14. mai 2012

Lørdag og fint vær, søndag og egentlig ingenting.

Lørdag var en herlig dag. Hvis jeg ser bort fra smerter da. Jon skulle egentlig vært med Jan opp på Konsmo for å hente noen måle instrumenter til bilen, men jeg hadde så vondt å var så lite rørlig, at jeg ikke hadde lyst til å ha Jakop alene. Vi skulle heller møte Jan senere alle sammen.
Mens vi ventet kom Albert med traktoren for å fjerne det gamle smijern rekkverket som har ligget på plenen ned mot jordet siden den gamle trappa. Jakop elsker Albert og traktor, så han satte seg godt tilrette for å følge med. På sin egen traktor selvfølgelig.Etterhvert kjørte vi oppover til Jan. Elisabeth og Benjamin var i Kristiansand, og Alexander var på besøk hos noen. Det gjør ingen ting for Jonas og Nicolai leker utrolig fint ute, og det er ingen krangling. Dessuten får Jakop være litt med de også. Litt kjedelig at Elisabeth ikke var der, siden Jon og Jan holdt på med bilen, men overlevde det. Jeg tuslet bare rundt, kikket litt på mekkinga, ungene, og tok meg en kopp kaffe på terrassen, og prøvde å slappe av. Ungene lekte mye rart, og måtte ha seg en liten pause i all løpingen og klatringen. En av de få gangene de hold seg såpass i ro at jeg fikk tatt ett bilde av de.

Når det kommer til reparasjonen av bilen, viste det det seg at bilen fortsatt ikke ville starte selv om de byttet "hjerne". Kan ikke si at Jon var veldig lykkelig. Skulle ønske at vi hadde avsluttet mekkingen av Opelen for lenge siden, og satt istand Renaulten min for en stund siden. Den må jo allikevel settes i stand. Men det er Jon sin bil. Jeg får se når jeg får min bil på veien, og kanskje solgt den.

De tok seg en god pause med kaffe og røyk, før det var tilbake til garasjen og bilen. Nå tror de det kan være at de må programmere nøklene på nytt siden de har ny "hjerne". Nå må vi få bilen ned til Lyngdal og inn på verksted. Får håpe det er det som mangler før bilen er i stand, og han kan få bilen på veien. Etter noen flere timer med leking måtte små guttene ha seg en ny pause. Ser ut som om de sitter å tenker og planlegger nye rampestreker. Noe som ikke hadde forundret meg i det hele tatt. De er noen fine luringer som alltid har ett lite sprell på lur.Det er utrolig å se hvor godt de leker sammen selv om aldersforskjellen er så stor. Jakop er 2 år. Nicolai er 4 år og Jonas blir snart 8. Vel, egentlig er ikke forskjellen så stor i tall, men i "utvikling" blir det en del.
Benjamin har en sykkel/bil som man dytter fremover med bena. Den får Jakop god fart på, og jeg tenkte at en sånn kunne Jakop ha hatt hjemme. Helt til jeg kom til å tenke på at her hjemme er det bare bakker, i forhold til der hvor det er flatt. Så plutselig for meg Jakop i full fart ned bakkene med oss etter, så den tanken slo jeg fort ifra meg.
Elisabeth har en hest ved navn Hege. For ett par uker siden fikk den ett føll. Jon, guttene og Caroline har allerede fått sett føllet, men endelig var det min tur. Jan og jeg skulle inn bak stallen og se etter noe hønsenetting, og da måtte jeg benytte anledningen til å hilse litt på.


 Det var et kjempe nydelig føll, med litt ramp i seg. Man må jo prøve seg litt og se hva man får lov til, men da jeg sa klart ifra at jeg ikke godtok  små biting på jakka gav den fort opp. Jakop er ikke redd for hester i det hele tatt, så han kom gående mellom strømgjerdene. Heldigvis hadde Jan skrudd av alle sammen. Rett etter Jakop, kom Jonas og Nicolai. Jan tok opp Jakop, siden jeg har litt problemer med å løfte han for tiden. Det gjør jeg helst ikke før jeg må. Uansett, Jakop fikk sitte på ryggen til Hege, og var kjempe fornøyd. Han så litt stolt ut der han satt, og på en så stor hest, ser Jakop fryktelig liten ut.
Etterpå kjørte vi hjem for da var klokka blitt så mye at det bar blitt tid for kveldsmat, og leggetid for Jakop. Når lille trollet var i seng, var det frem med lørdags godtet. Jon, Jonas og jeg koste oss med film på tv frem til det var leggetid for Jonas. det ble en sen leggetid, men det er lov av og til. Resten av kvelden lå jeg egentlig for det meste på sofaen.

På søndag skjedde det egentlig ikke noe spesielt på dagen. Det gikk i stelling av dyr og bur, være ute med Jonas og Jakop. Jeg og Jonas var en tur borte i hønsehuset til naboen, mens Jon fikk dusjet Jakop. Vi var borte for å se hvordan hønsehuset så ut inni, sånn at det kan bli greit i det vi skal lage.
Da Caroline kom hjem, kjørte Jan Arve oss ned på kiosken for å leie film, og kjøpe litt godt. Da Jonas var i seg, hadde Jon, Caroline og jeg oss en liten film kveld. Utrolig koselig at en jente på 16 har lyst til å ha en filmkveld men foreldrene sine. Syntes vi er utrolig heldige.
Etterpå var det natt i natt.
Nå skal vi straks ned til alleen for å handle litt. Får se om jeg får blogget litt for i dag senere.
BLOGGES

Ingen kommentarer: