19. mai 2012

17.mai

I går var det 17. mai, og som vanlig er det kaos på morgningen. I går var det mindre kaos enn vanlig, og det var deilig. Vi var i Alleen rett over halv 10. Jon måtte finne en parkeringsplass i nærheten av kirken, siden det er der toget stopper.
Caroline skulle gå med klassen sin. Ho var litt spent, og gledet seg litt, siden det var siste året på ungdomsskolen.
Jonas skulle gå med klassen sin, og han både gledet og gruet seg, siden det var 1. gang han skulle gå alene. Men det syntes lang vei at han følte seg stor der han stilte seg opp med klassen.
Jeg og Jakop skulle gå med barnehagen. Jeg fant ut av at vi skulle gå inn i toget så fort det var i gang, for jeg tok ikke sjansen på å få en albue i siden, når man står oppstilt foran rådhuset. Der er det stappet med mennesker som venter på å komme i gang. Vi gikk hele veien opp til kirken. Noe jeg ikke kan huske ha skjedd før. Det pleier å være Jon som går i toget, så dette var faktisk min første gang. Men siden jeg ikke kan kjøre bil, og være den som fant plass til bilen, måtte det bare bli sånn.
Etter toget møttes vi ved bilen. Natalie satt på ned. Jeg gikk, for jeg følte for å puste ut, og roe tankene etter å ha hatt så mange mennesker rundt meg. Kjempe deilig, men jeg skulle nok ikke ha gjort det, for kroppen er ikke helt i form i dag.


 Caroline og Linn kom opp en tur til Liss. Vi koste oss med kaffe, is og prat. Vi tenkte vi skulle gjøre ett forsøk på å få Jakop til å sove, men det var han ikke med på i det hele tatt. Mens jeg satt under teppet og ventet på at han skulle komme bort, ble jeg plutselig trøtt, og før jeg visste ordet av det, sov jeg. De vekket meg da det var på tide å gå ned til folketoget. Kjempe flaut, og absolutt ikke med i planen for 17. mai. Caroline hadde også sovnet. Linn lå og slappet av, og hadde nok vært i drømmeland ett par ganger ho også. Jakop som egentlig skulle sove Hadde bare hatt seg noen minutter avslapping på gulvet.


I år var folketoget kort, men likevel fikk jeg ikke sett hele. Det var noen gutter som kastet egg opp på russen, men da russen kastet tilbake gjemte de seg bak meg. Det endte med at både kameraet og jeg ble fulle i egg. Heldigvis gikk det greit med kameraet. Jeg og tøye mitt endte i vask på kvelden.   Kan ikke si det gjorde meg spesielt glad. Men, men. Fikk tak i noe å tørke med på Rimi. Der var de raske til å hjelpe.

Det var i alle fall både biler, crossere og traktorer som guttene likte, og det er jo forsåvidt det viktigste. Jonas fikk tak i en god del russekort. Av det jeg rakk å se, var det ikke så veldig mange russ, men nå fikk heller ikke jeg sett alt.
Vi gikk opp til Liss og Erik da toget var ferdig. Der fikk jeg vasket og tørket ferdig kameraet. Fikk også vasket vegg eg fra ansiktet og håret. Tøyet ble tørket så rent det gikk ann å få det.
Da vi skulle ned til Abelone og Samal, stoppet vi i Alleen, og plukket opp Caroline som hadde surret rundt med Linn siden folketoget.


Samal hadde dekket til nesten hele terrassen, så der satt vi i le for vinden, og da de satte inn ovnene, ble det godt og varmt i tillegg.
Vi hadde alle med masse god mat, og når Samal står for grillingen, blir alt helt topp.
Vi spiste masse deilig mat i selskap, med noen herlige personer. Jeg ble utrolig mett, og det tror jeg nok alle sammen ble.
Senere gikk vi inn og satte oss i stuen. Der ble det servert kaker og kaffe. Det vil si at selv om jeg allerede var kjempe mett, ble jeg altså enda mettere. Trodde ikke det gikk, men jo da. Jonas og Jakop fikk noen fine dinosaur lignende figurer. Kjempe tøffe. De koste seg masse med de. Jakop vil selvfølgelig ha den Jonas har, men det løser Jonas med ved at han tar Jakop sin, og later som om han bare vil ha den. Luringen, men det virker.
Jonas skulle sove hos Natalie, tante Liss og onkel Erik. Han gledet seg så mye at han egentlig ikke vill si hade til andre enn Jakop og Caroline. Fikk snike til meg en kos og fikk faktisk ett god natt tilbake.
Vi kjørte hjem og fikk Jakop i seng med en gang. Caroline tok seg en tur ut. Ho var ute en god stund, men det er så fint med Caroline for vi trenger ikke mase om inne tider. Ho kom hjem før ho måtte, men er bare koselig det, så får man litt tid til å snakke.
Etterpå var det god natt for oss alle.Ingen kommentarer: