1. mai 2012

I natt trodde jeg at jeg skulle bli gal. Kan ikke bli noe man er fra før av, vil nok noen si, men man kan jo bli verre. Rakk vel å sove en liten time, før jeg brå våknet. Jeg var kok varm. tørst som aldri før og sulten. Ned å stappe i meg litt mat, helle innpå noen liter drikke, og ut å kjøle meg ned. Dette ritualet måtte jeg igjennom flere ganger, før jeg i 0530 tiden kjente at nå klarer jeg å sovne. Rett etterpå satte vekkinga til Jon i gang. Hadde lyst til å kaste mobilen ut av vinduet, men var for trøtt. Sovnet faktisk før Jon hadde skrudd den av. Jeg rakk å sove nesten 2 timer før Jakop våknet. Kjørte han i barnehagen 0830, og måtte utrolig nok vekke Jonas for å si ifra at jeg gikk. Jeg fikk sovet ett par timer når jeg kom hjem, før jeg måtte opp og få gjort litt rent. Utrolig hvor mye mose som kan snike seg inn forbi dørene i løpet av 2 dager. Mosen hadde til og med angrepet det ene teppe mitt som ikke har vært i bruk på ett par dager. Kanskje det er i ferd med å bli mosegrodd.

Tiden gikk fortere enn beregnet, og plutselig hadde jeg litt dårlig tid til handling, og til å få hentet Jakop i barnehagen før pappa og Tone Lise. Rakk det ikke, men ikke mye å gjøre med det. Fikk det jeg skulle på butikken. Hadde husket å kjøpe kaffe filter, så nå kunne jeg trakte kaffe uten å tenke på at det kunne renne over. Jeg og pappa koste oss med en kopp kaffe, men Tone Lise prøvde å kose seg med en kopp the, samtidig som hun jogget etter Jakop opp i skogen, og rundt på tomta. Er jo gøy å løpe litt ekstra mye rundt når man har besøk. Han var godt fornøyd da han klarte å få Tone Lise til å dra han på traktoren. Jakop sier ikke Tone Lise, men Mona Lisa. Det ligner i alle fall litt.
Pappa spilte fotball med Jonas, og da var han kjempe fornøyd. Jakop ville være med han også, og gikk i veien til slutt, men da hadde de fått spilt en stund.

Tror ikke pappa stoler helt på mine grill egenskaper, så da det var tid for å begynne å grille, var det pappa som gjorde den jobben. Jon kom hjem i det vi skulle begynne å dekke på, og alt var gjort i stand. Bordet og stolene satt på den flateste plassen, maten grillet, og salaten laget. Sleipingen, men han fikk vært med på å bære ut servise ol.
Det ble mye god grill mat. koteletter, kylling, pølser, salat, potetsalat, dressing, lomper, pølsebrød og litt forskjellig drikke. Kan trygt si at jeg var veldig mett da vi var ferdige med å spise. Etterpå fikk vi ryddet av bordet, snakket litt, og gjort plass til desserten.


Jakop begynte å bli sliten, men da han hørte ordet is, var han plutselig kvikk og våken. Mens vi dekket på til is-kake og kransekake stenger, fant Jonas en stålorm, til både han og Jakop sin store glede. hadde vi ikke passet på hadde vel Jonas revet og plukket fra hverandre hele stein muren i jakten på flere. Helt utrolig at det er like spennende hver gang de finner noen. Jonas var egentlig på jakt etter maurtuer, men det glemte han fort.
Jonas var mett og sliten og gikk inn etterhvert. Vi andre koste oss med is, men den som koste seg mest var nok Jakop. Til middag spiste han nesten 2 pølser med pølsebrød, så at han klarte å få i seg de mengdene med is er helt utrolig.
Da vi var ferdig med å spise kom Tore, og siden det var litt is igjen fikk Tore det. Det var i alle fall planen. Da Tore hadde fått tallerkenen i fanget, kom Jakop som ei kule bort til bordet, tok skjeen sin, snudde seg rundt,og begynte å spise av Tores tallerken som om det var den mest selvfølgelige ting i verden. Heldigvis bryr ikke Tore seg så veldig om det, så de delte gledelig resten. Jakop kan det med å få det som han vil uten å mase.


Etterhvert måtte pappa og Tone Lise kjøre hjemover. Det var et kjempe koselig besøk,og håper vi kan gjenta det snart. Jakop ble lagt i seng ikke lenge etter. Tore skulle ut en tur, så han kjørte hjem. Jon Gjorde seg ferdig med det han holdt på med. Så kjørte han for å hente Tore. Etter at han hadde satt han av, kjørte han videre opp til Jan. Der skrudde de selvfølgelig på bilen. Håper virkelig den snart kan bli i orden,så han får tatt seg en pause i bil repareringen, og kanskje kan få slappet av en helg begge to. Begynner å bli lei av bil nå. Håper bare min er ferdig på verkstedet på onsdag, for da må jeg levere leiebilen tilbake.

Jeg og Jonas koste oss, og så på bilder før han la seg, og det skal ikke mye til før en trøtt Jonas får latterkrampe. Noen rare ansiktsuttrykk eller rare stillinger, så lo han så tårene trillet, men fikk han i seng etterhvert.
Jon kom hjem i 10-11 tiden, og da måtte jeg stoppe han i døra. Har hatt to mus som vi ikke har klart å tatt knekken på i vinter. De har holdt til i veggene over senga der vi sover, men plutselig stod de bak med i stua. Klarte nesten å få de ut av stua,men de brå snudde og forsvant inn bak pipa igjen. Hadde de kommet ut av stua, hadde vi klart å jage de ut. Så kunne den store katten som rusler rundt her fått seg en god middag, men siden de snudde ble det ikke noe av det. En ting er sikkert. Nå har musene erklært krig, og den skal jeg vinne!
Nå er det på tide å få lagt seg.
BLOGGES

Ingen kommentarer: