16. mai 2012

Tirsdag, fotballkamp og brekte ribben


I dag fikk jeg guttene opp en halvtime før de pleier, men det hjelper ikke mye når de bare blir tregere siden de har bedre tid. I alle fall Jonas. Jakop ser ut som om han går rundt i en lykkerus hver morgen, så han er det fart i uansett. Jonas satt fortsatt med skiva i handa 0810 akkurat som han pleier. Siden øye-katar er så smittsomt, og Jonas og Jakop er så mye oppi hverandre drypper jeg øynene til Jakop også. Det går utrolig fint. Tror egentlig han syntes det er gøy. I dag var det mye lettere med Jonas. Det vil si jeg trengte ikke å  holde han fast, men det er mye vifting med armer og ben, og risting på hodet. Skjønner ikke hvorfor han ikke bare vil bli ferdig med det. Han slipper jo ikke unna. Noe av det som gjorde det litt lettere, var vel at når jeg satt i sofaen og skulle til å dryppe, kom Jakop. Nei, min mesin! og da begynte Jonas å le. Så da gikk det ikke mange minuttene før jeg var ferdig. Litt kjedelig med så mye styr, når det kunne ha vært gjort på 3 sekunder.
Caroline kjørte jonas på skolen i dag også. Jonas later som om det ikke er noe spesielt med det, en man ser det lyser lang vei av øynene hans, og får en litt: " Se på meg, så heldig jeg er" holdning. Han er kjempe heldig som har en storesøster som Caroline, som gidder. Ho trenger ikke gjøre det, men gjør det likevel.

Jeg og Jakop var å sjekket til høner og marsvin i dag også, før barnehage bussen kom. Har blitt en liten rutine på morgenen. Så fort Caroline og Jonas er ute av hus, finner han klærne han skal ha på, og tar de med bort til sofaen.
Når han har fått på seg tøyet er det ut i gangen med matboksen under armen. Finner frem joggesko, og kommer med et irritert ååååååå når jeg sier han må ha støvler. Så finner han frem lue og jakke. Deretter er det ut døra. Matboksen blir ærbødig satt på nederste trinnet i trappa, før han tusler opp til dyrene. I dag var det 2  høner som prøvde å fly ut av buret, men da hadde Jakop en utrolig kjapp reaksjon. De hoppet til hver sin kant. Den på min side traff meg siden jeg stod over buret. Den andre ble stoppet av en lynrask hånd, som rett og slett blokkerte høna fra å komme ut. Akkurat i det vi var ferdige kom bussen. Han syntes det er så gøy, og det virker som om han føler seg litt stor når han sitter der. Det er nok fordi han er den eneste lille.

Det er ikke så mye jeg får gjort for tiden, så jeg og Dina ruslet en liten tur i skogen bak verkstedet når Jakop hadde kjørt. Ho var kjempe gira pga alle de deilige luktene som kommer når det har regnet, og forskjellige dyr nettopp har vært der.
Etterpå slappet jeg litt av på sofaen. Jeg må nok ha duppet av litt, for plutselig kom Line. Ho var så grei å kjørte meg til Alleen, så jeg kunne komme meg til legen. Vi tok en rask kopp kaffe på kafeen Far & datter, før jeg tuslet bort på legesenteret.
Det ble heldigvis ikke så alt for lang tid å vente. Fikk bekreftet det jeg og andre alltid har sagt: Når jeg først gjør noe, gjør jeg det ordentlig." Jeg hadde ikke bristet ett ribben som jeg trodde. Jeg hadde brukket ett, og det under var det en kraftig brist i. Legen sa at den var så nærme til å være brukket, at jeg nesten måtte regne med at den ville brekke helt av, en eller annen gang mens jeg hostet, eller hvis jeg var så lite lur at jeg løftet tungt. Så da blir det minst mulig bruk av armen, og fatle en god stund fremover. Typisk meg. Etterpå var jeg på apoteket for å hente ut noen medisiner, innom Lindex og fant dress bukse og dress jakke til Jakop, på Mega for å handle middag og til slutt tok jeg meg en kopp kaffe og litt vaffel mens jeg ventet på at Jon skulle komme å hente meg.
I mens hadde Caroline tatt med seg Jonas hjem fra skolen og fått i han noe mat. Ho tok også imot Jakop da han kom hjem med bussen. Kjempe herlig å ha en så utrolig snill datter.
Caroline kjørte avgårde rett i 16 tiden, for ho skulle en tur opp til onkel Tore. Da ho var ferdig der, kjørte ho en tur ned til Tomine.

Måtte bare vise hvor stilig det ble :) 
Jonas skulle spille kamp i Kvås i dag, og kjørte avgårde i halv 5 tiden. Laget skulle møtes på Joker 1700 i Kvås. Laget til Jonas har vunnet de to siste kampene, og dagens kamp var like bra. De vant 6-2! Utrolig gøy. Denne gangen hadde Jonas turt å skyte mot mål flere ganger. Kjempe flott. Han har blitt utrolig mye flinkere, og tøffere på banen bare på de 2 månedene han har spilt. Fortsetter han slik, kommer han til å bli veldig god i fotball. Glad han har funnet en aktivitet han liker.
Jakop ville ut da de hadde gått, så vi var ute i et voldsomt regnvær i litt over en halv time. Vi skiftet på vannet til dyrene. Bruker hageslange, noe som Jakop syntes var topp. Trodde det hadde vært nok med vannet ute, men nei da.Jag var litt våt kan man si når jeg fikk lokket han med inn.
Jakop tyv startet på middagen, og han var nesten ferdig da Jon og Jonas kom hjem, men han måtte jo ha litt mere når Jonas skulle spise. Rett etter middag tok Jon og stelte Jakop for kvelden, før han måtte avgårde for å møte Tore. De var oppe hos Jan for å hente bilen til Jon, for å få kjørt den ned til Alleen hvor den har fått time til "diagnose" test, eller hva det heter. Håper de finner ut av hva som er feil, og at det går ann å fikse det på ett par sekunder. Det går i alle fall ann å håpe.

Jonas var kjempe flink med leksene i dag, og tror det må være det fineste han har skrevet siden han begynte å skrive bokstaver. Etter leksene fikk vi litt alene tid sammen hvor vi pratet, og så viste han meg hvordan jeg skulle spille favoritt spillet hans, Spore. Jeg har til og med fått en egen planet. Blir artig å se om jeg kan få det til. Den første skapningen jeg lagde var så komisk at Jonas lo så tårene trillet. Syntes den ble kul og søt jeg.

Caroline kom hjem rett etter at Jonas hadde lagt seg, og vi fikk snakket litt om hva ho skal i morgen, og hva som skjer til helga. Ble litt skole snakk også. I dag fikk hun vite hvilket fag ho hadde kommet opp i, og ho var kjempe fornøyd. Ho kom opp i engelsk, noe som vel er favoritt faget hvis man kan kalle et fag favoritt. Da Jon kom hjem så vi siste rest av kveldens episode av Frustrerte Fruer, og Grace Anatomi. Jakop våknet i ett sett. Tror han har en periode med vokse smerter, for han klager over vondt i benene. Dessuten drømmer han utrolig mye om dagen. Han har faktisk gått i søvne ett par ganger.
På bildet over ser dere Jakop på den sykkel/bilen jeg snakket om i går. Den han lånte opp hos Jan og Elisabeth. Ikke det beste bilde, men i alle fall ett bilde.
PS: Tror jeg tok knekken på det siste ribbenet i dag. men hva gjør vel det. Ett eller to knekte gjør vel ingen forskjell, eller gjør det det?
Nå sover hele huset, så da er det nok på tide at jeg prøver å komme meg i seng, jeg også. Kanskje jeg får sovet litt nå som jeg har fått noen smertestillende som jeg kjenner at virker. Blir spennende.
BLOGGES

Ingen kommentarer: