28. mar. 2012

Grill test.

Igår kveld, i det Jonas skulle legge seg, våknet Jakop. Da jeg kom opp for å si god natt til Jonas stod han å flirte i døra. For når Jakop hadde våknet, hadde Jonas gått bort og lagt ape-bamsen under armen til Jakop, så hadde han sunget en sang, før Jakop sovnet igjen. Tror nok han var litt stolt, selv om han latet som om han ikke var det. Jakop ser i alle fall veldig rolig og fredelig ut når han sover. I motsetning til om dagen, da det går i ett, og det lyser pøbel ut av øynene hans. Han har sluttet å sove på dagen, og sover nå stort sett hele natta. Deilig. Har noen netter hvor han er mye våken enda, men mye mindre enn det var.


Jonas og Jakop pleier å kose seg i sofaen når de spiser frokost. Da jeg kom ut av kjøkkenet etter å ha smurt niste, var det en Jakop i caps som satt der godt fornøyd med skiva. En ganske søt liten kar.
Caroline var hjemme fra skolen i dag fordi ho fikk et kraftig migrene anfall i tidlig. Tror hun hadde våknet i 5-6 tiden. Når jeg kom inn for å vekke ho stakk bare nese-tuppen frem under dyna.
Jonas var i veldig godt humør da jeg kjørte han til skolen. Jeg smiler fortsatt når jeg tenker på den store forskjellen som er fra i fjor, og til nå.

Da Jakop og jeg kjørte forbi Joker, stod skolebussen der, og da kom det i fra baksetet:" Mamma, Ella buss, fy mamma!". Noe jeg regner med skulle bety noe sånn som det her: Mamma du har glemt Ella hjemme. Ho skal jo på bussen. Fy mamma. Jeg svarte han at Ella skulle være hjemme for hun var syk, og fikk et ok til svar. Så var det ikke noe mere snakk om det.
Hver morgen forteller Jakop meg hvilke kjøretøy som kommer mot eller hva han ser. Desverre holder det ikke bare med å si ja, ok, så flott eller noe lignende. Sier han buss, må jeg svare: ja, buss, og så videre. Jeg får se fordelen med det. Jeg begynner jo å bli flink til å se forskjellen mellom en traktor graver og en gravemaskin :) Tror jeg da.

I går kveld fant vi ut at vi kunne tenke oss å grille snart, og håpte på godt vær i dag, og det fikk vi. Jeg var å kjøpte gass da jeg hentet Jakop i barnehagen, og Jon begynte å grille når han hadde kommet hjem, og kommet seg ut av arbeids klærne. Siden det var første grilling siden ifjor, tok vi det rolig, og så lite avansert som mulig. Det ble grill pølser, lompe, pølsebrød og ketchup. Satser på at grillen syntes det var en god idet å begynne forsiktig.
Blir det grill vær i morgen, lurte jeg på om vi skal avansere til en eller annen form for kjøtt, ris og salat. Vi får se hva som skjer. det kan vi forresten lage inne også hvis det blir dårlig vær.
Som dere kanskje ser på bildet, har Jonas startet sommeren med skjorts, singlett og solbriller. Jakop fikk seg solbriller i dag, men vil bare ha de på når han skal vise hvor tøff og fin han er. Regner med at det er noe som går seg til etterhvert.
Ellers er Caroline nesten blitt kvitt migrenen, takk for gode medisiner, og følte seg klar for skolen i morgen. Satser på at det går bra. Jørn var oppe en liten tur i kveld, for å ta en røyk og litt kaffe. Han påstår han ikke skjønner hvorfor han kommer opp, siden vi bare "mobber" han. Kanskje han liker det. Vil ikke si mere om det, men vi er jo gla i han alikevel :P
 Dette ble mye vas, men sånn blir det når man skal blogge selv om man ikke er helt våken.
Nå skal jeg opp og sjekke hvem av guttene som prater og synger i søvne. Eller kanskje det er Jon. Så er det dagens siste røyk. I alle fall før jeg legger meg, og så er det natt i natt.
Blogges

Ingen kommentarer: