30. apr. 2012

I dag tidlig formiddag hadde Jon med seg Alex, Jonas og Jakop opp til Tore. Jakop hadde fått kjørt traktor med onkel Tore to ganger så han var storfornøyd. De to største ble satt i jobb, og hjalp til med å rydde litt. Nå er taket til Tore ferdig, og Jon sier det ble kjempe fint. Må komme meg opp der en dag å få sett. De var også å kikket på hønene til naboen, og borte å kjøpte is og brus hos vin bonden. Det var i alle fall 3 fornøyde gutter Jon hadde med seg hjem.
Jonas og Alex hadde seg fem minutter inn, før det var ut og opp i skogen. Der leker de alt mulig, men tror det meste handler om forskjellige former for krig.
Ut på ettermiddagen var Jakop så trøtt at han la seg til å sove på plenen. Nåde dem som nærmet seg en meter i omkrets. Spurte han om jeg skulle finne vogna, og det ville han. Vi trillet en tur nede på veien, og rundt huset til naboen. Han sovnet en stund etter vi kom tilbake, og da han hadde sovet litt prøvde jeg å vekke han, men det nyttet ikke. I mellomtiden hadde Jon kjørt opp til Jan med Alexander. Han skulle også sette igjen bilen, og komme hjem ganske raskt. Det gjorde han ikke.


Da Jakop endelig våknet ville han fortsatt ligge i vogna å slappe av, og der lå han nesten en time. Kan love at han hadde fått ladet batteriene ordentlig. Det var full fart, og over alt. Både inne og ute. Han kjørte traktoren sin, syklet litt, trillet tur med baby dukken sin i dukkevogna. Løp mange runder rundt bilene. Fikk i han ett par brødskiver innimellom all lekingen, men han hadde ikke tid til å sitte stille, så han tok like godt med seg skiva. Dukka hans fikk litt den også.

Da jeg begynte å tenke på å ta han inn og stelle han for kvelden, fant han ut at han ville leke oppe i skogen der hvor Jonas leker. Det var full fart opp, mot steinene som Jonas bruker som trapp. Han har til nå ikke ville gå opp der alene, så vi har måtte bore han opp, men ikke i dag. Han har nok sittet å studert Jonas og Alex i helga, og funnet ut av at det visst ikke er så vanskelig allikevel. Han klatret fort opp de to første stenene som ikke er så veldig store. Jonas stod nervøst og passet på. Tok han igjen da han skulle igjennom krattet før den stor steinen/ lille fjellet. Tenkte jeg skulle se hvor langt han kom før han syntes det var nok, men det var ikke før han var på toppen og kunne sette seg ned å leke. Det ble ikke akkurat enkelt å få han ned siden han absolutt ikke ville, med det gikk fint, og det hjalp godt at Jonas satte seg nede på plenen for å friste han til å bli med.

Jakop spurte om han kunne få se på, og han klarte å holde fingrene unna en liten stund. Men når Jonas endelig hadde fått den ene mannen til å stå under busken, klarte selvfølgelig ikke Jakop å holde seg lenger. Han ville at mannen skulle stå en annen plass, men da Jonas sa nei, kastet han seg frem og fikk tak i figuren, til Jonas store fortvilelse. Da hadde Jakop lekt nok, så da tok jeg han under armen og gikk inn. Han ville ha en brød skive til, og idet han var ferdig med den kom Tore. Jakop pratet en støvel full, og beskyldte Tore for å ha tatt både tobakken og mobilen til Jon. Han gikk med på at Tore hadde maken tobakk, men vi kunne ikke overbevise han om at de hadde maken mobil, så Tore gjemte mobilen i lomma da Jakop så en annen vei.

Etter at Jakop hadde spist en yoghurt var det inn på badet for å ta på pysj, noe som ikke var særlig populært. Men han gav seg da jeg la han på armen og bar han opp. Han hadde ikke mye lyst til å sove, og gjorde alt han kunne for å holde seg våken. Da jeg lukket igjen porten for å gå ned, kastet han dyna på gulvet og satte seg opp i senga. Jeg sa bare god natt og gikk ned. Regnet egentlig med at han kom til å stå ved porten og rope eller gå å leke innen ett minutt, men det var merkelig stille. Etter noen minutter gikk jeg opp for å sjekke, og da hadde han tatt dyna opp i senga igjen, og lå å sov som en stein.


Jeg  og Tore satte oss ut, og pratet litt. Etter en god stund kom Jon og Jan. Da gikk jeg ned på plenen for å prøve å grave opp det ene blomsterbedet og for å prøve å fjerne ett par "stubber". Tenkte jeg skulle fylle på noe jord i morgen og se om jeg kunne finne noe fint å plante.  Men jeg holdt på skiftet plutselig lyset til rosa, og en kjempe fin solnedgang dukket opp. satte meg ned for å nye den. Lenge siden sist. Fikk opp den ene selv, men den andre måtte Jon hjelpe til med når Jan og Tore hadde gått hjem. Før vi gikk inn, ryddet vi på plenen og satte kasser og vogner under terrassen. Deilig å kunne sette det vekk. Får se hvor tett det er i morgen, for nå regner det litt ute. Skal nok ganske så mye vann til før det renner igjennom. Jonas la seg inn på rommet til Caroline for å se på film før han skulle sove. De siste timene av kvelden har vi vært inn å slappet av.
Må si jeg er veldig fornøyd med dagens innsats, selv om jeg kommer til å angre i morgen når jeg må rulle ut av sengen, og stabbe meg rundt som en gammel dame. Godt å få gjort noe selv også, men må nok bli enda bedre på å stoppe før jeg blir alt for dårlig.
Nå er det på tide å krabbe opp trappa, og opp i senga.
BLOGGES

Ingen kommentarer: