3. apr. 2012

I dag har det vært en litt slitsom dag. Jakop har vært i skikkelig trass humør, og alt har vært galt.
I dag tidlig drev Jonas og endte med å bli en smule elektrisk. Kan si at jeg holdt meg langt unna. Jonas har vært mye oppe å lekt med lego i dag, og løpt opp å ned for å vise meg ting han hadde bygget, og historier han hadde laget. Ganske fasinerende å høre på. Han hadde seg også en god time oppe på rommet og lekte med Jakop, noe de begge syntes er gøy til vanlig, men heller litt slitsomt i dag.
Til slutt orket ikke Jonas mere av sutringen til Jakop, så han tok han med ned, satte han på fanget og så litt på Lego og Spore filmer. Da ble det i alle fall en liten pause for ørene.

Caroline skulle se etter Jakop mens jeg tok meg en dusj, men da skreik han hele tiden, noe som ble ca en halv time. Ikke mye gøy for Caroline, men flink er ho. Må si at Jakop er heldig som har så utrolig snille og tålmodige store søsken.
Etter dusjen tok jeg med meg Jakop en tur til Alleen, for å handle litt. Fikk kjøpt materiale til å lage påskepynt. I morgen skal vi lage kyllinger, og male egg. Blir spennende å se hvordan de blir. Ellers fikk jeg kjøpt mat, men glemte ett par ting, men det får jeg jo tak i i morgen. Det gjør jo egentlig ingenting, for butikkene er oppe både i morgen og på onsdag. Vi endte opp med spagetti, kjøttdeig og potetstappe i dag, for det er noe begge guttene er veldig glad i. Jonas spiste godt, det pleier han å gjøre bare jeg husker å ta av kjøttdeig til han før jeg har i saus eller andre ting. Jakop var en helt annen sak. Han nektet og spise, men Jon klarte å narre i han litt mat i alle fall.

Etter middag tok Jon med seg guttene ut, noe Jakop elsker, men neida. Han fikk "kjøre" bil så mye han ville, men da Jon tok opp noe fra bakken som Jakop hadde kastet, var det på ann igjen. Da de kom inn var det på tide å legge han, noe som ikke var særlig lett.
Klær og bleie skulle ikke av. Han hylte, ropte, prøvde å dytte meg vekk og så prøvde han seg på taktikken med å bli slapp, og skli ned på gulvet. Etter 2 andre barn lærer man seg fort noen knep, noe han absolutt ikke var fornøyd med. Han tviholdt på tøyet og var helt krakilsk. Når jeg endelig fikk ut den ene armen, og skulle til ta den andre, var 1 arm nesten tilbake før jeg var ferdig, samme med strømpebuksa. 1 fot ut, nr 2 nesten ute,og så var nr 1 nesten inne igjen. Når jeg skulle ta av han bleia, tvi holdt han på bleia over tapen, og kneip bena i hop. Ganske utspekulerte disse små barna. Som dere kanskje skjønner brukte vi litt lenger tid på kvelds stellet enn vanlig. Jeg vant til slutt, før kamp nr 2. Legge seg i senga.
Fikk faktisk på pysjen ganske raskt,og hadde et håp om at han hadde kapitulert, men så var på igjen det samme opplegget. Han stod i senga og hoppet, men hadde ett valg. Enten sitte rolig og stille i fanget, eller holde seg i senga. Etter nesten 3 kvarter gav han seg, og satte seg i fanget. Jeg reiste meg opp og stod med han i armkroken. Litt vugging, og sangen blinke blinke stjerne lill, ville han legge seg i senga. Det tok ikke mange minuttene før han sovnet. Enda en seier til meg. Må bare få sagt at dette faktisk er første gangen som jeg kan huske, at Jakop har oppført seg på denne måten. Satser på at det bare var at han stod opp med det gale benet først, og håper inderlig at humøret er adskillig bedre i morgen.

Morfar Roar og Caroline
Jonas og jeg skulle hente Alexander i Kristiansand 2140, så vi kjørte 2015, så vi hadde god tid, men allikevel kom vi nesten likt med toget.
Jonas har gledet seg noe helt utrolig til onkel skulle komme, så han har svevd i flere dager. I bilen på vei hjem punkterte han , og sovnet etter 10 min.
Jakop sov da vi kom hjem, og vi er lit spent på reaksjonen hans når han oppdager at det er onkel som ligger i senga til Jonas. Jørn var her når vi kom, så jeg fikk hjulpet han litt med mobilen (mobb mobb). Jan Arve og Caroline kom rett etterpå.


Tone Lise, morfar Roar, oldemor Lillian,Caroline, Else,
 mormor Erry og bestefar Rolf 
I morgen har Jon fri fra jobb, så da får vi se hva han og de 3 guttene finner på.
Nå er den vanlige natta røyken, og så natt i natt.

BLOGGES
Ingen kommentarer: