23. mai 2012

søndagSøndag var en dag som på en måte ble litt merkelig. Jentene og Jan Arve stod opp litt tidlig, for de skulle være med i minne kortesjen for Linn sin bror, Odd Einar, og andre trafikk offere. Den skulle start på rutebilstasjonen, og hvis jeg ikke husker feil skulle den gå ned til Kvavik. det er 2. året på rad, og i år er det 2 år siden han døde.Det og mine tanker rundt det, kan dere lese om i forrige innlegg, som ble lagt ut i ettermiddag.

Fant ut for noen dager siden at jeg hadde ingen bilder av jentene og Jan Arve, så jeg spurte de om de hadde lyst til å ta noen bilder sammen, og hver for seg. Gjerne med guttene, men Jonas liker ikke å stå foran fotoapparatet for tiden, så han ble ikke med på noen av bildene. Jakop liker å bli tatt bilde av, og når han på toppen av det hele fikk an gylden mulighet til å få kost litt ekstra med Linn og Tomine var han ikke vanskelig å få med, og få han til å se glad ut. Det ble veldig mange fine bilder, og noen tulle bilder. Viser bare noen få nå, så har jeg resten til senere. Kommer nok til å legge noen ut på FB, men vi får se hvilke det blir. Vil nok få endel bilder å velge i mellom utover sommeren. Bare i helga og mandagen, ble det tatt nesten 200 bilder. Det varierer selvfølgelig på hvor mange som blir tatt. Det kommer jo ann på været, hvor vi er og hva som skjer. En ting er garantert. Hvis Jonas og Caroline har fotoapparatet blir det tatt veldig mange bilder på kort tid.


Jonas og jeg fikk en del trim denne søndagen. Helt ufrivillig, men sånn blir det når Jakop setter inn høygiret, og raser avgårde som en bite liten durasell kanin. Jakop vil, og klarer å følge etter Jonas uansett hvor han går. Det var vel en ganske bratt steinrøys som han ikke klarte, og det hørte man lang vei.
Når jeg får hentet han, gir han seg etter flere forsøk på å komme opp til Jonas. Jakop kan ikke være i ro, og får man ikke lov til en ting, må man finne på andre ting. det kan jeg love han er flink til. Jakop er en liten utspekulert mini mann.Jonas prøver fortvilet og lage en film med dinosaurer, noe som Jakop har blitt ekspert på å ødelegge. Han har fått til litt, men de varer ikke så lenge.
Jeg tenkte vi kunne legge det han har filmet til nå over på pc`n til helga. Kanskje vi kan klare å få klippet og limt litt. Jonas og jeg har funnet ut av at jeg skal hjelpe han, for det er nok mye lettere med to.
Det må bli en gang hvor Jon kan ha Jakop, helst ta han med en plass, og så kan vi unngår ropene til Jakop på filmen.. Nå virker det som om jeg er blitt litt bedre i ribbena, så kanskje vi kan klare det til helga.

Her ser dere Jonas i høy hastighet, for å klare å bombardere meg med hestehov. Fant ut av en ting, bortsett fra at det var litt gøy, og Jonas var god til å kaste. Det var at man har ikke hestehov krig i lyst tøy eller tøy man er redd for. Melken i fra hestehov stilkene, setter mørke flekker som er så og si umulige å få av. Jeg husket det i siste liten, og gikk tatt av meg jakka som var lys og nyvasket. Hipp hurra for god hukommelse... Rart man må lære dette på nytt hver sommer.

Jakop har blitt kjempe flink på både trehjuls sykkel og sparke sykkel, og klarer faktisk å få veldig stor fart. Han har funnet ut at det er utrolig gøy å kjøre ned bakken, for nå må vi løpe enda fortere etter. Han vet at jeg må være forsiktig med ribbena, og som alle andre barn, vet de å utnytte det så godt de kan. Han var stadig vekk på vei ned bakken. Hvis jeg ikke fikk tatt han før han traff foten min, lo han rått da jeg sa "au" eller kom med litt stønne lyder. Lurer på når han vil ta det litt med ro. Man sier at det gjør de bare en gang. Da er det liksom snakk om at når de får vondt, slutter de. Kan noen si det til Jakop. Han går rett på tryne, eller i kjører i grøfta flere ganger uten at det hjelper. På søndag hadde han en ordentlig velt på sparke sykkelen. Det var nok til å skremme han. I alle fall til det verste vonde var gått over. Da var det på`n igjen

Jon og Samal holdt på inne på verkstedet. Der holdt de på å lage hønsehuset, og da var det jo ikke lett for Jon å hjelpe til med å løpe etter Jakop. innimellom fikk Jakop lov til å holde de med selskap, så jeg fikk tatt en liten tisse pause,smøre skiver eller ta meg en kopp kaffe og en røyk.
Samal og Jon holdt på i mange timer. Jakop trodde han hjalp til der han gikk rundt med hammer og slo litt på spiker og skruer. Det er artig å se hvordan de hermer etter de voksne. De skal gjøre det samme som dem, og faktisk så etterligner de kropps språket også. Av og til lurer jeg på om de ligger på lur og studerer.

Har helt sikkert sagt det før, men Jakop er heldig som har så flinke søsken. på søndag var det Jonas sin tur til å trene opp tålmodigheten. Jonas har mange triks og knep på lager, som vi kan bruke som avlednings manøver på Jakop når han vil ut på tur på egenhånd, eller han vil prøve seg på ting han vet ikke lov.Hønsehuset ble kjempe fint, og nå venter vi bare på at Jon skal få laget noen beslag til taket. Hønene vil få  god plass,og når de får isolert huset, ikke hønene men Jon, så får de det godt og varmt til vinteren. Blir det ekstremt kaldt får vi sette inn en varmelampe. Hønsehuset ble ikke helt sånn som jeg hadde tenkt, men ikke så mye å gjøre med det. Fint ble det uansett, og så når jeg får beiset det, så blir det fint. Tenkte jeg skulle lage meg ett nesten helt likt til marsvina. Skal tegne meg frem til noe. nå har jo hønsehuset å gå ut ifra. Det hjelper godt. Da jeg  skulle tegne det hønsehuset jeg hadde tenkt meg, hadde jeg en av disse gamle utedoene som utgangspunkt.

Nå skal jeg prøve å sove igjen. Skjønner ikke helt hvorfor jeg ikke får sove når jeg er så trøtt, men det er nok fordi psyken min fortsatt ikke har roet seg, i tillegg til at jeg har veldig vondt.
BLOGGES

Ingen kommentarer: