18. apr. 2012

Å kjøre moped til skolen

I går, tirsdag, var første gang Jonas skulle sitte på  til skolen på mopeden. Jonas både gledet og gruet seg, men syntes nok at det var veldig tøft. Siden vi ikke har fått tak i ordentlig hjelm ennå, har han fått låne cross hjelmen til naboen, så det var nok litt kult å komme med den hjelmen på skolen. Må si det ble litt kribling i magen å se de kjøre avgårde, men vet Jonas er tryggere der enn hvis jeg skulle ha kjørt mopeden i går. Får nok øve meg litt. Det er når de gjør sånne ting, at man ser hvor store de har blitt, og at det ikke hjelper uansett hvor mye jeg skulle ønske de fortsatt var mine små søte nurk.

Siden både Jonas og Caroline hadde langdag på skolen og var ferdig 1415, satt Jonas på med Caroline hjem igjen også. Da jeg spurte Jonas om hvordan det var, fikk jeg til svar at det hadde vært litt skummelt i alle de bratte nedover bakkene, men fryktelig gøy også. Jeg vet jo at Caroline kjører forsiktig for ho vil ikke skade meg, sa han. Helt sant det.
Jeg og Dina dilla rundt inne i går. Følte jeg gjorde så mye, men kan nesten ikke se at det ble gjort noe. Akuratt som på mandagen, da jeg ryddet og støvsugde under og bak sofaen i tillegg til resten av huset. (Kjenner det ennå.) Man ser det ikke, men man vet i alle fall med seg selv at det er gjort. Jan Arve og jentene var her også, så de er vitner. Jeg jaget de rundt, og de bare flirte av meg, men hjalp til da jeg trengte å løfte.

Jonas og Jakop koste seg med Dina i går. Lenge siden de var inne alle 3 samtidig, og jeg må si det er deilig å se hvor fort Dina slår seg til ro rundt de. Ser ut som om intens treninga har gjort susen. Plutselig roper Jakop hest, og setter seg på Dina og sier opp å stå. Var litt spent på hva som kom til å skje. Dina kikka på meg, men da jeg holdt meg rolig la ho seg bare ned igjen. Løftet vekk Jakop, og forklarte at det ikke var lov. Kan ikke si han var helt enig, men godtok det med en liten ååååhhhhh. Rett og slett deilig å se hvordan de 3 finner tonen igjen. Når det gjelder andre uvaner Dina har hatt inne, hadde de forsvunnet også. Har ikke trent på de tingene, men det ene hjelper jo på det andre.

Jon måtte stå litt lenger på jobb, og var en kjapp tur innom Tore før han kom hjem, så han var hjemme i 17 tiden. Caroline kjørte ut til Vanse før han kom hjem. Jeg kjørte ned på glad pris for å lete etter ett par små ting.  Skulle ha en tunnel vi kan bruke til Dina, kan vel kalle det mini agility, men fant bare ett som det var to telt til å ha i vær sin ende. Siden tunellen er lett og ta av og på, tok jeg den, så har guttene noe til å ha ute til sommeren også. Ellers fikk jeg tak i nye mat skåler på stativ til Dina. De andre har vi ikke sett siden vi flyttet. Mye greiere å ha når ho skal spise inne, så slipper skålene å skli rundt. Fikk også tak i ny krok til kjettingen til Dina, for den andre glemte vi ute på Neset.
Da jeg kom hjem, satte jeg på middagen. Jakop hadde sovnet, så da ble det fiskegrateng på oss 3 andre. Må ha egg og smør på, hvis ikke klarer jeg ikke å spise det. Liker egentlig ikke fisk, men noen få fiskeretter klarer jeg.

Mens den stod i ovnen var jeg og Jon opp i verkstedet og så på at trappa be satt sammen. Gøy å få sett ordentlig på hvordan det blir gjort. Da den skulle setter fast i terrassen, fikk Jon hjelpe til. Nå er det bare å huske og ikke bruke den, siden gulvet på terrassen ennå ikke er kommet opp. Er det noen som glemmer seg bort, selv om det er sperring, er det nok meg. Er imponert over tempoet på byggingen, det ser ut til å blir en utrolig fin terrasse og trapp. Dukker nok opp noen bilder av den når den er ferdig.
Det regnet så mye, og det var så mye vann i veien, at Caroline tok det veldig med ro hjem. Ho var litt senere enn avtalt, men heller det enn at ho risikerer vannplaning. Vi kikket litt på tv sammen før ho gikk å la seg.
Vet det er noen som har reagert på at vi lar Jonas sitte på med Caroline på mopeden, men kan forsikre om at vi hadde aldri gjort det hvis det ikke hadde vært lov, og vi ikke hadde stolt på Caroline. Loven er undersøk, og er i grove trekk som dette: Så lenge det er lov å ha 2 på mopeden, så lenge passasjeren er under 10, er den under 3 må den ha sete, og så lenge passasjeren er under en viss vekt.
Det kommer litt ann på hvor mye sjåføren veier tror jeg. Akkurat den delen har Jon peiling på.

Ellers var det en stille og rolig kveld, bortsett fra Jakop som begynne sin runde med oppvåkning. I natt holdt han på til kl var 03.

 Nå er det opp i senga og ta ett par timer søvn før Jonas kommer hjem fra skolen.
 Blogges

Ingen kommentarer: