29. mai 2012

Lørdag og bøtter med vann

 Lørdag var en herlig dag. Like varmt som det har vært resten av uka. Det jeg syntes var spesielt deilig, var å kunne sitte å se hvor gøy guttene hadde det, og hvor godt de  lekte sammen. På grunn av varmen fikk de lov til å holde på med vann hele dagen. At to bøtter med vann, to plast kopper og en caps kan føre til så mye gøy, herlig latter og så mange forskjellige gledes lyder,hadde jeg ikke trodd. Det gikk en god del vann, så jeg var stadig vekk å fylte på. Jakop var ikke nådig, så jeg måtte passe godt på så jeg ikke fikk en kopp med vann i min retning. Han er faktisk veldig god til å treffe, så jeg ble litt våt jeg også. Deilig i varmen å bli kjølt ned på bena, men den jeg fikk rett på magen, ble litt for kald.

Jon holdt på med litt forskjellig. På morgenen før jeg stod opp, hadde han og Jakop vært å kjøpt brød og etterpå hadde han klipt plenen, og gitt gresset til både høner og marsvin. Så da jeg stod opp, hadde vi noen meget fornøyde dyr på utsiden. Skjønner de godt. Det må jo være deilig med ferskt, kaldt gress i denne varmen.
Jon prøvde også å få start på Opelen. Jeg syntes han er litt vell optimistisk, men det må han vel være skal han gidde å holde på til de finner feilen. På onsdagen hadde han fått startet bilen, men han fikk ikke start på den neste gang han prøvde. Utrolig kjedelig. Så nå er Opelen like død som den den var onsdags morgen. Av og til må man ta seg en liten pause i varmen, og da satt han i skyggen på terrassen og koste seg med You Tube, kaldt vann, en røyk og selvfølgelig litt kaffe.

Jonas og Jakop tåler varmen dårlig, Jonas har blitt bedre, men Jakop er mye værre enn de to andre noen gang har vært. Så Jakop må ha seg en liten hvil på sofaen. Han sovnet nesten før han hadde hodet på puta, og han så nesten død ut det han lå i samme stillingen hele tiden. Måtte nesten sjekke om han pustet av og til.

Da klokka hadde passert 1400 fant jeg ut at det var på tide å komme meg ned til Alleen hvis jeg skulle få handlet, og kikket litt før butikkene stengte kl. 16. Det jeg ikke hadde tenkt på var at det var pinseaften. Da stenger butikkene mellom 1300 og 1500. Bortsett fra matbutikker og Europris. Jeg rakk akkurat inn på Lindex.
Jonas skulle i fødselsdags selskap kl 1600, og trengte nye sokker, og joggesko. Fikk tak i ankelsokker eller sommersokker som Jonas sier, og noen par med sokker til Caroline.
Skal ned en dag å få tak i ankelsokker til Caroline og Jakop også. Blir kanskje noen på meg og Jon også hvis jeg husker det. Joggesko til Jonas fikk jeg på Europris.
Han sliter så på sko, spesielt på sommeren, og sandaler vil han ikke ha, så da blir det storforbruk på joggesko. Noen mente jeg må kjøpe "ordentlige", merke sko til han, sånn at vi slipp å kjøpe så mange par. Det prøvde vi, og kan ikke si annet enn at den eneste forskjellen var prisen. Han slet så fort på de at jeg fikk byttet de to ganger, etter det gadd jeg ikke mere, og fortsatte å kjøpe på Europris.
Jakop har dessverre for liten str. til å få kjøpt der, men nærmer seg med storm skritt. Jakop liker å gå med sandaler, og har de dagene med fint vær begynt å like å gå barbent. Noe jeg syntes er fint, for det har hele kroppen godt av.

For noen uker siden skulle jeg ha nye joggesko, og helst sandaler til Jakop, og kom til å tenke på de tilbudene de ofte har på noen skobutikker. Husker ikke hvilken kjede. Der får du ett par med sandaler og ett par joggesko til 500. Kjøper du det utenom tilbudet, kommer det på ca 700 til sammen. Da jeg kom og spurte om hvilke sko tilbudet gjaldt, fikk jeg beskjed om at kampanjen var gått ut for litt over en uke siden. Det var dumt, sa jeg, hadde tenkt å kjøpe da, men det var en som kjørte i meg, så jeg hadde ikke bil. Damen tenkte seg litt om, smilte og sa at siden det var grunnen, kunne jeg få tilbudet likevel, så lenge han måtte ha samme str. i begge parene. Helt topp service, og heldige meg måtte han ha den samme str.

Nå har jeg kommet helt ut på viddene, og langt i fra lørdagen, men følte det måtte med. Ikke spør hvorfor. Det er bare sånn jeg er.
Jeg fikk handlet mat og kjørte hjem for å hjelpe Jonas med å gjøre seg klar. Han hadde egentlig ikke lyst til å gå. Vi snakket litt om, at han hadde ikke syntes det var noe greit, hvis noen ikke kom til han fordi de ikke gadd. En ting er hvis man ikke kan, en annen ting er hvis man ikke gidder. Han skjønt den, og når han skulle kle seg stod Jakop på siden og kommanderte: "Finne tøy, bomann" Deretter gikk i skuffene for å finne tøy, og ble litt fornærmet da jeg hadde funnet det frem. "Ta på bokse, fort deg, hør bomann, ta på sotte (skjorte), finn sokk, annen bokse, for liten." Det var en skjorts jeg hadde funne til han, bokse hadde jo blitt alt for varmt. Jakop både så, og hørtes super streng ut, Han ser bare så utrolig komisk ut der han står og prøver å være sjef, og det er vanskelig å la være å le. Jonas i kjempe godt humør igjen, og begynte å glede seg til selskapet. Jeg skulle sjekke adressen og kartet for å være sikker på hvor det var, og da jeg kom ut hadde Jakop også satt seg i bilen. Jeg å kjøre bil, sa han. Egentlig så har han Lyngdals dialekt, så det ble: Æ au kjøre bil. Da vi kom dit selskapet skulle være, var Jonas så ivrig, at han var ute av bilen før jeg fikk stoppet. Pratet litt med mammaen før jeg og Jakop kjørte hjem.

Da vi satt ute å slappet av kom Liss, Erik og Natalie på besøk. Jakop kjempe glad da han så de. Vi også selvfølgelig.  Han ble helt tullete og da han skulle rope på de, kom det noen rare ivrige lyder istedet for. Kunne ligne litt på hyling i fra en slitt viftereim.
Vi ble sittende å prate, drikke kaffe, og bare kose oss på terrassen. Jakop fikk delt ut is, og var kjempe stolt. Etterhvert måtte jeg ned for å hente Jonas, og det var ikke lett å få han med seg hjem. Det tok sin tid, og siden vi skulle kjøpe lørdags godt på veien hjem, gikk det nesten en time. Siden Natalie skulle på kino, måtte de kjøre hjemover rett før vi kom. Jonas og Jakop tok opp kampen: Hvem blir mest våt. Tror det ble ganske uavgjort.

Vi fikk i Jakop kveldsmat, og da var han helt enig i at han skulle opp i senga og legge seg. Jonas fant frem godtet sitt, og koste seg med å se litt på tv og se filmer på You Tube. En stille og rolig kveld. Kom litt sent i seng, som vanlig. Jeg kan alltids prøve å skylde på Jon og si at siden han sovnet på sofaen, var det ingen til å passe tiden, så jeg fikk lagt meg, men nå har det seg sånn at jeg kan klokka jeg også, så da hjelper ikke det.
Nå har det blitt sent igjen så jeg sier bare god natt.
BLOGGES

Ingen kommentarer: