12. jun. 2012

Mandag og Carolines muntlige eksamen

Jonas og Jakop var ganske kosete da de stod opp, og satt å koste mens jeg lagde frokosten, og etter de var ferdige med å spise. De satt faktisk nesten oppå hverandre når de spiste. Min bomann, sier Jakop, og legger armen rundt Jonas og lener seg mot han. Utrolig fine er de. Caroline var tidlig og raskt oppe, Linn kom tuslende etterhvert. Linn skulle en tur hjem, og si hade til foreldrene som skulle på tur.
Caroline skulle på skolen. Der skulle ho lese litt og gjøre seg helt klar for muntlig eksamen. Den klarte ho med glans. Siden naturfag er det verste og vanskeligste faget hennes, ble vi enige om at hvis ho fikk stå karakter (2), var det bra nok, og alt over var en bonus. Beste jenta vår klarte å få en 3. vi er kjempe stolte av Caroline. Det tror jeg det er mange som er. Da ho var ferdig med eksamen ble ho med Tomine hjem. der skulle de slappe av, og nyte at de var ferdige med både lesing og eksamen. Det unner jeg de.

Da Jon kom fra jobb, tok Jon, jeg og guttene turen opp til Tore. Der skulle Jon hjelpe til med ett vann filter eller noe. Jakop var rundt over alt som vanlig, og oppdaget ett leke hus og ett klatrestativ hos naboen. Var ikke lett å få han med derifra etterpå. Fikk lokket han med ved å si at jeg hadde skive til han i bilen. Er det noe Jakop har er det matlyst, så mat må vi som regel ha med hvis vi skal være vekke en time eller to. Da han var ferdig med å spise, begynte han å gjøre ramp. Tore fikk han bort til bilen, og narret han til å krabbe inn i buret til Dina. Det syntes han er kjempe gøy. Det ser ikke mye lurt ut, der han sitter inne lukket i buret.


Da vi kom hjem hadde vi oss litt middag, og etterpå spilte Jon og Jonas litt fotball.
Mens jeg holdt på å legge Jakop, fikk Jonas sitte på pc`n. Plutselig hørte jeg Jonas snakke og skrattle i stua. Regnet med at det var Jon og Jonas som hadde det gøy med ett eller annet. Der tok jeg skammelig feil. Da jeg kom ned i stua, lå Jon på sofaen og sov. Jonas satt å så på You Tube, og artige filmklipp av dyr. (AFV). Det er noe han syntes han er gøy, og elsker å se på programmet når det er på tv, men jeg kan ikke huske å ha hørt han le så mye. Da han hadde vist meg de han syntes var de gøyeste, gikk han å la seg, og sovnet fort.

Linn kom hjem i halv ti tiden, tok seg noen skiver, og satte seg til å lese. Caroline kom hjem i rett før 11. Hjalp Linn med å notere noen årstall og stikkord. Etter å ha lest en stund kom hodepinen. Var nok mye lesing og det at ho gruet seg til eksamen som gjorde utslaget. Caroline ordnet til på rommet for at det skulle bli mest mulig behagelig for Linn. Hodepine og migrene er noe Caroline er vandt til, og dermed vet man godt hva som hjelper. Linn sovnet veldig raskt, og Caroline sovnet ikke lenge etterpå.
Jon og jeg fikk surret oss i seng etterhvert. Vi gjorde litt her og litt der. Mens jeg var på badet før vi skulle legge oss, hadde Jon vasket opp, og gjort rent på kjøkkenet. Kjempe flott. Det er så deilig å komme ned til et rent og ryddig kjøkkenet om morgenen.
BLOGGES

Ingen kommentarer: