20. jun. 2012

lørdag, søndag og hønsehuset

Helga gikk ganske fort denne gangen. Lørdag stod Caroline opp før meg, og gjorde deg klar til å dra ut til Vanse. Guttene lekte og herjet som vanlig. Jonas syntes det er gøy å leke at han er en hest, og Jakop liker å sitte på ryggen hans. En annen ting Jakop er glad i å leke er gjemsel. Det morsomste er faktisk ikke å gjemme seg, men å telle og lete.
Jeg kom meg til Alleen rett etter at alle butikkene var stengt. Bortsett fra matbutikkene, så jeg fikk tak i det jeg måtte ha.
Det skjedde ikke så forferdelig mye bortsett fra "kaoset" til guttene. Heldigvis ett herlig kaos. Ville ikke vært foruten.
Jeg og Jon fikk ryddet litt i tøyet som var rundt i hyller og skap, så nå er tøyet som er for lite til Jonas og Jakop, lagt vekk. Tøyet etter Jonas forsvinner nok opp til Jan og Elisabeth, men tøyet til Jakop blir lagt vekk til neste gang det kommer en liten en. Ikke misforstå, jeg skal ikke ha flere, men regner med at Caroline får noen små. Om noen år!
Ellers tenkte Jon at han skulle få ut hønsehuset, men porten i verkstedet satte seg fast. Så da gikk ikke det, og siden det var litt sent gadd vi ikke finne noen som kunne hjelpe. I stedet ble det en rolig kveld. Jonas ville ikke legge seg til å sove, fordi det var lørdag, men lå i alle fall i senga. Caroline sin. Ikke at det er noe nytt at han koser seg der når Caroline sover andre plasser.
Jonas sovnet til slutt, men da våknet selvfølgelig Jakop. Ble en lang natt det også.
Søndagen var det litt mere aktivitet her hjemme. Guttene sov litt lenge, siden det ble litt sent for Jonas og våken natt for Jakop. Jakop er i helene på Jonas hele tiden, og jeg kan skjønne hvorfor Jonas blir litt lei av og til. Likevel er han kjempe tålmodig med Jakop. Jonas tar med Jakop bort til sandhaugen, spiller fotball, leker med soldater og dinosaurer i skogen, er hest for han, leker gjemsel og så videre. Jonas har nok lært det å være flink med små av Caroline.

Som sagt tidligere vil Jakop alt det Jonas klarer, og gjør.De hadde kommet ned etter å ha vært på rommet en stund. Jonas i trusa, og Jakop i bleia. Jon lurte litt på dette, dessuten så de så lure, og smiskete ut begge to, så han gikk opp for å se hva de hadde gjort. Han ble ikke særlig glad.  De har ett slags vesen i myk gummi, fylt med noe enda mykere kliss. Gjett hvem som hadde fått hull på den, og smørt det ut over vegger, gulv og klær. Jepp, guttene. Det tok noen timer å få det vekk, men med litt hjelp fra Jonas til å begynne med, gikk det greit. Prøver å trøste meg med at nå er sengene skrubbet utvendig, og innvendig, tak og vegger vasket. Nå trenger i alle fall ikke det rommet stor rengjøring igjen før til jul. Caroline kom hjem utpå kvelden, og vi gikk å la oss ikke lenge etterpå. Det vil si at jeg prøvde, men Jakop hadde ingen planer om å sove noe mere.  Fortsettelse på den våken natten, kommer.........

BLOGGES
PS: Hønsehuset kom på plass, og alle høner fryder seg. Hanen også selvfølgelig.

Ingen kommentarer: