31. mai 2012

Søndag og telt

Da jeg begynte å tenke på hva jeg skulle ha med i innlegget, tenkte jeg først at det ville bli det korteste hittil, men så kom jeg på at det hadde skjedd litt likevel.
Det var fortsatt utrolig varmt, så guttene holdt seg ute med bøttene, vannslangen og koppene, og koste seg kjempe masse. Kan ikke huske noen andre som har vært så glad i å kaste vann på hverandre som det de er.
Det Jakop hadde på seg da han stor opp ble ganske raskt byttet etter de startet vannkrigen.
Tøyet han fikk på etterpå tørket opp minst 3 ganger, mens han fortsatt hadde det på. Det gikk  endel bleier, for de hang stadig vekk nede på knærne fulle i vann. Utpå dagen begynte Jakop å vase noe veldig. Hvis Jonas helte vann på ryggen til Jakop, prøvde Jakop å helle på samme plassen, og sånn holdt han på lenge. Der Jonas traff, ville Jakop også treffe.
Jonas tørket også opp ett par ganger, men han kan ikke fordra å ha på seg vått tøy, så det ble i stedet skiftet ut.
På ettermiddagen fant vi ut av at det kanskje var på tide å begynne å gjøre noen små forberedelser til ferien. Sjekke soveposer, sol madrasser/ underlag, og ikke minst teltet.Vi satte opp teltet litt tidlig på ettermiddagen. Noe som tar litt tid. Både fordi det er ganske stort, og fordi det er en stund siden sist. Soveposene så fine ut. Mulig Jag tar å vasker de som kan i vaskemaskinen. Vi er forresten litt spente på hvordan Jakop vil takle det å ligge i sove påse. Vi tar nok med dyne og en liten madrass i tilfellet det ikke går. Caroline få litt panikk i sovepose så ho har dyne uansett.Etter en stund med god hjelp fra Jonas og litt mindre god hjelp fra Jakop fikk vi det opp. Det som tar mest tid er egentlig å feste bardunene rett og nok.
Etter oppsettingen av teltet, begynte Jon å grille, og gjøre istand maten, mens Jonas og Jakop tok seg en hvil inne, borte ifra varmen på utsiden. Det så ut som om de koste seg masse der de lå på sofaen. Jonas under teppet, og Jakop oppå teppet.
Ellers brukte vi dagen til å slappe av, kose oss, og få gjort små ting på utsiden. Guttene hadde en siste runde med vannet, som endte ganske rolig. De kom plutselig til å tenke på at det var jo ett hull i steinen på plenen. De fylte den, i tillegg forsket de på hvor de måtte helle for å treffe bestemte plasser på blomstene på nedsiden av steinen.

Caroline hadde vært ute hoss Linn siden fredagen, hvor de har sovet i att naust på nedsiden av huset. Hvis jeg ikke husker helt feil. Jon kjørte ut i 20 tiden for å hente henne. Det er så gøy å høre ho fortelle om det som har skjedd når ho har vært noen plass, for ho snakker fortere og fortere, og av og til må vi stoppe ho, og be ho roe ned, for vi skjønner ikke hva ho sier. Det er jo bare fordi ho har hatt det gøy, eller det har skjedd noe spennende.
Å få Jakop i seng var ikke lett, for han sovnet pga varmen på ettermiddagen, så han var ikke så trøtt som han pleier, men det gikk greit til slutt.
Det ble bestemt at Jonas og Caroline skulle sove i teltet, men jeg havnet der ute jeg også. Da Jonas skulle legge seg, var det litt skumlere enn han trodde, selv om vi satt på utsiden. Jeg satt i teltet til han sovnet. Vi andre nøyt stillheten, og etter hvert tuslet Caroline inn i teltet og la seg. Jeg gikk og la meg, og sovnet ganske raskt til meg å være. Jeg sov til og med ganske godt. Jonas skled litt rundt i teltet, fordi bakken helte litt nedover, og fordi han lå litt urolig. Ellers gikk natten helt fint. Når Jon gikk å la seg, vet jeg ikke.
BLOGGES

Ingen kommentarer: