8. mai 2012

Helga og innvielse av terrassen

Jon måtte opp til Jan på lørdagen også, men fikk noen timer hjemme før han kjørte. Jeg og Jakop hadde oss en liten tur i Alleen. Var en tur på Gla`pris, Europris, polet, apoteket og Mega. Var litt vekslende vær. Alt fra sol, regn og snø.
Utpå kvelden kom herr og fru nabo, og Erik opp en tur. Vi koste oss med god drikke og godt selskap. Skulle være en liten innvielse av terrassen, men siden det var litt kaldt trakk vi oss fort inn. Koselig hadde vi det uansett.
Caroline så ut som om ho hadde det gøy med å observere Jon utover kvelden, og det så ut som om Caroline og Jan Arve koste seg.

Legg til bildetekst

Siden Jakop er veldig glad i å drikke slurker av glass og kopper tok vi ingen sjanser, og gjorde godt rent, puttet i oppvaskmaskinen, vasket opp og satte den på. Etterpå var det rett i seng. Heldigvis sov Jakop igjennom hele kvelden, så da kunne vi kose oss uten å måtte løpe opp og ned trappa. Kanskje det er det som må til for å få han til å sove hele natta, men det orker ikke jeg, så da får det heller bli noen netter hvor vi må holde Jakop i seng.
Må si jeg undrer meg litt over ungdommen. De som begynte å gjespe først, og gikk først i seng var Jan Arve og Caroline. Litt artig at de ikke klarte å holde følge. I 01 tiden tok Erik taxi hjem, og naboen tuslet hjem i mørket.

Søndag stod Jon opp med guttene. Før våknet han kjempe tidlig, var i fin form, og vasket bestandig biler. Denne gangen var han faktisk ikke helt i form, men han stod i alle fall og vasket biler når jeg stod opp. Utpå formiddagen måtte Jon opp til Jan for å se om de kan finne feilen på bilen. Begynner å bli ganske standar, men nå begynner vi virkelig å bli lei. Ikke at det er noe problem her hjemme, men litt kjedelig for guttene at han går med en gang han kommer hjem. Jonas var ikke helt i form, så han gikk ut og inn ettersom han orket. Jakop var sitt vanlige jeg. Gikk i ett hele dagen. Prøvde å begynne på det andre bedet, men ikke lett når man holder på med leca blokker og kant steiner, og Jakop gjerne vil hjelpe til. Jan Are hjalp med med å løfte de tyngste stenene, og med å flytte en busk. Husker ikke helt hva det heter, men er langt og grønt. Caroline var snill og passet på Jakop så han ikke var i veien. Ikke en lett jobb.

En stund før kveldsmat Jakop, fant han en pølseklype som pleier å henge ved grillen. Den var visst veldig spennende. Han gikk igang med å flytte stein til grillen med pølseklypa, og lekte at han laget mat, eller så prøvde han å putte de inn i grillen. Litt stilig å se en så liten kropp håndtere en så stor pølseklype så godt.
I det vi skulle gå opp trappa, tok han en neve med små grus/sand i munn. Jeg sa nei, og gikk mot han for å ta det ut av munnen hans. Hi hi, se mamma, sa han, og puttet en stein i munnen i full fart. Var litt redd han skulle sette den i halsen, men på det halve sekundet jeg brukte bort, hadde han faktisk svelget steinen. Og der stod han å lo, og gapte for å vise meg at det var tomt.
Gruer meg til den steinen skal ut, så vi må bare følge ekstra godt med i forhold til forstoppelse og magesmerter, for da må vi komme oss til legen. Kan si det var en gutt som kom seg inn, og han var ikke helt fornøyd med at jeg var sint, men sånn går det når man svelger stein. Da smiler ikke mamma. Jonas begynte å le, så han forsvant fort opp på rommet så ikke Jakop skulle se det. Det er faktisk første gangen jeg har sett han har gjort noe sånt, men en gang må jo være den første nå man er en ramp som det han er.

Nå skal jeg se om jeg klarer å gjøre litt reint, så jeg får skrive om gårsdagen senere i dag.
BLOGGES

Ingen kommentarer: