23. mai 2012

En mandag i høy hastighet

 Mandagen gikk utrolig raskt, og jeg satt igjen med følelsen av at dagen hadde gått opp i røyk. Kanskje den dampet bort i sola. Det er ikke godt å si hvor den ble av, men fort gikk den likevel.
Caroline var i Vanse, og det var litt merkelig å ikke skulle vekke ho enda det var mandag. Ho har fri hele uka for ho har lese dag til eksamen. Blir vel egentlig lese dager, og så skal ho på skolen igjen på fredag.
Det gikk uventet fint å få guttene opp i dag. Skulle vel egentlig ha tatt med meg kameraet opp, for da jeg hadde sagt "god morgen" litt høyt, glippet begge to med øynene, la seg over på ryggen og begynte å dra hendene rundt på hodet. Helt synkronisert. Er ikke sikker på hva dette med hendene og hodet er for noe. Tror det er en form for kos. Vet at Jakop gjør det på kvelden når han er trøtt, og ved nærmere ettertanke, tror jeg faktisk at både Jon og Jonas  også gjør det. Konklusjonen min blir da at det er en form for beskjed til omverden om at de er trøtte.
Farmor kom opp og hentet Jonas, og fikk han på skolen. Jeg og Jakop var å matet hønene når Jonas hadde gått, og da vi var ferdige gikk vi og satte oss i trappa for å vente på barnehage bussen. Det er kjempe flott at han liker det, men gleder meg vilt til vi får hver vår bil igjen. Da kan jeg komme tilbake til normalen, som er å kjøre de herlige barna mine til skolen, og i barnehagen. Dessuten vi jeg få anledning til å se andre mennesker på dagtid. Er ikke særlig begeistret for mennesker i  "stor" mengder, men begynner å kjenne på følelsen av å være eremitt.Siden jeg ikke sov ifra lørdag morgen til søndag kveld, var jeg utrolig trøtt, så da alle dyrene hadde fått mat og vann, og Dina hadde fått luftet seg, var det rett i seng. Jeg hadde satt klokka på vekking 1230, for da var Jonas ferdig på skolen. Det var farmor som skulle hente han.Jeg våknet av vekkerklokka, men lå å sløvet i senga. Da klokka var 1245, hadde jeg ennå ikke hørt han i døra, og begynte å lure på om han hadde vært veldig sen ut av skolen. Da jeg kom ned i stua satt han og så på opptak av Star Wars. "Du kan bare gå opp igjen", sa han. Han hadde listet seg inn, og satset på at jeg ikke hørte han, og det stemte det. Han håpte vel på at jeg var oppe å la sammen tøy, og at det var masse å legge sammen. Jeg regner med at grunnen til at han gjorde listet seg inn, er at han tror han kan gjøre som han vil, hvis vi ikke ser han.  Han ser på tv eller er på pc`n, og smører seg skive hvis han er sulten. Det som han pleier å gjøre når Caroline, Jon eller jeg er hjemme. Så jeg ser ikke  helt hvorfor det er så stas, men det er ikke alt en mamma   kan forstå. I alle fall ikke tankene til en snart 8 år gammel gutt.

Da Jakop kom hjem med barnehage bussen, fikk Jonas lov til å gå ut for å ta imot Jakop, og tingene han har med seg hjem. Det er gøy å se hvor stor han føler seg. Han  går ned å henter Jakop, takker for at Jakop ble kjørt hjem, avtaler henting neste dag, sier hade, og tar med seg Jakop inn. Tror ikke han legger merke til at jeg står rett innenfor døra å følger med på de, eller at kjøring og henting er blir avtalt uke for uke. Uansett er det viktigste at han kjenner seg som en god storebror som kan passe på.
Jakop sovnet på sofaen nesten med en gang han kom hjem,  og da sov han tungt. Vi prøvde å vekke han, men han sov som en stein. Er nok varmen han reagerer på. Jeg var borte hos naboen for å hente noen fine blomsterkasser til å henge på rekkverket på terrassen. Gleder meg til jeg får satt de opp, og funnet blomster vi vil ha i.

Da jeg skulle gå på butikken fikk Jon vekket Jakop. Han satte Jakop i vogna, og så trillet de bort til naboen for å hente en rull med netting. Av det slaget man legger over trær, frukt og andre ting man ikke vil at fuglene skal ta. Jeg gjorde det enkelt i varmen, og kjøpte kylling nuggets og pomes frittes til middag. Det kom litt regn da jeg kom fra butikken, så jeg lagde maten inne. Mens middagen stod i ovnen, tok Jon og jeg, og la nettingen over hønsegården, så blir i alle fall ikke hønene middag for noen dyr eller fugler. Da middagen var ferdig hadde sola kommet frem igjen. Guttene var fortsatt varme og slitne, så de ville spise inne. Siden Jan var kommet spiste vi ute. Ellers var det en stille og rolig kveld. Det eneste jeg gjorde av fornuft var å bestille billett til toget.
Dette var mandagen som jeg syntes forsvant raskt, men det skjedde jo endel alikevel. Kanskje derfor dagen gikk så fort.
Blogges

Ingen kommentarer: