9. mai 2012

Mandag og pøbeldag

I går begynte Jakop med å gjøre ramp, nesten før han åpnet øynene. Satte meg ned på siden av senga hans, og sa: God morgen. Da kom den ene foten full fart opp mot meg, og et lite tata. Heldigvis traff han meg ikke. I den stilen fortsatte det til jeg leverte han i barnehagen. Han stakk av med skiva til Jonas og gjemte den, og andre små ting.
I bilen tok han av seg støvler og sokker. Den ene sokken fikk jeg i bakhodet. Var bare glad det ikke var støvelen som kom flyvende. På vei inn i barnehagen prøvde han å kaste matboksen i bakken. Var egentlig litt greit å levere han i barnehagen, men hadde vært gøy å se hva han hadde gjort hvis han hadde vært hjemme også.
Både Caroline og Jonas var syke, så de lå på hver sin sofa og hostet. Jonas kviknet til utpå ettermiddagen. Caroline fulgte etter på kvelden.


Da jeg skulle hente Jakop i barnehagen, slo rampen til igjen. Han hadde ikke gjort antydning til å putte noe som helst i munnen, men da jeg kom, var det første han gjorde å putte sand i munnen. Tydelig at han prøver å terge meg, men det er bare å prøve å overse, til det ikke er gøy lenger.
Da vi kom hjem,var det inn å få i seg en skive, før det var ut igjen. Fant ut at det er utolig hva man kan gjøre med et blomsterbed under konstruksjon. Prøvde å jobbe litt i bedet, men siden det var store steiner, og Jakop ville hjelpe til med traktoren sin droppet jeg den tanken ganske fort.Etter hvert kom Jonas ut også. Det var en respatex plate i hagen, og de koste seg med å løpe på plata. Noe begge guttene syntes var kjempe gøy. Han tullet litt med Jakop og hoppet litt på plata. Det ville selvfølgelig Jakop også gjøre. Plata ble våt etter hvert, og Jakop begynte å dette på rompa med jevne mellomrom.  Av og til gjorde det litt vondt, og da måtte broremann blåse. Det så ganske så rart ut der Jakop stod med rompa i været, og Jonas blåste. Jonas prøvde å slippe blåsingen en gang, men da ble Jakop bare stående der og vente. Dermed fant Jonas ut av han like godt kunne blåse med en gang.


Guttene måtte ha seg en pause i løpingen, og kom å satte seg i trappa med meg. Jonas fant bil-puta si, og satte seg på den. Da var det gjort. Den ville Jakop ha, koste hva det koste ville. Etter en stund gadd ikke Jonas å høre på masingen og sutringa til Jakop, så han gikk bort for å låne sparkesykkelen til Jakop. Gjett hva Jakop ville da. Nemlig ha sparkesykkelen sin. Da så Jonas sitt snitt til å ha det litt gøy. Når Jakop tok bil-puta, tok han sykkelen. Når Jakop kom bort for å ta sykkelen, tok Jonas puta. Til slutt gadd ikke Jakop å være sint mere, og begynte bare å le. Da var det plutselig veldig gøy. Artig å se hvor fort humøret skifter. Før vi skulle gå inn hadde jeg lyst til å ta noen bilder av de, der de satt så fint. Jonas ville ikke og tok hendene foran ansiktet. Da jeg sa han skulle ta vekk hendene, tok istedet Jakop opp hendene sine og viste de frem. Da fikk Jonas ett skikkelig latter anfall.


Etter å ha spist kveldsmaten ute tuslet vi inn. Jakop var ikke helt fornøyd, for han ville være ute å leke mere, men halv syv er seint nok når man skal i barnehagen dagen etter. Da Jakop tok av seg lua hadde han fått en fin sveis. Måtte bare ta et bilde av den, men innen vi fikk han til å snu seg mot meg hadde den falt i sammen. Man ser i alle fall en antydning til hvordan den var.
Jakop var så full i gjørme på hendene at jeg faktisk brukte 5 minutter på å gjøre han rein, men sånn blir det når han får lov til å leke i gjørme og våte jord hauger. Som jeg pleier å si: Jeg har vaskemaskin og vann i springen, så møkkete må de bare bli.
Jon kom hjem utpå kvelden, og Jan kjørte han hjem. Nå har de i alle fall funnet feilen på bilen. Det er "hjernen" som er gåen. Får håpe vi får tak i en ny så fort som mulig.
Før vi la oss fikk Jon, Caroline og jeg sett en serie vi liker. Klarer ikke å skrive navnet rett akkurat nå, så det får komme senere. Det går på tv2, mandags kveldene.
Nå er det tid for senga, så natt i natt alle sammen.
BLOGGES

Ingen kommentarer: