17. jun. 2012

Onsadag, Torsdag og avsluttning

Det er egentlig ikke så veldig mye å fortelle om onsdagen, bortsett fra at Caroline og Linn reiste på hyttetur med klassen. Ellers var det ikke noe spesielt som skjedde. Det var en stille og rolig dag.

Torsdagen derimot, skjedde det endel. En rolig morgen, hvor det faktisk gikk ganske greit å få opp guttene. Litt rart å ikke ha jentene å vekke, eller bare det at de ikke er hjemme en ukedag. Jeg hentet Caroline i Farsund halv to. Linn tok en tur ut til Eas noen timer, Men kunne ikke være sent hjemme siden de måtte tidlig opp fredagen.

Jeg hentet Jonas på skolen halv tre, og så kjørte vi ned til barnehagen. Jonas syntes deg er kjempe gøy å komme i barnehagen. Der ser ut som om de største barna liker det godt de også. Jakop syntes det er veldig stas han også, og kommer stadig med sin faste kommentar: Min bomann! Jakop har begynt å være endel med de "store" guttene i barnehagen, og leker fint med de. Det er nok fordi han er vant til å leke med Jonas og andre på han sin alder. Det gjør det ikke bedre når Jonas kommer på besøk i barnehagen, da må han jo vise at han kan det samme som bomann. Han klarer mye av det de stor kan, men det er sjelden det går like fort. Jonas liker seg på "gamle trakter", så vi ble til vi var de siste.
Etterpå kjørte vi hjem, og jeg hadde to meget fornøyde gutter i bilen. Jakop sovnet nesten i bilen, men Jonas fikk vekket han med å si at Jakop måtte se om han kunne se rådyr eller Albert sin traktor. Da våknet han fort igjen.  Caroline var kjempe trøtt etter våken natt på hytteturen, så ho sovnet en stund etter ho kom hjem. Fant ut av ho bare fikk sove, siden de skulle til Danmark med klassen, dagen etter.


Jon var på utsiden, og jeg skulle gjøre ferdig noe vask, før jeg hadde tenkt å smøre skive til de. Da jeg kom inn på kjøkkenet etter ett par minutter, fant jeg Jakop på kjøkkengulvet. Der koste han seg med å spise nughatti med skje. Jonas satt å flirte i stua, så han hadde nok sett Jakop. Jeg hadde lovet Jonas at han skulle få nughatti på skiva, men det var ikke mye igjen. Det ble ostesmørbrød på Jonas, og skive med leverpostei til Jakop.
Jeg gadd rett og slett ikke lage middag, siden vi skulle grille senere. Tror ikke guttene syntes det gjør så mye, for de elsker brødskiver, både med å uten pålegg. Skjønner ikke at de ikke syntes det blir tørt, men hver sin smak.

17.30 var det avslutting med klassen til Jonas. Vi møtte opp ved ballbingen og lekeplassen i Oftebro. Der var det plass til å spille fotball, sandkasse, klatrestativ, benker og grill. Ungene storkoste seg, og det virket som om de voksne gjorde det samme. Vi grillet og koste oss, mens barna var rundt over alt. Jakop la sin elsk på klatrestativet med sklie, og tilbrakte nesten hele tiden der. Han hadde seg noen små turer bort i sandkassa, og var bortom oss for å få seg noe mat. Jonas så vi ikke mye til. Han løp rundt med kameratene. De leke sloss, leitet etter insekter i bekken, og sikkert en hel del annet. Noen spilte fotball, men Jonas var ikke med de i dag. Det viktigste er at de gjør det de syntes er gøy. Etter å ha kost oss med maten, kom det kaker og kaffe på bordet, og kakene var kjempe gode alle sammen. Da det var på tide å gå, var det ingen av guttene som ville gå. Jonas kom motvillig, men skjønte hvorfor. Klokka var halv 8 og det nærmet seg legge tid for de fleste siden det var skole dag, dagen etter. Jakop derimot prøvde å stikke av, men siden han ennå løper så sakte at jeg klarer å ta han igjen, fikk jeg tak i han, og levert han videre til Jon.
Jakop var så gira når han kom hjem, så han hadde ingen planer om å sove. Vi vant til slutt, men da nærmet klokka seg 23. Helt utrolig hvor utholden han er. Jonas la seg fint, men med Jakop som gjør seg til, og gjør alt han kan for å få Jonas til å le er det ikke lett. Jonas la seg inn til oss, og sovnet ganske raskt. Vi bar han inn i senga når Jakop hadde sovnet.
Caroline var våken av og til, og gjorde seg klar til Danmark. Ikke lenge etter at Linn kom hjem, gikk de å la seg. Skulle opp 03.00 for de ville dusje før turen. Jeg tenkte mitt, men sa ingenting om hvordan jeg trodde det ville gå. De har all rett til å være optimistiske.
Alt i alt en meget vellykket dag, hvor mye skjedde.
BLOGGES

Ingen kommentarer: