25. okt. 2010

Fredag var fridag for barna, så vi fikk sove litt lenger. Jeg skulle til legen i 10 tiden, så det ble bare 1 time. Jonas og Jakop skulle være hos Martin og Torill. Fordi veiene var glaserte, måtte vi gå opp bakken til huset deres. Bakken er litt lang og bratt, så det var utrolig spennende. Måtte gå helt inne ved autovernet, og dytte vognen med en hand. Jonas var heldig. Han kunne bare gå rett opp skråningen, riktig nok mye brattere, men i alle fall ikke glatt. Martin kom meg i møte, så heldigvis slapp jeg å lirke meg helt opp. 
Jonas og Jakop hadde kost seg. Martin og Jonas hadde vært ute i skogen rundt huset. Der var nok Jonas i himmelen, når han hadde pinner og onkel og leke med. Jakop koste seg med Torill, og fikk seg en lang deilig søvn, i senga til småen som snart kommer.
Ellers gikk fredagen rolig for seg. Caroline var hos en kammerat med Jan Ove.

Lørdagen var vi hos ett vennepar av oss som bor opp i heia ved Vigeland. En koselig dag, har ikke vært der på ett år. Vi må bli flinkere til å besøke. Det vil si jeg. Jon er der oppe med jevne mellomrom. 
Jonas hjalp "kammeraten" sin med å lage middag, Rett før vi skulle gå, da fruen kom med forslaget om aat Jonas kunne sove over. Etter 30 sek betenkningstid svarte Jonas at jo det ville han. Noe som egentlig var en overraskelse, siden han bestandig svarer blankt nei. Vi reiste hjem etter en liten stund. Var spennende å se hvordan det gikk, siden det var 1. gang han sover borte. Da mener jeg borte som ikke er: hjemme, tante Liss eller farmor. Caroline hentet vi kl 23. Etterpå koste vi oss med å se på Buffy, vampyrslakteren. Lenge  siden sist. Kult at det går på Bliss. Lurer på hvor mye jeg klarer å få med.

I dag (søndag) fikk jeg sove lenge. Deilig. Jon hadde skiftet dekk på bilen min. Jakop var på besøk hos farmor og farfar. Jon hadde også flyttet rundt på noen møbler i stua. Det ble like fint som jeg hadde trodd. Vi har også fått flyttet på trappegrinder, ryddet kasser, klær og søppel. Skal bli deilig når vi er ferdige.
Mens jeg satte elgsteken i ovnen, og begynte på potetene, kjørte Jon avgårde for å hente Jonas. Innen de kom tilbake, var elgen ferdig stekt. Potetene stod ferdig i fløtebad, og ventet på å komme inn i ovnen.
Jonas hadde hatt det kjempe fint og kost seg masse. Det er alt han vil si om den saken.
Etter en deilig middag, var det barna som skulle i seng.
Alt  i alt har det vært en flott rolig helg, hvor vi har fått gjort noe fornuftig, og hatt oss en deiligmiddag.

Elgstek og fløtegratinerte poteter med ost. Anbefales.........

Ingen kommentarer: