12. mai 2012

Vente fredag :)


I dag har det vært en slags vente dag.
Caroline tok med seg Jonas på mopeden til skolen i dag tidlig. Jakop ble så gira av å se de kjøre av gårde, så han var ute av døra i full fart. Med lua i hånda og regnjakka på halv tolv så han nesten litt stresset ut, men han var blid og fornøyd der han stod på utsiden og ventet på hjelp til påkledningen. Vi hadde så god tid mens vi ventet på barnehage bussen, at vi fikk gjort rent i burene, gitt mat og funnet nytt vann til både kyllinger  og marsvin. Blir nesten feil å kalle de kyllinger nå, for de har  blitt så store, og det er ikke mye kylling utseende igjen. Skal se hvor mye materiale vi har liggende, og hvor mye vi trenger for å få satt opp en ordentlig hønsegård, for nå syntes jeg de begynner å få en smule liten plass. Samal har tilbudt seg å hjelpe til, og godt er det, for han er mye flinkere enn meg til å snekre. Jeg er flink på planlegging, men der stopper det også.
Da Jakop var kjørt, gikk jeg og Dina oss en liten tur. Ble ikke så veldig lang. Tar ikke sjansen på å treffe på rådyr nå som jeg har de fantastiske vonde ribbeina. Tror det holder med å gå å lukte litt på sporene deres, og gå litt langs veien. Lange turer i skogen får komme tilbake når jeg er bedre, og er sikker på å holde ho hvis rådyrene dukker opp. Det blir istedet mange, korte turer i skogen rund huset og verkstedet. Treninga med tilvenning til høner merket jeg at jeg også måtte kutte å dag. Da trener man heller andre ting. Som søk etter godbit, bli i sitt og ligg. Ikke røre mat på gulvet osv. Det trenger man ikke å være god i ribbeina for å gjøre, men det trengs like mye som alt annet.

Jonas skulle bli hentet på skolen halv ett, han pleier å være treg ut, men da klokka passerte ett, begynte jeg å lure. Halv to begynte jeg å gå mot han. Han hadde kommet opp i den "siste" bakken. Blid og fornøyd tuslet han med cross hjelmen på hodet. Han hadde den der så han ikke skulle bli sliten i armen av å bære den. Fine, lure gutten min. Vi ruslet sammen opp igjen, og kikket på blomster, insekter og på hvordan vannet beveger seg forskjellig i bekker.
Det var rett og slett blitt en missforståelse med hentingen, men som Jonas sa selv: "Det kan skje alle. Det gjør ingenting, jeg gikk jo bare hjem istedet." Det er jo sant det. Han slang seg på sofaen med en gang vi kom hjem, men etterhvert havnet han på gulvet sammen med Dina.
En stund etter at vi kom hjem, kom Caroline. Ho skulle kjøre ut til Vanse på mopeden i dag, så ho forsvant i dusjen rett etter meg. I det jeg var ferdig i dusjen, kom Jakop hjem, og like etter det kom Jon. Jon gikk og ventet på beskjed fra Jan om delen til bilen var kommet. Mens Caroline gjorde seg klar for å kjøre gikk Jakop rett i hælene hennes å maste om hjelmen, jakka og ryggsekken. Godt det er noen som passer på.
En liten stund etter at Caroline kjørte, ringte Jan, og de avtalte at Jon skulle komme opp så fort han fant noen til å kjøre han. Tore skulle bare gjøre seg ferdig på jobb, så skulle han komme.

Idet Jon gikk, kom Caroline hjem igjen. Det blåste så mye at ho hadde nesten kjørt av veien i vindkasta, så ho fant ut at det lureste var å snu. På vei hjem hadde ett kast nesten fått ho forran en trailer, men ho hadde klart å rette seg opp. Godt var det, og glad ho er så fornuftig. Etter en god stund fikk ho tak i Jan Arve som kunne hente, Det var jo kjempe fint, for hvis ikke hadde ho måttet bli hjemme, for jeg klarer ikke å kjøre noen plass.

Jakop lekte oppe på rommet sitt, og Jonas oppe i det som kalles lego-kroken. Jonas kom ned etter en stund, og like etter ble det så veldig stille inn hos Jakop. Jonas gikk og hentet han, og da Jakop kom ned oppdaget vi at han var våt på hele den ene armen. Da jeg spurte om han hadde hatt armen oppe i aqvariumet, svarte han bare javel, men nektet å se på meg. Han fikk kveldsmat og fikk stelt seg, og så var det opp i seng. Jeg vet de sier at barn skal få være med å dekorere og bestemme hva som skal være i ett akvarium, men jeg tror nok ikke det var dette de hadde i tankene. Det tok litt tid å få opp alt, men heldigvis var det i dag. Skal kjøpe mere fisk og grus. Hadde nok vært verre hadde det skjedd etter det.

Mens jeg ventet på at Jakop skulle sovne, så jeg kunne lukke porten til rommet, satt Caroline å ventet på at Jan Arve skulle komme. Jakop fant ut av at J.A. var her, så han kom ned i stor fart. Da de hadde vært her en liten stund kjørte de utover til Vanse. Jakop spiste to skiver i full fart, og så ville han legge seg igjen, og denne gangen sovnet han på 2 minutter.
Jeg og Jonas koste med å se små film snutter på pc`n, og hunde viskeren på tv. Opptak selvfølgelig. I det Jonas la seg til å sove, kom Jon hjem. Han var våken en liten stund før han sovnet på sofaen, og der sover han ennå.
Ute blåser det så masse at sprossene rister og lager noen bråkete banke lyder, Har bare ventet på at en av guttene skulle våkne, og nå kom nettopp Jonas ned. Sier natt i natt for denne gang.
BLOGGES

Ingen kommentarer: