20. mai 2012

Lørdag Del 1

I dag har vi fått gjort ganske mye forskjellig. Jon dro av sted i 9 tiden for å gå ut i båten og trekke garn med Samal.
Etter at guttene hadde spist ferdig frokosten, satte vi oss i sofaen for å kose oss under teppe og se på barne-tv. Jakop er ikke den som sitter i ro på morgenen, og det tok ikke lang tid før han prøvde seg på ett par små ting.
Først snek han i Jonas sitt penale med to lommer, og klarte å få tak i den eneste tusjen som lå der. En rød en. Heldigvis var det bare hendene det gikk ut over, pluss en liten flekk på pysjen. Resten havnet på ett ark som lå på bordet.


Det neste han prøvde på var å snike til seg de siste bitte små chips bitene fra i går. Ikke at det egentlig gjorde noe, men han trodde han var ramp, og dermed ble blikket deretter.
Til slutt hadde han en fin finale. Han ville fly! Trodde ikke jeg måtte passe meg for det ennå, men der tok jeg feil. Han gikk ut på kjøkkenet og da jeg spurte hva han skulle, fikk jeg til svar: "Drikke melk min". Jeg trodde han, helt til jeg hørte kjøkkenstolen ble dratt ut fra bordet. Da jeg kom inn på kjøkkenet, var han på vei opp på bordet. "har du lov til det der?" spurte jeg. "Nei". Fikk jeg til svar. Så kom det. "Jeg må, meg skal fly. " Så begynte han å le. Han prøvde å komme opp på både stuebordet og kjøkkenbordet flere ganger. Hver gang sa han: "Meg fly!" Etter utallige forsøk hvor jeg stoppet han hver gang han prøvde, gav han opp. Heldigvis. Jonas var godt fornøyd som fikk Jakop sine små sprell på kameraet. Bortsett fra Jakop sine forsøk på å fly.
Da guttene hadde fått stelt seg, satte Jonas seg til å se på dinosaurus filmer på YouTube. De mest populære er de som har gått på for eksempel på Discovery Channel. Slags dokumentarer om hvordan de tror dinosaurene så ut, og hvordan de levde, spiste og paret seg, ut i fra forskjellige funn av fossiler.


Jakop drev å lekte med forskjellige ting han fant i leke kassa si. Vi begynte på et puslespill, men fant ikke alle brikkene, så jeg må nok på jakt i morgen.
Da han fant flaska til baby dukken sin, ville han selvfølgelig at jeg skulle gå i dukkevogna i kjelleren for å hente den. Jeg sa han kunne vente til vi skulle ut senere, men det ville ikke han. Han tok på seg støvlene og gikk ut. Siden det egentlig ikke var noe problem for meg å hente den, sendte jeg Jakop inn igjen, og gikk ned å hentet den. Jakop var kjempe fornøyd. Han koste, gav "baby" flaske, gav baby tutten, og holdt den i armkroken og sang: Blinke blinke, stjerne lill.... Han er så utrolig søt når han holder på. Ser litt ut som en stolt pappa. Det er noen som syntes det er rart at jeg kjøpte en baby dukke til han, og at han får leke med den. Jeg syntes det er bare tull å nekte han det. Det blir jo regnet som en "jente" lek, men han syntes det er gøy, så hvorfor ikke. Han skal forhåpentligvis bli pappa en gang i livet, og da trenger han jo treningen.

Etter hver gikk vi ut, for når Jakop setter inn høygiret på aktivitetsnivået, kan det virke litt trangt inne. Det er heller ingen grunn til å holde seg inne når det var så greit vær, og vi har den flotte plassen på utsiden hvor vi kan være.
Jakop prøvde flere ganger å stikke av ned veien. Vi satset på at etter ett velt eller to, ville han slutte. Den teorien kunne vi bare glemme. Han har veltet noen ganger i dag, og han sutrer mest fordi sykkelen velter, ikke fordi han har slått seg. Var vel bare en gang han slo seg sånn at han ville opp og ha litt trøst, og et lite "blåse bort vondt".
Det er nok det at han syntes det er gøy at vi må komme etter, som gjør at han fortsetter. Det veier sikkert opp for alt det vonde ved en velt. Han har også funnet ut at når sykkelen sitter fast, det vil si at det er ett eller annet som gjør at han ikke kommer frem, for eksempel stein under hjulet, gidder vi ikke å prøve å sykle rundt. Han går av sykkelen og triller den rundt. Har fått sett mange rare eksempler  i dag, på hvordan man kan gjøre det.

For å få meg en liten pause i løpingen, og å følge han med ørneblikk, fikk jeg han med bort for å gi hønene mat. Det ble ekstra gøy når Jonas fant meitemark de kunne kaste inn til de. Må innrømme at det er litt gøy å se på når hønene "jakter" på meitemarken. Ser ut som om de graver den ned, for så å plukke den opp, hive den i lufta. Dette gjør de av og til flere ganger før de spiser den. Har alltid likt høner, men må innrømme at jeg blir mere og mere fasinert av de, jo mere jeg følger med på de. Gleder meg til det ordentlige hønsehuset med innhegning blir ferdig, så guttene og jeg kan følge med på de både inne og ute.


Rett etter vi var ferdig hos hønene kom Jon hjem. Jeg må si han imponerte stort. Tror jeg ikke har hørt lignende, og at jeg heller aldri kommer til å gjøre det noen gang igjen.
Han reiste som sagt tidligere ut med båten for å trekke garn, og så kommer han hjem med to marsvin med bur, mat sagflis og høy. Noen som har hørt om det før?
Nå har det seg sånn at noen som Samal og Abelone kjenner, ikke kunne ha de lenger, så Samal hadde sagt at vi sikkert kunne ta de. Ingen problem det. har to fra før av, en kastrert hann, og ei ho. Når de to nye har fått slått seg til ro, skal jeg sjekke hvilke kjønn de har. Kan bli spennende. Vi kommer til å lage en måte vi kan slå sammen burene på, samtidig som vi lett kan ta de fra hverandre, som hvis vi må flytte burene eller lignende. Kommer heller ikke til å sette de sammen før jeg har sjekket kjønn, og sett hvordan de reagerer på hverandre igjennom nettingen. Satser på at det går fint.

Vi har ett lite bur til marsvina, som man kan sette ned på gresset, så de kan få spist ferskt gress uten at vi må finne til de. De to marsvina vi hadde fra før av fikk prøve i dag, de syntes nok det var litt rart, men etter noen minutter var de i full gang med å dra gresset opp igjennom nettingen, og spiste av hjertens lyst. God å se. Har lurt litt på om jeg skal prøve å få lagd en litt større, mulig noe jeg kan velge om jeg vil ha sammen med buret, eller frittstående. Får se hva jeg kan få til nå, for det kan bli ganske innviklet hvis vi skal koble de to burene sammen, og så koble til en ute enhet til det. Gir meg selv litt tid til å tenke, så kommer jeg nok frem til noe. Ikke for å skryte, for det syntes jeg er litt ekkelt, men  når jeg får tenkt litt på sånne ting, dukker det som regel opp noe lurt, og som kan bli fint. Hvis jeg får det sånn som jeg vil, og ikke sånn som andre tror passer best, er mere praktisk, eller jeg vil like bedre, noe som utrolig sjelden skjer. Resultatet blir som regel veldig bra uansett om det er ute eller inne. Nok selvskryt.
Hvis jeg skulle ha blogget hele lørdagen under ett, ville det ha blitt ett 10 meter langt innlegg. Syntes dette egentlig er forlangt, men uansett deler jeg dette i to, så da sier jeg:

FORTSETTELSE FØLGER :)

Ingen kommentarer: