23. mar. 2012

Hjemmehjelpen min :)
Da ble det ingen blogging tirsdag og i går (onsdag), siden jeg ikke var helt i form, og la meg til å sove ganske tidlig.

Tirsdagen ble både Jonas og Jakop hjemme fordi de var forkjølet, og hadde litt feber begge to. Jonas var ganske tett i pusten, og hosta til han ble sår i halsen, og brakk seg. Jakop hadde en fin blanding av tørrhoste og slimhoste, litt stilig lyd, men selvfølgelig ikke særlig gøy når man så hvor sliten han ble. Dessuten hadde både Jonas og Jeg time hos legen, og tok like godt med Jakop så kunne legen høre på han samtidig. Jonas er ikke så glad i å bli undersøkt, så han blir utålmodig og skravlete og får "maur" i rompa, og kan ikke bli ferdig fort nok.
Pause fra Jakop

Jakop er en annen sak. Sitter ikke i ro ett sekund, men når det er han sin tur, sitter han som et lys, og gaper, løfter genser, og alt det som må til får å bli undersøkt og fikk bekreftet at det bare var forkjølelse på guttene og ikke noe annet. Jeg fikk også sjekket at alle henvendelsene for meg og Caroline var sendt. Caroline sine var kommet  avgårde, men ikke mine, men nå er de endelig send. Jeg måtte ta noen blodprøver. Jonas skal fortsette på astma medisinene sine.


Caroline hadde tentamen denne dagen også, men jeg slapp å hente de idag, siden det var en annen mamma som hentet. Passet egentlig veldig fint pga syke barn. Linn skulle sove over, siden ho og Caroline skulle lese til teoriprøven på moped, som de skulle ta dagen etter. Jakop har adoptert Linn, så ho hadde han etter seg hele dagen og kvelden. Linn skulle gjøre alt. Hjelpe med ting, leke. Rett og slett: Linn for alle pengene. Nesten så ho burde blitt lei av han. Men så hadde ho drømt om han etterpå. Sikkert bivirkninger fra en overdose med Jakop. Jeg gikk som sagt å la meg tidlig.
Ut på tur :)
Onsdagen gikk Jonas på skolen igjen, men Jakop ble hjemme idag.  
Etter hvert kjørte vi andre inn til Mandal, for at Caroline og Linn skulle få tatt teoriprøven. Der maste Jakop konstant på om ikke Ella og Linn var ferdige, men fikk underholdt hele vegstasjonen med snakking, store smil, smisking, og alle andre ting som er veldig Jakop. Han var veldig lykkelig når de  endelig kom ut. Caroline klarte prøven, og har nå lappen på moped. Dessverre klarte ikke Linn det. Ho hadde bare 2 feil mere enn tillatt. Kjempe synd. Ho klarer den nok neste gang. 
Da Caroline fylte 16 tidligere i år, ble hun liksom så veldig stor, men nå ble ho plutselig så utrolig stor når ho satte seg på mopeden for å kjøre ned til Alleen. Jakop likte det ikke i det hele tatt. Han satte seg helt på bak bena. Skreik og spente hele kroppen så jeg fikk store problemer. Heldigvis hjalp det godt da Linn satte seg inn i bilen, og da han fikk sett Caroline i Alleen var alt bare helt greit. Lurer på hva han egentlig tenkte og trodde. Etter å ha fylt bensin og olje på mopeden, kjørte Caroline ut til Vanse. Må innrømme jeg fikk en liten klump i magen, men sier til meg selv at da er jeg jo litt forberedt til ho får bil lappen. Blir nok like ille da også. 
Ny form for blindebukk?

Jon og Jakop kjørte Jonas på fotballtrening, og denne gangen var det greit at han var alene der. Jon og Jakop holdt på med forskjellige ting på utsiden, og Jakop fant ut at han skulle prøve å stikke av ned bakken etter Albert og traktoren. Noe som gikk heller dårlig. Det endte med skrubbsår i panna og midt på nesa. 
Jeg la meg veldig tidlig i går også. siden Jakop hadde bestemt seg for å begynne onsdags morgen 0130. Han sovnet ikke før i 0530 tiden, og rett etterpå begynte Jon å små rope i søvne. Jeg truet med kastrering og drap. Han mumlet noe furtent noe før han snudde seg rundt og sov videre. Jeg var utrolig lettet da Jakop ikke våknet når Jon gikk på jobb, for da kunne jeg sove til 0730. Jippi!
Blogges

Ingen kommentarer: