11. sep. 2010

Mandag 06.09.10 - Lørdag 11.09.10

Denne uken har vel på sin måte vært spesiel.
Det er mange helger og enkelte dager som får sine litt spesielle navn. Denne uka vill jeg ha kaldt: Den store Doktor uka.
Mandag:
Borgen vår
DA vi stod opp var Caroline og Jakop syke, noe som ikke var vanskelig å se. Jonas skjønte jeg hadde antydning til Halsbetennelse og litt feber. Så både Caroline og Jonas ble hjemme fra skolen. Kl 10 Møtte vi June på Mega for en kopp kaffe.
Etter på troppet vi opp på legesenteret, alle Rasmussene.
Kom inn til en lege ved navn Hjelmar Ødegår. Ikke vår fastlege, men siden vi som regel blir syke når vi ikke har time, må sette oss på venterommet og vente på ledig lege. Noe som kan ta veeeldig leng tid. Ørnulf er faktisk den legen Jonas har hatt mest kontakt.
Inne hos legen fant han ut at Jakop Nikolai hadde bronkitt og fikk penecelin og en type flytende astma medisin. Jakop hadde jeg tatt med til helsestasjonen til vektkontroll tidligere på dagen Så ikke bra ut. Vokst 1 cm og bare lagt på seg 100 gr på 14 dager. Alt for lite, men forklares med veldig liten matlyst.
Caroline hadde fått kraftig halsbetennelse og ørebetennelse, så ho endte opp på penecelin ho også. Jonas hadde antydning til streptokokker i halsen, men siden hals prøven var negativ, slapp han medisin. og godt for det, for hvis ikke hadde vi hatt 10 dager med krig. På vei ut bestilte vi time til en sjekk av ryggen hennes. Timen ble faktisk til onsdag.

Tirsdag:
Skvisa finger
Dagen gikk forsovidt smertefritt for seg. I alle fall så mye som det går ann med 3 syke barn hjemme.  På kvelden gjorde Jonas en god innsats på rydding av rommet mm. Han hadde vært nede på badet og kom opp kjempe stolt fordi han hadde stelt seg og pusset tennene, uten at jeg hadde bedt han om det. Jeg satt ute på terrassen når han skulle fortelle meg hvor flink han hadde vært. Han sa god natt, og siden klokken var før 1900, skulle han få lov til å se film. I det han gikk inn kom det ett kraftig vindkast, som tok med seg døra. Uheldigvis støttet Jonas seg til karmen når døra smelte igjen. Endte opp med 3 klemte fingre. Lange mann fikk den værste trykken. den fikk ett dypt skrav og hovnet opp. Etter han fikk roet seg litt fikk vi han til å prøve å bevege fingrene, men langemann var ikke særlig samarbeidsvillig. Vi endte opp på legevakta  for å sjekke den for brudd. Caroline ble med for Jonas ville ha ho med. Og fantastisk som ho er ble hun med, og Jan ove måtte kjøre hjem. Jonas er ikke særlig glad i leger, eller sykehus. Det som er så morsomt med Jonas, er at han går inn i en sombi lignende tilstand, når han for eksempel er hos leger. Han svarer ordentlig og gjør som han blir bedt om. Vi måtte ta røndtken av handa, men fant ingen brudd. Det som forundret meg mest var at han ville at Caroline og jeg skulle sitte på gangen, mens han var inne alene. Etterpå reiste vi hjem.

Onsdag:
Se, jeg holder flaska selv
Caroline hadde time hos legen kl 0900. Vi forsov oss litt, men fikk levert Jakop hos Abelone og Samal, før vi fikk levert Jonas på skolen 5 min forsent. Det var ikke mange minuttene vi måtte vente. Etter en undersøkelse av ryggen, fant legen ut at Caroline har en skjev rygg 2 plasser. Legen har sendt en henvisning til videre undersøkelse og behandlig på ett opptrenings senter ved Kristiansand. Så nå er det bare å vente og se hva som skjer. Etterpå var jeg en tur hos Abelone mens jeg ventet på at Jonas skulle bli ferdig på skolen halv1. Fikk hentet han og handlet litt før vi kjørte ned igjen. Halv 3 var det Caroline sin tur til å bli hentet. Jon jobbet overtid og var ikke hjemme før ca 2000. Vi hadde en rolig ettermiddag og kveld. Caroline er som regel hjemme kl 22 i uka. Veldig koselig. Ikke diskuterer ho om lenger utetid, og sitter oppe hos oss før ho legger seg. Det er deilig å få en koselig avsluttning på dagen med Caroline.
Caroline kommer til å blakke oss helt. Igjen fikk ho flott karakter i matlaging. 5+ fikk ho.

Torsdag:
Vi går på sprinklene
Torsdag var det tid for en ny tur til legen med Jakop. Han var fortsatt tett og surklete, men på en litt annen måte. Han spiser fortsatt mindre enn han pleier, og er fortsatt litt slapp og utilpass. Hos legen fikk jeg beskjed om at surklinga hadde flyttet seg fra bronkiene og opp i halsen. Skal fortsatt ta penecelinen, men bare ut søndag. Siden slimet ikke lenger er i lungene men i halsen, byttet vi ut "astma" medisinen men en hostesaft som på en måte tørker ut slimet. Hostesaften er veldig oppkvikkende.
 Som legen sa: Vanlige foreldre syntes barna blir nesten hypre av den, men for dere vil han bare se ut som før. Normalt veldig Jakop aktiv. 
Mere kosete og selskapsyk er han også, men hvem er vel ikke det når man er syk. Samtidig er han veldig aktiv. Han har fått en ny hobby. Aker seg ned til kanten på lekegrinda, legger seg på siden og "går" langs sprinklene. Lekestativet tar han med seg. Han legger seg ofte på magen, og blir sint når han ikke klarer å rulle tilbake.
Caroline var på jobb i dag. Hun vasker oppe på Kvelland 1 gang i uka. Flink er ho.

Fredag:
Her glemte vi å ta frem armene
Fredag er ute dag for Jonas. Det er vel den eneste dagen han gleder seg til å gå på skolen.
De går opp til en plass de kaller for erstatninga. Der lærer de litt om naturen, leker, griller og koser seg. Etter skolen tok vi en tur ned til Abelone for å se hvordan det stod til der.
Caroline var ikke overraskende oppe hos Jan Ove. Det vimser de rundt på rom, er på åpent hus, eller bare sitter inne og ser film eller hører på musikk. Typisk ungdom.

Lørdag:

Prins Jonas og Dronning Lena på tronen
Jeg fikk sove lenge. Da jeg kom opp lå Jon og Jakop å halv sov, og Jonas lekte. Caroline holdt på å stå opp. Snakk om sløv familie.
Vi gjorde ikke særlig mye den dagen. Caroline forsvant til Jan Ove. Jeg og Jonas Var først på Europris og handlet endel dill. Blandt annet en bitte litten "food prosessor". Den virket helt fint. Etterpå var vi en tur på mega og handlet mat. Da vi kom hjem, hadde Samal og Abelone kommet på besøk. Når de hadde gått lagde Jonas i stand det han kaller for en fin og koselig fest. Det vil si at vi spiser på stue bordet og har lørdags godtet til dessert. Det er godt han ikke er stor forlangende.
Ellers var det en stille og rolig kveld.

Ingen kommentarer: