11. mai 2012

Torsdag og ett vondt ribbben

Kan ikke påstå at jeg hadde verdens beste dag i går, men sånn går det når man skal hoste på seg ett bristet ribben.
På natta var Jonas oppe for han var så kvalm og trodde han skulle kaste opp. Han var fortsatt kvalm da han stod opp på morgenen, så da var det han sin tur til å være hjemme. Igjen. Vi får satse på en bedre dager neste uke, og at ingen er syke da. Begynner liksom å bli lei av sykdom,men ikke mye man kan gjøre med det.
Caroline kjørte mopeden idag, så da slapp vi å finne noen til å kjøre. Jakop er full fart på morgenen og i kjempe godt humør. Det er forsåvidt de to andre også, men de trenger litt tid for seg selv for å våkne, og det er ikke alltid like lett når man skal på skolen. Ikke det at de er sinte, men litt morgen grettene, så de får dille rundt for seg selv. Herlige er de alle tre uansett. Jakop ble hentet med barnehagebussen, noe som han syntes er kjempe gøy. Så fort han har spist, stelt seg, og de andre har gått, er det på med ute tøyet, også må vi ut å vente. Sånn var Jonas også. Så her er det tidlig ut på morgenen. Jonas lå egentlig for det meste på sofaen, men utpå ettermiddagen følte han seg bedre, og klarte å få i seg litt mere enn en skive.

Når Jon kom fra jobb, kjørte jeg ned til Alleen for å hjelpe Caroline med å fylle bensin og olje på mopeden. Ho skulle ut til Jan Arve, og liker å ha full tank før ho kjører. Etterpå var det bort på apoteket for å hente noe medisiner til Jonas, Caroline og meg. Caroline sin hadde de ikke inne, men den kommer inn i dag eller morgen. Så var det inn på Lindex for å kjøpe sokker til Jakop. Hadde tenkt å kjøpe noen joggebuker til han til helga, men fant bare tre igjen i han sin str. så da tok jeg de også. Så var det på tide å komme seg hjem. En ting lærte jeg av turen til Alleen. Ikke kjør bil med vondt ribben!

Da jeg kom hjem, var Abelone og Samal kommet på besøk. Fikk pratet litt, levert noe vi hadde med fra Neset, og Jon fikk avtalt tur med båten på lørdag. Da de var gått, var det tid for middag. Det ble lasagne rester fra i går. Jonas er ikke så glad i det, så han koste seg med baguetter med pålegg. De spiste kjempe godt begge to, så det var godt å se at Jonas var kommet i god form igjen.

Før Jakop skulle legge seg var vi ute å matet kyllingene. Noe guttene syntes er kjempe gøy, og hadde det vært plass, hadde de nok hoppet oppi til kyllingene Jeg har glemt å si at vi måtte flytte buret deres på onsdag. Siden det har kommet så mye regn, var det blitt kjempe vått i ute delen. Vi oppdaget at det lå i en bitte liten dump, men det var nok. Trengte ikke å flytte det mere enn ett par meter. Blir bedre når vi får satt opp en ordentlig hønsegård. Samtidig fikk vi satt opp en putekasse mellom hønene og buret til marsvina. der har vi mat, høy, og andre ting man har brukt for hver dag.
Jørn kom på besøk da Jonas skulle gå igjennom lese leksa, og han leste mange ganger for Jørn. Utrolig hvor mye mere gøy det er å lese mange ganger for andre. De gikk igjennom ord kortene også, og det gikk utrolig bra. Deilig å se hvor flink han har blitt. Jonas altså, ikke Jørn. Ikke for det, Jørn er flink til mye han også.
Nå er det på tide å se om jeg finner noe jeg klarer å gjøre, så blogger jeg mere i kveld.
BLOGGES

Ingen kommentarer: