28. apr. 2012

I dag har det vært en fin dag. Fikk kjørt Jonas på skolen, og levert Jakop i barnehagen, før jeg måtte inn i banken for å betale regninger. Liker best nettbanken, så jeg vil ikke påstå at jeg er der inne mest. Derfor er det rart å komme inn å se at alle de "gamle" er byttet ut. Blir liksom ikke det samme.
Etterpå var det hjem og slappe litt av med Caroline, og lade opp til en liten tur i Alleen.
Fikk hentet Jonas på skolen, men han ville hjem å hente lommeboka før vi kjørte til Alleen. Så da var det opp, og ned bakkene igjen.I Alleen fikk Caroline handlet litt sminke, og en hårfarge. Selvfølgelig måtte ho bruke noen av pengene sine på Jonas. Han hadde kjempe lyst på en stor dinosaur, og da måtte ho hjelpe til. Ho betalte 2/3 og Jonas 1/3. Det vil si, han skylder ho 1/3. Snille Caroline. Til Jakop fikk jeg kjøpt en liten dukke han kan ha.
Jonas ble så glad for dinosauren, at han glemte å se på noe han kunne kjøpe selv. Etterpå tok vi en liten tur på Mega kafeen. Det var kjempe koselig at Caroline kunne være med. Vi tok det vi pleier å ha, som er Jonas: Pommes frittes, og brus. Jeg pleier å ha vafler med rømme og syltetøy. Caroline hadde seg et rundstykke med ost og skinke.

Da vi var ferdige med å spise gikk vi en tur på Europris. Der fant Caroline seg en film. Jonas fant seg en film, og en lastebil til Jakop. Godt fornøyd da han kunne betale selv. Etterpå kjørte vi hjem. Ikke lenge etterpå kom Jon fra jobb. Glemte at han var i Lyngdal i dag også, så jeg lurte litt hvorfor han kom så tidlig. Typisk meg å glemme sånt. Jeg tok en røyk med Jon før jeg kjørte avgårde igjen, for å hente Jakop i barnehagen.
Jon skulle opp til Tore å hjelpe til med rydding av materiale, og få bort det de rev av taket på onsdag.
Han kjørte opp etter å ha fått i seg noe mat. Vi andre ble igjen her hjemme.
Jakop drev å tullet med snekkeren, men da han begynte å hive traktoren sin etter snekkeren, var det på tide å komme seg ned fra terrassen og finne på noe annet. Caroline ble med Jonas opp i skogen for å hjelpe han med hytta han holder på med å lage. Han stortrivdes med å ha ho der, og øynene lyste av glede da han forklarte ting og kunne vise ho at han fikk lov til å bruke kniv. Utrolig gøy å se de holder på. Varmer godt innvendig.


Jakop og jeg gjorde flere ting. Gravde løype til vannet så det kunne komme seg ned i sluket. Jakop gjorde rent buret til marsvina, og hadde seg en runde på plenen med å dytte trehjulssykkelen. Da han ble lei av det, gikk vi en tur opp til Jonas og Caroline for å se hvor langt de var kommet. Begynner å se form av en hytte, og starten på et tak. Skal bli spennende å se hvordan det blir tilslutt.
Jonas kappet grener, og Caroline likte ikke noe særlig da ho måtte stå å holde den ene grenen, men de ble fort ferdig siden Jonas tok sats og huget av den siste halve cm.Da Jakop hjalp Caroline å finne mose, var han fryktelig søt. Han rakte frem hånda si for å hjelpe Caroline over en liten stein. Akkuratt som ordentlige gentlemen. Må si jeg føler meg litt fornøyd med oppdragelsen i forhold til "Jenter i nød".
Da Jakop var så trøtt at han begynte å sjangle, var det på tide å gå inn. Han ville egentlig ikke ha noe mat, men jeg fikk lokket i han en yoghurt, før vi gikk inn på badet for kvelds stellet. Vi har funnet ut at Jakop får til å kontrollere tissingen når han står. Det har han også funnet ut av. I det siste har han stilt seg opp for å tisse når han skal dusje. Skulle ønske det hadde vært på potta eller på doen, men en plass må man jo begynne.

I dag når jeg holdt på å stelle han, spurte han om han kunne i dusjen, og da jeg spurte hvorfor fikke jeg til svar: Tisse. Jeg tenke at det gikk jo ann å se om han virkelig skulle, og satte han inn. Han stilte seg så fint opp med bena fra hverandre, tok tak for å styre,trykket litt, og så tisset han noe voldsomt. Se mamma, jeg kan tisse, sa han. Det var en meget stolt gutt jeg hadde resten av stellet. Hadde egentlig ingen planer om å gjøre ren dusjen, men nå ble det sånn, og det var verd det når jeg så gleden ansiktet hans.

Det gikk fint å legge han, og faktisk sovnet han veldig raskt. Jeg syntes det er kos å bruke litt tid på leginga, men av og til er det litt greit at det går raskt.
Caroline gikk ut en tur, og jeg fikk litt tid med Jonas før han skulle legge seg. Jon kom hjem rett før Caroline gikk.
Har forresten glemt å si at på tirsdag var det første dagen i cupen for løkkefotballen. Jonas og resten av laget var storfornøyde. De vant 2-1. Gratulerer gutter. Nå er det kamp nesten hver tirsdag, og trening hver onsdag frem til sommerferien. Gleder meg til å se hvordan det går med resten av kampene.
Caroline har vært syk i noen dager, så vi har fått litt ekstra alenetid. Herlig at ho gidder å være sammen med meg.
Nå sitter Caroline og jeg å ser på Conehead, og Jon sover på sofaen, så nå er det på tide å legge seg.
BLOGGES

Ingen kommentarer: