12. nov. 2010

Tirsdagen var Caroline og jeg i Kristiansand, på Kongsgårdheimen rehabiliterings senter. ( Det var et langt navn) Caroline skulle til manuell terapaut og lege. Mt kunne ikke skjønne hvorfor vi var blitt henvist til de, siden de ikke behandlet barn, man han undersøkte ho alikevell. Caroline skal undersøkes for skoliose, så ho skal ta røntken av ryggen og siden til reumatolog. Ellers kunne han ikke skjønne hvordan barneavdelingen på sykehuset kunne klare å skrive så mange sider, uten å skrive en eneste fornuftig ting. Da vi var ferdige reiste Caroline og jeg en tur til sørlands senteret. Der skulle jeg ha "vind" trekk til vogna. Vi tok en runde for å kikke litt og for å få oss noe mat, og Caroline fant en liten julegave til Jonas. Når vi var ferdige satte vi kursen hjemover. Det tok sin tid. Utrolig glatt på veiene, og snø i lufta. I tillegg var jeg så trøtt at jeg måtte stoppe noen ganger og hvile øynene. Sovnet hos Jonas da jeg skulle legge han, og våknet ikke før Jon vekket meg for å gå på jobb. Jeg sjanglet meg ned i senga, og sovnet igjen med en gang.

Onsdagen nektet igjen Jonas å gå på skolen. Da tar det sin tid å få på han klærne. Etter en stund fikk jeg han inn i bilen. Når vi kom opp til skolen ville han ikke ut. Fant ut at det er ikke lett å få en 6 åring ut av bilen når han ikke vil. Det tok lang tid å få han ut for han er ganske sterk, og holdt seg fast med både armer å ben. Det endte med at vi kom 15 min forsent. Caroline var sikker på at det var kl 9 ho skulle til fysioterapauten, og begynte å gå bort. På veien fant ho ut at ho skulle sjekke timekortet, of fant ut av at det var ikke før 1330. Typisk. Siden ho ikke var i form i det heletatt, ble ho med hjem igjen. Jeg hentet Jonas halv ett, og reiste opp til Alleen når det var på tide å gå til fysioterapauten. Der satt vi alle 4 og ventet i tre kvarter, men ingen kom. Fysioterapauten ringte til Jon og unnskyldte seg veldig og gav Caroline ny time torsdag kl 15. Vi tok en tur til senteret, og på veien bort møtte vi Jan Ove.
 På senteret møtte vi Anne Marit, Bjarne Johan og den lille gull klompen. Jonas og BJ ble kjempe glade, og det endte med at Jonas ble med de hjem. Hentet han i 7 tiden. Det var en godt fornøyd gutt som møtte meg. Ikke helt fornøyd over at vi måtte hjem, men fornøyd med at han skal sove over om noen helger til.  

I går (torsdag) var Jakop fryktelig sutrete og ville bare sitte i fanget. Noe jeg ikke hadde tid til hele tiden , siden det er endel rydding av ting nå som han begynner å bevege seg rundt i stua. Men han sov faktisk nesten en time på formiddagen. Lenge til å være han. Caroline var veldig treg med å få i gang. Prøvde å få ho til å begynne på engelsk stilen, men ho "skulle bare" hele tiden. Noe som er ganske irriterende, for ho har hatt hele uken på seg. Rydde rommet hadde ho også lovet oss. Fikk ho endelig til å begynne på stilen når jeg skulle avgårde for å hente Jonas. Først var jeg en tur for å hente Martin og Torill, og så var jeg innom Lindex for å kjøpe en vinter bukse til Jonas. Fant en fin og varm bukse, som er mer eller mindre vann tett. Jonas ble kjempe fornøyd, for da slipper han og bruke dressen. Etterpå gikk Jonas og jeg en kjapp tur innom Mega, for å handle inn til middagen som Jonas hadde bestilt. Røyke pølse og makaroni. Ganske god middag, så lenge det ikke blir for ofte. Resten av kvelden gikk egentlig rolig for seg. Litt diskutering med Caroline i forhold til stilen, og rydding av rommet, men det ble gjort. Jonas gjorde endelig skrive leksa. Matteboka kunne vi ikke finne, men Jonas trodde kanskje han hadde tatt den med på skolen og levert dn, så han skulle slippe å gjøre den.

I dag har Jakop blitt i bedre humør, men det kommer kanskje av all gassutslippene i går. Jonas har hatt utedag i dag, og nå er det på tide å hente han. Lurer på hvor våt han er, siden det har regnet og blåst i hele dag. Får sett hvor godt jakka og buksa holder.

Ingen kommentarer: