23. feb. 2011

Etter ett par travle måneder, er vi på bena igjen, og klare for vinterferien som begynner neste mandag(28.02.11).


Det har skjedd endel på Jakop fronten. For noen uker siden fant han ut av at nå var det nok åling rundt på gulvet. Vi var i kjelleren for å legge sammen tøy, og plutselig krabbet han bort til senga vår, reiste seg opp og klarte nesten å klatre opp i senga. Jeg satte han ned, og da fant han en stor leke med hjul. Krabbet så nærme at han fikk tak, dro den mot seg og kom dermed opp i sittende. Må si jeg ble ganske imponert over hvor mye han plutseligl klarte å få til for første gang, på ca 10 min.
  Så nå har vi en utrolig aktiv, og egenrådig gutt som er høyt og lavt hele tiden. Han har også funnet ut av at han vil spise selv. Alt. Det er jo ingen problem med det når det gjelder skive, men endel gris med middagen blir det jo, men det syntes han er greit nok, at vi gir han. Fruktmos og yoghurt er en helt annen sak. Han vil selv, men det er jo helt umulig. hihi. Herlig er han jo, når han prøver sitt beste. Det deilige nå, er jo at det gjør ingenting om han blir sulten, når vi for eksempel er ute å går tur, eller kjører bil. Han har også lært seg å drikke av sugerør, så nå er det heller ingen krise om vi glemmer flaske. Det som er litt slitsomt er at han fortsatt våkner på natta, men har også begynt å sove mindre på dagen. Det retter seg nok. Han sliter litt med tenner, drømmer mye og har nok litt vokse smerter.

 Med Caroline går det opp og ned med, men med tanke på den vanskelige tiden ho har hatt i det siste, er det helt forståelig, men syntes ho klarer seg bra. Vi går til samtaler på barnehuset i Kristiansand, noe som ho har god nytte av. Jeg også faktisk. Ho har fortsatt problemer med søvn, så nå har vi bestemt at vi får ta en tur til legen for å se om han kan hjelpe. Ellers har de hatt tur dag med skolen til Knaben(?) og der sto ho på slalom. Skulle gjerne ha likt å sett det. Ho er sikkert bedre enn det jeg var.
 Jonas er et kapittel for seg selv. Han leker med star wars lego, soldater og riddere, og i neste øyeblikk sitter han oppe i lekegrinda med Jakop å koser og leker. Han holder også ett høyt aktivt nivå, så her går det unna. Han er også flink til å hjelpe til hjemme, og er veldig opptatt av at han får uke penger.
Det går bra med Jonas på skolen nå, og ingen problemer med å få han avgårde på morningen. Han spør innimellom om han kan være hjemme, men nøyer seg med et nei. Leksene har han begynt å bli flinkere til, men vi må minne han på at hvis han nekter å gjøre lekser hjemme, må han på leksehjelpen. Vi trodde kanskje det var noe han hadde lyst til, men der tok vi feil :)

 Jeg er inne i en "god" periode smerte messig, og det er akkurat passe kaldt ute, så jeg har klart å gå opp til alleen flere ganger. Uheldigvis blir jeg ganske dårlig etterpå, men det er nesten så det er verd det. Ikke ofte jeg klarer, så jeg nyter det så lenge jeg klarer.
Jon ble permittert igjen forrige uke. Vi fikk beskjed for en god stund siden at det kanskje kunne bli permitteringer, så det kom ikke som noe sjokk. Får ta en uke av gangen, så løsner det når været og kulda gir seg.


 Ellers har Jon og jeg hatt oss en tur med Color Fantasy. Det var deilig å komme seg litt bort, men må inrømme at jeg savnet ungene noe forferdelig. Dina var på besøk hos Alexander i Drammen mens vi var avgårde. Du kan lese om turen og se ett par bilder i ett eget innlegg som kommer snart.
 Dette ble en litt lang oppsumering, men sånn blir det når jeg ikke får surret til å sette meg ned.

Blogges

Ingen kommentarer: