12. jun. 2012

Søndag, kålorm, gjerdestolper og enda mere pugging

Søndag var en form for rydde dag. Jeg har kjørt rundt med 3 gjerdestolper bak i bilen. Er ikke sikker på hvorfor, men satser på at det er fordi Jon har glemt å ta de ut. Jonas og Jakop hjalp villig til, og Jakop var kjempe stolt over at han fikk det til. Meg sterk, fikk jeg beskjed om etterpå, og jeg må jo si at han imponerte litt. Jonas hadde mest lyst til å ta de alene til å begynne med. Han trodde det ville bli vanskeligere hvis Jakop skulle hjelpe til. Da han fant ut av at det faktisk ble lettere, syntes han det var gøy. De ser egentlig ut som Helan og Halvan.  Jakop fant ut at han ville prøve en selv, men det ble til at han satte den opp i stedet. Da ble han en smule sur, og bare slapp stokken. Han var heldig, for stokken bare sneiet armen. Det hadde nok ikke gått like bra hadde den truffet hodet. Men flaks må man ha.

Jon var nede hos Toril og Martin for å hente ett par ting de har lånt av oss. Siden de ikke bruker det lenger, er det ingen vits i at de tar det med på flyttelasset opp til Rena. Før han stakk innom de hadde han seg en tur ned til båten. Jakop var utrolig trøtt, så Jon la han etter at de hadde båret stokkene på plass.
Mens Jon var avgårde fant Jonas og jeg en kålmark i gangen. Hvordan den havnet der er ikke lett å si, men den har nok sittet fast på en av ungene, etter at de holdt på rundt på plenen.

Caroline hadde siste dagen ho kunne lese til eksamen. Hjalp ho med å tegne ett øye, og det var det eneste jeg fikk hjelpe henne med. Linn fikk også lest en hel del. De har vært kjempe flinke begge to. Må bare få sagt igjen at Caroline har imponert masse med hvor godt hun har lest. Vi var faktisk litt redde for at ho ville gi opp da ho fikk vite på at det ble naturfag ho fikk, og på toppen av det hele har det blitt slutt med Jan Arve. Synd er det, men det er sånn som kan skje. Jonas ble kjempe lei seg, men skjønte at de ikke kunne være sammen på grunn av han. Han lurte på om han kunne gi Jan Arve en klem hvis han møtte han, og det kan han selvfølgelig gjøre.

Ellers fikk vi ryddet endel både inn å ute. 2 av soveposene ble vasket, og en hel del annet tøy. Det er utrolig mye tøy som må vaskes for tiden, har nok noe med at man er ute nesten hele tiden, og is, jord og sand fester seg over alt. Men det er sånn det blir, og godt er det jo egentlig, for da ser man at bana er ute å leker og trives godt.
Jakop var utrolig vanskelig å vekke, så han sov litt vell lenge, og var ikke helt klar for å legge seg da tiden var inne for det. Utpå ettermiddagen kom Tore innom en tur for å klippe seg.
Jeg har de siste gangene klaget på at de ikke får med seg alt håret når de rydder, så de tok med seg maskinen opp på verkstedet og klipte seg der.
I stedet for at Jakop skulle surre rundt på rommet da det var legge tid, tok jeg han med ned på badet, satte han i dusjen, og klipte han. Det er faktisk lenger enn det ser ut som. Han er ikke skallet, men håret er så lyst at man nesten ikke ser de. Håret skal være 6 mm, tro det eller ei. Hihi.

Da Jakop var ferdig med klippingen og hadde fått dusjet, var det Jonas sin tur. Han stod ikke like fint som Jakop så der tok det litt lenger tid, men ble nå ferdig til slutt. Jakop kan man avlede med to kopper og litt vann. Den virker ikke på Jonas lenger. Det tok lang tid før guttene sovnet, og Jonas sovnet først.
Etterpå var det en stille å rolig kveld. Jentene satt å leste til examen, og jeg satt til en forandring i sofaen og kikket på tv.
BLOGGES

Ingen kommentarer: