17. mai 2012

Onsdag og siste innspurt til 17. mai

Her er det egentlig trening på push-up :)
I dag har det vært en litt merkelig dag, selv om det stort sett har vært som det pleier.
Fikk ikke sove i natt i det hele tatt, selv om jeg gikk rundt med øynene mer eller mindre igjen. Stod opp rett før Jon, for da gadd jeg ikke å ligge lenger. Tabletten virket, og fjernet nesten smertene helt . Ikke bare ved ribbensbruddet, men på resten av kroppen også Kjempe deilig med noen nesten helt smertefrie timer.
Det gikk fint i dag med ungene, frokost og morgenstellet. Jonas har vært litt vrang i matveien i det siste. Bruker lang tid på å spise, liker ikke, er for kald, er for varm, for lite eller feil smør, og så videre. Han må bare holde på, men spise skal han. Da er det fint at jeg har en god del tålmodighet, men til og med den blir satt på prøve. Prøver å forklare han hva som kan skje hvis han ikke spiser rett og nok mat, spesielt han som er så aktiv. Da går det som regel fint i noen dager, til han har glemt hva vi snakket om. Problemet er at Jakop begynner å ta etter av og til. Sånn som i dag tidlig. Han ville ha Julius brød med nughatti, eller okkoladepåegg som han sier selv. Han hadde fått skive med gul ost. Noe han selv valgte, men han skiftet mening mens jeg smurte skiva. Han satt i 20 min og freste og var sint, før han gav seg, og spiste opp alt. Etterpå var han like blid som han pleier. Jonas klarte seg fint, selv om han spiste så sent at han ikke rakk å spise opp hele skorpa. Da hadde han bare hatt ca 45 minutter på seg. Sier til han at han bare må bruke lang tid, men da blir det mindre tid på pc`n, for det er jo den tiden han tar av. Han var i alle fall i godt humør da han og Caroline kjørte avgårde på mopeden.

Jeg begynte å bli trøtt ikke lenge etter at Jakop var blitt hentet, og da jeg var ferdig med vann og mat til dyrene, og gått tur med Dina, var jeg så trøtt at jeg var svimmel. For første gang på evigheter sovnet jeg innen noen minutter, og det attpåtil på sofaen.
Jonas var i storform da han kom hjem, og slengte seg ned på sofaen ved siden av meg, og skravlet i vei om alt mulig på en gang. Jeg duppet av litt, og Jonas vekket meg med å le så tårene trillet. Jeg hadde mumlet ett eller annet. Han trodde jeg tullet, og kalte med Jakop. Egentlig en intern tulle ting. Da han kalte meg Jakop hadde jeg sagt ja, og så hadde jeg begynt å snakke om den tooole pipp pippen ute. Ett eller annet om Ella, og avsluttet med: pappa kjøre mamma sin bil. Og hele tiden hadde jeg gjort til stemmen min så jeg nesten hørtes ut som Jakop. Etter det sov jeg ikke, og tror ikke jeg vil sove når jeg skal på besøk til Annsi til uka.

Caroline hadde også med seg masse godt humør da ho kom hjem. Deilig med bare godt humør i hus. Det ble masse skravling, men bare koselig det. Jakop hadde også med seg godt humør når han kom hjem, men det var i blandet med veldig mye trass og ramp. Det førte til at vi alle tre følte vi gikk rundt å sa: Nei Jakop, det er ikke lov Jakop og lignende hele tiden. Noe som igjen gjorde at Jakop sutret masse fordi han ikke fikk lov til å gjøre akkurat det han ville. Men mellom trass "anfallene" var han blid som bare det. Helt til han kom på noe annet han ikke hadde lov til.
Jon måtte en tur ut på Neset etter jobb, så han var hjemme akkurat i tide til å kjøre Jonas på fotballtrening. Etterpå kjørte han ned til Abelone og Samal med teppene han hadde hentet på Neset, før han kom hjem. I mellomtiden hadde Jakop stappet i seg nesten to brødskiver og to yoghurter. Ikke rart magen hans så ut som en oppblåst ballong. Jon rakk å få i seg litt mat, før han måtte ned å hente Jonas igjen. Jonas hadde fått skryt av den ene treneren da de var ferdige. De syntes han var blitt så utrolig flink på så kort tid. Kjempe flott å høre. Godt for meg også, så fikk jeg bekreftet at det ikke bare var jeg som syntes det. Er stolt av Jonas gutten vår. Han har vokst, og blitt mere selvsikker etter vi flyttet hit og han byttet skole. Deilig å se, for det fortjener han etter det han gikk igjennom i 1. klasse.

Jonas rakk en brødskive, Jon og jeg en kopp kaffe, før vi måtte avgårde igjen. Jeg måtte ned på Lindex, for å få byttet dressen jeg kjøpte til Jakop i går, i en størrelse større. Lurer på hvor lang han er nå. Kanskje ta en kjapp måling i morgen tidlig. Caroline fikk kjøpt seg en øyenbryn blyant, en sminkebørste og en maskara. Prøvde å smiske til seg noe tøy, men tror hun har nok pen tøy en god stund fremover. Ho vokser jo ikke akkurat ut av tøyet. Dessuten har ho bunaden. Jeg gikk å tenkte på i går at siden det sikkert blit litt kaldt i morgen, kunne jeg ha på meg bunaden, for den er deilig å varm. Ikke trenger jeg bh til heller. Gledet meg, helt til jeg kom til å tenke på at den overtok Caroline da ho konfirmerte seg, og den er jo sydd om for å passe ho akkurat. Får finne meg ett eller annet. Begynner å bli litt lei av det jeg har. Ca 3 år siden jeg kjøpte noe nytt sist.
Jon og guttene var hos Liss og Erik, mens jeg og Caroline shoppet. Vi fikk også tak i 17. mai fløyte og paraply til Caroline, og grillmat til oss alle. Jon hentet oss da vi var ferdige, og vi var innom en liten tur før vi satte kursen hjemover.

Der satt Tore å ventet. Han og Jon skulle klippe seg. Fikk narret Jonas til å gå med på en klipp han også. Noe jeg tror han angret på etterpå. Da Jakop hadde lagt seg, gikk jeg en liten tur med Dina. Da jeg kom tilbake hadde Jørn kommet også. Jon prøvde å klippe Jonas før dusjen, men han hadde svettet så mye på trening at håret var stivt. Dermed gikk han i dusjen, drømte seg bort i boble verden, og tømte nesten over halve av en stor pumpekanne med såpe. Ganske unødvendig å bruke over en halv liter såpe, han har ikke så stor kropp, men ingen ting å bli sint for. Jonas var redd vi skulle bli sinte, men da vi sa at det ikke er noe å bli sint for, men han kan godt bruke mindre neste gang. Da pustet han lettet ut, og lovte han skulle prøve å huske det neste gang. Fikk klipt han da han var ferdig i dusjen. Han ble så fin. Ikke tatt mye, men det hjalp. Han hadde fått lov til å sove på sofaen hos Caroline i natt, så han var ikke vanskelig å få i seng.

Jørn gikk hjem etterhvert. Jon og Tore fikk klippet hverandre før Tore kjørte hjem. Caroline hadde seg en tur i dusjen før ho gikk å la seg. Jon sovnet på sofaen rett etter vi hadde satt på en NCSI.  Suprise! Not.
Dette innlegget har blitt utrolig langt, og ganske rotete, tror jeg. Orker ikke lese igjennom for å redigere og slette unødvendige setninger og avsnitt. Dermed blir dette det jeg tror er den eneste "rå" innlegget.
Nå er det natt i natt, og jeg skal prøve å få noe søvn, før morgendagen, som er 17. mai.
En av de mest slitsomme dagene i året, med all denne gåingen. Men en fin dag med tanke på hva den står for. Nå surret jeg meg bort igjen.  Natt i natt
BLOGGES

PS: Bare det øverste bilde har noe med dagens innlegg. De andre så jeg tidligere i dag da jeg gikk igjennom noen bilde mapper.

Ingen kommentarer: