27. mar. 2012

Knall og fall, igjen :)

I går kveld (mandag kveld) var det en i fra folkehøyskolen, som la ut et bilde av den ene fisken/ algspiseren sin, og på en eller annen måte endte vi opp med å snakke om å lage månelys i aqvariumet. Jeg likte ideen kjempe godt, og tenkte med en gang på aqvariumet til guttene. Hadde blitt et koselig natt-lys inne hos de. Han skal sende meg "bruksanvisning"  og led-lys. resten har vi selv, og tenkte å spørre Jan om han kan stå for loddingen. Blir spennende og se om vi får det til, og hvordan det blir.
Jeg liker å ha meg 10 minutter for meg selv på morgenen, før jeg vekker trollungene.
I dag skvatt jeg godt da jeg skulle opp og si god morgen. Jeg var nesten på toppen av trappa, og snudde hodet mot rommet til guttene. Der stod de, begge to. Helt stille og med ett lite pøbel glis. Må si at da hadde jeg litt høy puls ett lite øyeblikk. Hadde ikke hørt de stod opp, noe som er helt vanlig å gjøre, siden det er så utrolig lytt mellom stua og rommet deres. Jakop gikk rett ned på sofaen som han pleier, og sa: Sive. Peppe. Noe som betyr skive og teppe. Det beste han vet på morgenen er i sitte under teppe i sofaen og spise frokost.
På`an igjen. Den som gir seg har tapt

Jonas har blitt veldig grei på morgenene. frem til nå den siste uka, har det vært litt surmuling når jeg har sagt han skal kle seg, og det er fordi han koser seg under teppe med Jakop, eller vil spille Spore. Nå har han plutselig begynt å finne frem tøyet selv med en gang han står opp, og jeg rekker nesten ikke ned trappa før alt tøyet er på, og frokosten forsvinner på få minutter. Mulig han har skjønt at på den måten får han lenger tid til pc, tv eller bare litt kos med Jakop. Uansett grunn er det veldig deilig.
 Da jeg hadde hentet Jonas på skolen, fant vi ut at han skulle "trene" litt med Dina. Det vil si at det var han som henta ho inn og tok ho inn i stua. Ho fikk rusle rundt som ho ville, men begynte snuten å nærme seg bordet, eller prøvde å stå over/ oppå eller legge seg i fange uinvitert, var det Jonas som skulle ta ho helt alene. Han satt på gulvet for å utfordre ho, og det var gøy å se hvordan ho reagerte. Ho så ut som ei forvirra tulling, og det endte med at ho la seg ned ved siden av Jonas med et sukk. Det var en fin avslutning. Jonas koste litt med ho, før han hentet godbiter til gjenoppfriskning av sitt, ligg og bli. Caroline ringte, og lurte på om jeg kunne hente de i bunn av bakken. Siden ikke alle er like glade i hunder, og med Dina som er litt for ivrig når det gjelder å hilse, tok Jonas Dina inn i buret.  Det var deilig og varmt ute i dag også. Jonas forsvant fort ut. Alltids greit og blåse ut noe energi før lekser. Etterpå mens Jonas gjorde matte leksa, lagde Caroline lagde varm mat til alle de unge. Etterpå var det ut igjen i det fine været.
Snart flere skrubbsår enn hud.
Var på konferanse for Jakop i barnehagen i dag. Gikk fint, og ikke mye å si, bortsett fra å kunne klare å konsentrere seg i noen få sekunder. Dette gjelder spesielt puslespill. Får se om vi kan finne noen nye han liker.
Ellers har han holdt seg på bena i barnehagen i dag, men så tok han det igjen i ettermiddag. Først må det jo sies at han skulle tøyse med Caroline i dag tidlig, som endte med ett lite blåmerke på venstre side av panna.
Da vi hadde vært hjemme en stund kom han og hentet meg fordi han ville hoppe fra den "store" populære steinen vi har på plenen. Det går helt fint, og var ikke noe problem.
Han har balansen, og det går fint når han hopper. Litt kul er han når han lander på føttene, og ikke rompa, for da later han som om han faller. Jeg og Tomine stod på vær vår side av steine for å ha litt kontroll når han hoppet. Innimellom legger han seg på magen og vipper litt, før han reiser seg og hopper litt til. Det er da man oppdager hvor raskt rask er.
Han tok sats og sklei ned den lengste siden på steinen med hodet først. Tomine var tok tak i han etter et halvt sekund, men da var han så godt som i bånn, og midt i avslutnings saltoen. Jepp. Som du kanskje ser for deg, endte han opp med noen nye skrubb sår. Han ser så oppskrapt ut, at jeg nesten ikke tør å ta han med ut.
Vann pause
Så nå har han: 1 fall: Et skrubbsår på nesa, og i panna, noe han har klart å skrape opp ett par ganger. 2 fall: lite skrubbsår på venstre kinnben. 3: Lite risp i øye kroken, skrubbsår på kneet. I DAG: Dukket opp et lite risp under foten hans i dag tidlig, men kan ikke fatte hvordan han har fått det. Før barnehagen: Blåmerke og en liten kul i panna på høyre side. I ettermiddag endte han opp med 5 skrubbsår i varierende størrelse. Vi vurderer å skaffe sånn spesial hjelm. Sånn som boksere bruker. For han lærte jo ikke. En halv time etterpå ville han opp å hoppe igjen, men da sa Jonas bestemt nei, og da kan du tenke deg hvem som ble utrolig sur. Han prøvde ut Jonas et par ganger, men Jonas stod på sitt, så da gav han seg. Ellers har jeg og Jonas spilt fotball, og siden jeg er høyrehent, bruker jeg selvfølgelig den som er operert, og fortsatt ikke helt god. Sånn er livet: ikke alt er like ok, men man overlever :P
En liten hvil må lille gollet ha.
Caroline og Tomine gikk seg en god tur, før de gikk ned til Tomine. Jon stekte deilige koteletter i dag, men Jakop vil fortsatt ikke ha kjøtt. Da han hadde spist opp poteter mm, fikk han litt servelat. Det kaller han kjøtt. Ellers en forsåvidt rolig kveld og Jonas fikk gjort skrive leksa på en så kul måte, at det vil komme i neste innlegg sammen med engelsk stilen til Caroline.
Jakop var våken 1 gang, og skreik endel, før han ville legge seg igjen og sovnet momentant. Tror han sliter litt med vokse smerter for tiden :)
Nå er det god natt og sov godt.

BLOGGES

Ingen kommentarer: