slappet av i noen minutter før de gikk i gang med å lage seg litt mat. Joakim dekket bordet, Tomine kuttet opp osten, Caroline kuttet pølsene, og Linn kokte makaroni. Etterpå gikk de igang med lesingen.
Det vil si, Tomine sovnet etter ett par sider, men Joakim og Caroline leste. Joakim satt på ned til barnehagen. Lettere det, enn å gå her i fra og helt til Hobden feltet. Barnehagen er mye, mye nærmere.
På vei ned kjøpte Jonas en is til seg selv og en til Jakop. Har aldri sett noen spise en sandwich is, så fort som Jonas gjør. Ikke før nå. I løpet av noen få minutter var papiret av, og isen fortært og tutten funnet frem. Nå er det absolutt Jakop som har rekorden. Tror han bare gapte og stappet isen i magen. Jonas satt faktisk å lo når jeg kom inn i bilen, nettopp fordi det hadde gått så fort.

Til middag hadde vi noe vi sjelden har. Gatekjøkken mat, men det er da det smaker godt. Da Jakop var ferdig med å spise var det rett i dusjen, for han så ut som om han hadde rullet seg i jord. Da han var ferdig, og vi satt å smurte utslettene hans, spurte han om han kunne legge seg. Man sier ikke nei til det. Etter middag gikk Tomine og Caroline i gang med å lese mere. Tomine måtte "piskes" litt igang. Sånn som Jon og jeg maste, var det nesten rart ho ikke bare gikk. Kanskje ho likte det?
Mens Caroline og Tomine leste, kjørte Jon ned til Samal for å hente fersk makrell, og Linn hjalp meg med å ta ned teltet vårt. Å legge sammen ett telt når det er ett år siden sist, er ikke særlig lett. Men lang erfaring, og med kjempe god hjelp fra Linn, gikk det fint.
Jørn kom mens vi holdt på, og hadde ingen tro om at det skulle gå bra, men Linn og jeg viste han at han tok feil. HIHI.
Jeg satte hageslangen til å sprute litt i det ene beddet før vi begynte på teltet, og Jonas storkoste seg, og løp frem og tilbake i strålen.
Han ble mye mindre våt enn det jeg hadde trodd. Han fant også en liten padde han kunne leke med. Etterhvert måtte også Jonas i dusjen. Skulle nesten ikke tro hvor skitten han var, selv om han hadde løpt i vanndusjen ute. Men men, sånn blir det med aktive barn. Masse kos, masse sand, vann og jord, og til slutt en hel masse gøy. Det er sånn det skal gjøres.

Må få sagt at jeg er imponert og stolt over Caroline og lesingen i dag. Fortsetter det slik frem til mandag ligger ho godt ann. Som jeg bestandig sier: Les, og gjør så godt du kan, så er det godt nok for meg. Klokka var vel ca 10 da ho ble henta. Lurer på om ho tør å komme opp å lese mere før eksamen.
Nå er det siste røyk, og så i seng.
BLOGGES

Ingen kommentarer: