5. jun. 2012

Helga

Fredag.

Fredag skjedde det ikke særlig mye.
Jonas hadde kort dag, så jeg hentet han i halv ett tiden. Jeg hentet Linn på skolen kl 13, for ho skulle til legen. Siden jeg likevel var der, fant jeg ut at jeg likeså godt kunne sette p-sprøyta.
Jan Arve hentet Caroline på skolen, så Jonas ble alene hjemme en liten stund. Kult å se hvor stolt og stor han føler seg når jeg går, og han er veldig nøye på at han har mobilen ved siden av seg.
Mens jeg var avgårde for å hente Jakop i barnehagen, kom broren til Linn opp på besøk.
Vi endte opp med 8 stykker rundt bordet, noe som var kjempe koselig.Mange sier det blir ekstra mye å gjøre når man blir flere enn vanlig til middag. Det syntes ikke jeg. Det eneste var at jeg måtte dele opp litt flere røykepølser, og koke litt mere makaroni. Det tar kanskje lenger tid hvis an ber til "fin" middag, men det gjør det jo hvis man lager det til familien også. Eneste forskjellen er at man må ha litt mere mat. Syntes det er verd å bruke 5-10 minutter ekstra.
Utpå kvelden kjørte de store "barna" ut til Hausvik fort for å gå på oppdagelsesferd. De kom hjem rett før 12, og var kjempe fornøyde, og det virket som om de hadde hatt det gøy.
Jonas hadde mareritt, og tok plassen til Jon, mens Jon sov i senga til Jonas. Ett godt bytte syntes Jonas, men tror ikke Jon var helt enig.

Lørdag.

En stille og rolig dag, hvor vi holdt på med forskjellige små ting alle sammen. Jan Arve, Caroline og Linn, var oppe rett før meg. Jeg og Jakop var nede på Mega og handlet litt mat, og det må gå fort for seg når han er med, så selvfølgelig glemte jeg ett par ting. Siden Jonas skulle i bursdag kl 14, fikk jeg og Jonas handlet resten før han gikk.  Godt er det, siden han skulle ha kort til å ha med.
Ellers var det ikke så mye som skjedde. Jon begynte på som skulle bli blomsterbed, og Jakop hjalp villig til. Jonas kom godt fornøyd til fornøyd hjem.På kvelden tok jeg barber maskinen med millimeter trinse, og klipte Jakop. Du kan se det på bilde, men ikke så godt. Skal få tatt ett annet bilde og få lagt ut. Han ble kjempe fin, og ser rundere ut i ansiktet, Maskinen begynner å bli gammel så man må ta klippingen etappevis. Håret til Jakop var så glatt, at jeg fikk problemer. Måtte tilslutt klippe litt for hånd, og så holde på håret som skulle inn i maskinen. Da jeg var 99% ferdig, ville ikke maskinen mere, men Jon tok resten søndags morgen. Jakop har ikke lignet på Jonas og Caroline. Helt ulik de 2, men vært utrolig lik Jon. Da Jakop var ferdig klippet, endte han opp som en kopi av Jonas. Egentlig litt skummelt hvor mye en hårklipp kan forandre på utseende. Så nå har vi en store Jonas, og lille Jonas. Uansett hvem han ligner på, ble han kjempe fin.
Caroline, Linn og Jan Arve var nede hos Tomine og så på film. De var hjemme mellom halv ett og ett. Ikke noe problem når man har sånne ungdommer i hus. Vi hadde ikke engang avtalt hjemme tid.

Søndag.

Var en rolig dag, eller å rolig som det går ann med 2 meget aktive gutter, og 3 skravlete ungdommer, men gøy er det.
Vi har tenkt mye på å lage en sandkasse til Jakop, men fant ut av vi egentlig ikke har behov for en. Vi har jo en kjempe stor haug med sand rett på utsiden. Der kan de klatre, balansere, skli og grave. Hva vi har tenkt på, vet jeg ikke, men det var godt vi kom på det før vi lagde en sandkasse.
Jonas og Jakop er borte i sandhaugen hver dag. De er som regel fulle i sand når de skal inn, men det er bare å kle av de, og børste de for sand før de går inn. Jon holdt på å gjøre ferdig det ene blomsterbedet, og mens han gravde opp ugress og jord, dukket det opp en padde. Den havnet raskt i en balje med vann, jord, stein og gress. Guttene var helt oppslukt av den en lang stund, men da det begynte å bli varmt oppe i balja, satte de den ut ved bekken. Syntes egentlig det er litt gøy jeg og. Husker da vi var små og var på hytta i Portør. Der fanget vi rumpetroll. Utrolig hvor gøy det kan være når man er liten.
Jon og Jakop fikk gjort ferdig begge blomster beddene. Nå trenger vi bare litt ordentlig blomsterjord, og noen blomster, så er vi helt ferdig.
Samal var oppe på besøk. Han hadde med endel ting til Jon, men han hadde nesten like mye med seg hjem igjen. Heldigvis ikke de samme tingene.
Jentene kom hjem før inne tid, og la seg før meg og Jon. Lo litt for meg selv, rett etter at jeg hadde lagt meg. Lå å hørte på Caroline som hostet høyt og snakket i søvne, mens Linn snorket så det nesten ristet i veggen. Jeg slapp i alle fall å irritere meg over lyden i fra tv eller pc. Mye koseligere å høre på de to. Jakop var våken i det jeg skulle legge meg. Da han ikke hadde sovnet etter nesten en time, tok Jon han med ned. Jakop spiste en skive og en yoghurt. Etterpå sovnet han med en gang.
BLOGGES

Ingen kommentarer: