1. jan. 20122012

 Først vil jeg starte med å ønske alle ett godt nytt år. Håper alle har hatt en fin og koselig jul- og nyttårs feiring :D Den siste uka før jul hadde Jakop avsluttning i barnehagen, og Jonas avsluttning på skolen. Fasinerende og se hvor forskjellige avsluttningene er i barnehagen, selv om det er det samme hvert år. Det er jo fordi det det kan dukke opp 3 prinsesser istedet for de 3 kongene, hvor mange som vil være sauer osv. Like gøy og koselig hver gang.
Jonas sin avsluttning var nesten som et show. Hver klasse hadde sin underholdning. Jonas sin klasse var kledd som Lusia, og sang. De var kjempe flinke. Ble ganske stolt av ham der han stod. Farmor og farfar (Abelone og Samal) tok også turen for å se på :)
Caroline sin skole hadde underholdning kun for skolen. Noe Caroline syntes var både gøy og litt flaut. Caroline sin klasse hadde julebord, siden det er siste året på ungdoms skolen. Ho kom hjem og var kjempe fornøyd, så vi kan vel trekke konklusjonen at julebordet var vellykket :) Klasse ballet skal de ha til våren.
 Lille julaften ble litt kaotisk. Vi skulle egentlig ha reist til Drammen rett etter at Jon kom hjem fra jobb, men den gang ei. Den bakre delen av eksospotta skulle egentlig ha vært skifta tidligere i uka, men typisk min flaks, så kom den ikke før. Da jeg hentet den rett rundt 13, var det hjemmom og hentet Jakop, og kjørte videre opp til Jan på Vigeland, eller som Jonas sier: Jan i skogen. Etter hver fikk Jan og Jon skiftet potta, og vi kjørte hjem for å pakke bilen. 
Turen inn til Drammen gikk veldig fint, men vi var ikke fremme hos Bente og Alexander før klokken var nesten halv 2. Rett før Fiane lurte Jon på om jeg kunne kjøre en liten time, men det ble en ganske lang time. Kjørte helt til Drammen før Jon våknet. Ca 3,5 timer.
 Julaften ble feiret så rolig som det går ann med 2 aktive barn og 2 aktive litt eldre barn. Vi koste oss med: Ribbe, medisterkaker, medisterpølser, poteter, rød-og surkål, kålrabistappe. Har jeg glemt noe, er det sikkert fordi jeg ble så utrolig mett :)
Etter å ha ryddet av bordet, var det tid for å pakke opp julegavene.
Caroline og Jonas var litt ivrige, så det gikk litt fort i svingene. Uansett fikk vi utrolig mye fint, og vi var veldig fornøyde alle sammen. Ungene fikk leker, tøy og penger, så der ble det full pott.

 Jon kjøpte komfyr til meg i julepressang, og pengene vi fikk til jul, gikk med til å kjøpe tørketrommel, så nå har jeg det jeg trenger og ønsket meg. Jon fikk pc til jul av ungene, så nå er det bare Jonas jeg må dele min med.
2. dag var vi en liten tur hos oldeforeldrene til barna. Kjempe koselig, ikke ofte vi får sett de, men absolutt flott hver gang .Vi reiste hjem til Lyngdal etter noen deilige og avslappende dager.
  Onsdagen kom Jan Arve hjem fra Thailand, og Caroline visste ikke om ho gledet seg, gruet seg eller begge deler. Ho ble hentet ca kl: 20.00 . De kom hjem på fredagen for å være med på Hummer kveld på fredagen, og nyttårsaften dagen etter. Jonas og Jakop konkurerte om oppmerksomheten til Jan Arve, men flink som han er klarte han og fordele den kjempe fint. Vi fikk alle kjempe fine smykker. Noe som var kjempe koselig.

Hummer kvelden nøyt vi god hummer og krabbe. Vi ble tilsammen 19 stk. så det ble ganske folksomt, men som man sier: Der det er hjerte rom er det husrom. En kjempe koselig kveld :)
Nyttårs aften ble også feiret hos Farmor og farfar. Da var vi "bare" 15 stk. Vi koste oss med kalkun, stuffing og masse godt tilbehør. Etterhvert ble det ganske varmt så Jakop løp rundt i bleia, Jonas løp rundt i bar overkropp, og kusina løp rundt nesten naken. Kun den siste kusina klarte og holde kjolen på og gikk rundt som den prinsessa ho er. Med så aktive barn var det lavt under taket, men heldigvis var det ett rom de kunne være på, så vi voksne kunne hvile ørene innimellom. Caroline og Jan Arve reiste ut til Vanse etter maten for å fortsette feiringa der. Da klokka ble 00.00 var det tid for å gå ut for å sende opp raketter. Bortsett fra de eldste guttene. Jon, Erik og Geir, var det vel bare Jakop som storkoste seg. Han syntes det var kjempe gøy med rakettene eller bombe som han sa, og han så veldig stolt ut der han satt på armen til Jon med stjerneskudd i handa. Han ville ikke inn, men da jeg lokket med at vi kunne gå inn å se om vi fant tante Liss, gikk han frivillig inn. Vi kjørte hjem i 0100 tiden, og vi var alle raskt i seng.En fin start på det nye året.

Ellers må jeg få sagt at jeg har ett lite nyttårs forsett: Blogge minst to ganger i uken. Hadde tenkt å si hver dag, men fant ut at det greide jeg sikkert ikke å holde. Derfor sier jeg minimun 2 ganger i uken, så kan det jo hende at det blir oftere :)

Ingen kommentarer: