29. apr. 2012

 I dag har det vært stor aktivitet på utsiden. I dag tidlig tok Jon og Jakop seg en tur opp til Tore for å måle noe til pipa.
Etter å ha satt av Jakop hjemme kjørte han til Mandal for å se om han fikk lagd dette eller om han måtte vente til en  annen dag. Det ble det siste.
I det Jon kom hjem, kjørte jeg og guttene ned til Alleen. Der var vi innom helsekost forretningen for å kjøpe drikken min.
Var også innom Lindex en tur, men da bestakk jeg guttene med en is på utsiden mens jeg kikket litt. Fant 2 bukser og en vanntett utedress til Jakop. Det jeg ikke hadde fått med meg var at det var 25% på alt tøy i barneavdelingen. Det ble en gledelig overraskelse når jeg skulle betale.
Etterpå var vi innom Mega for å kjøpe frokostblanding til Jonas. Hadde tenkt å handle mat også, men Elisabeth og guttene ventet hjemme.

Tok en kopp kaffe hjemme før Jakop, Benjamin, Elisabeth og jeg kjørte ned til Alleen igjen. Der var vi innom Lindex og NameIt og kikket litt mere tøy. Guttene  var så lei da vi var ferdig, at vi gikk rett å handlet. Får heller ta en vimse tur senere når Jon og Jan kan ha guttene, eller kanskje vi skal ta den på sørlandssenteret.
Fikk handlet mat på Mega, og fikk faktisk alt jeg skulle ha. Til og med et par ting ekstra. Jeg var en kjapp tur innom Europris for å se etter ett par ting. Fant bare spylevæske av det jeg skulle ha, men fikk med meg en fin lyseblå te-lys lykt som vi kan ha ute. Da jeg var ferdig kjørte vi hjem.


 Hjemme var det full aktivitet, og enda mere ble det da Jakop og Benjamin satte igang de også. Etterhvert forsvant Jan Arve ned på plenen han også, og da var det 6 barn som storkoste seg. Caroline og Elisabeth så ut som om de hadde en lang alvorlig samtale. Hva de egentlig snakket om vet jeg ikke, for jeg vimset frem og tilbake mellom terrassen og kjøkkenet. Jan og Jon holdt fortsatt på med bilen til Jon. Erik og Liss var oppe en tur, og skulle vi store få plass på terrassen for å få oss en kopp kaffe, måtte vi jage ned alle barna som hadde tatt seg en drikke pause. Ikke særlig populært.
Jakop og Jonas blir så glad når tante og onkel kommer, men i dag hadde ikke Jonas tid til det. Han holdt på oppe i skogen med Alex, når han ikke løp inn og ut og var fornærmet og små sur. Litt sliten og lenge siden mat, da blir det sånn. Etter noen kopper kaffe, og koselig prat, kjørte Liss og Erik hjem. Nesten samtidig kjørte Caroline og Jan Arve ut til Vanse.

De minste guttene ble trøtte og sutrete, og vi var veldig glade da middagen endelig var ferdig. Har begynt å bruke kylling kjøttdeig. Smaker mye bedre, men av en eller annen grunn tar den utrolig lang tid å steke. Men det er verd det.
Da maten kom på bordet var vi 2 små barn og 5 voksne ved kjøkkenbordet, og 3 barn i stua som koste seg, og det så ut som om alle ble mette. Da vi var ferdige å spise, gikk Jon, Jan og Tore ut i verkstedet for å skru ferdig bilen,så Jan, Elisabeth og de 2 minste kunne komme seg hjem. Benjamin skulle lagt seg i 18 tiden og Jakop i 19 tiden. Da de kjørte hjem var klokka godt 2030. Ikke rart de var små grettene begge to.  Jakop tok litt av da han skulle si god natt til Alex og Jonas, og de hadde det kjempe gøy, men tilslutt var det på tide å sende Jakop i seng, og guttene ned. Jakop bare lå å tullet og ville ikke sove, så jeg gikk ned en tur. Da kom Jørn på besøk. Vi gikk ut for å ta en røyk, og da kom Jon tilbake.

Han hadde vært en tur for å prøve bilen, men det ser ut som om det er ett par andre ting som må skiftes også. Kjempe irriterende, så i morgen kjører Jon bilen opp til Jan, så får vi se hva de kan få til der oppe. Jeg gikk opp til Jakop, og da var han villig til å legge seg til å sove. Det var kanskje ikke så gøy å tulle når han var der oppe alene. Det tok ikke mange minuttene før han sov som en stein. Lurer på hvor lenge han sover i morgen.
Alex og Jonas sovnet også til slutt, og ligger strak ut å sover begge to.
Nå har Jon sovnet på sofaen. Jeg er ganske tett i nesa og har tenk å sove litt jeg også. Lurer på om jeg får han med opp, eller om han kommer til å sove på sofaen i halve natt også.
Nå er det siste røyk, så sier jeg god natt.
BLOGGES

Ingen kommentarer: