19. jan. 2012

På tirsdag måtte jeg hente Jonas på skolen. Han hadde fortsatt vondt i magen, og var blitt litt kvalm. Selv om han var dårlig,var han litt glad og gira også, for han hadde klart og svømme med ordentlige svømmetak, med bare "jett-sekken". Tror det er disse gule flyte-bøylene man har på ryggen. Vonde som bare søren og ha på, men de virker godt til sitt formål. Jeg hadde sånne selv, og husker at jeg ville forte meg å lære å svømme, fordi de var så vonde å ha på. Da var det deilig og ha 10 dagen på Portør og klare det på. Caroline var også hjemme på tirsdag. Ho hadde også vondt i magen og var kvalm.
Jeg var heller ikke i form, så Jon hentet Jakop i barnehagen. Jeg gikk og la meg i 15-tiden, og skulle egentlig bare sove ett par timer, men igjen sov jeg mye lenger enn det. Våknet ett øyeblikk og registrerte at Jørn skulle gå. Var også våken med Jakop noen ganger, men ellers sov jeg til kl 07 onsdags morgen. Nå skal det være sagt at jeg klarte ikke sove natta før, pga smerter i kroppen. Spesielt ryggen. Ikke uvanlig med det, men ikke ofte at det er så ille.
I går, onsdagen, var Jonas og Caroline også hjemme fra skolen. Heldigvis har Jakop sluppet unna mage vondt.  Vi var 3 sløvinger som lå på sofaen og koste oss den dagen.
Jakop har fått en vane med at han vil på doen og liksom tisse når han skal legge seg. Han har ville sitte på doen, men den er selvfølgelig "litt" for stor. I går fant jeg potta igjen, og det var det lureste jeg har gjort på lenge. Han satt bare litt på potta før det kom noen drypp. Ikke mye, men nok til at han ble kjempe stolt. Plutselig sa han oj,oj, og satte seg ned på potta i full fart. Han satt og trykte en stund, men ingenting skjedde. Jeg tenkte han bare hadde lyst til å prøve og tisse litt til. Vi tok på bleia rett etterpå,og da tok det bare noen sekunder før han hadde gjort i bleia. Flink var han uansett, og vi var selvfølgelig stolte.
Samme senario i kveld, men da hadde han gjort i bleia før vi gikk inn på badet, men han klarte utrolig nok og få litt til i potta. Han så ganske forfjamsa ut da han skjønte hva han hadde klart. Fortsetter det sånn, kan han bli bleieløs dagtid ganske fort, men det har jeg ingen forhåpninger om. Vi tar tida til hjelp, og nyter hvert fremskritt. Han blir tørr, når han er klar for det selv.
Jonas var veldig fin der. Lille nyttårsaften kom han og sa, "ikke mere bleie" og etter det var han tørr dagtid. Tror han hadde 2 eller 3 uhell det året. Samme dag, året etter kom han med bleia i handa når han skulle sove, og erklært "ikke mere bleie på natta", og etter det var han tørr på natta også. Hadde vært kjekt om det var like lett med alle.
I dag var Jonas og Caroline på skolen igjen. Caroline hadde med seg Tomine og Helene med seg hjem. Etter middag kjørte jeg de tre til Vanse. Helene var med hjem når de kom hjem, og Jon kjørte henne ned til Rom senere.
Jørn var en liten tur innom i dag også.
Nå er det i dusjen og en episode med Criminal Minds, så er det natt i natt.
BLOGGES

Ingen kommentarer: