29. jun. 2010

Jakop Nicolai


Jakop Nicolai kom til verden: 11.03.10. Kl 11.30
Jakop fikk ikke den letteste starten.
Vi begynte med tillegg da han var ca 2 uker,  samtidig begynte han å gulpe noe helt ekstremt, ikke bare etter måltidene, men hele tiden. Han la på seg, selv om det gikk sent.
Når han gulpet, klumpet det seg i nesa og halsen, slik at han ikke fikk puste. Vi kunne ikke gå fra han, for vi visste aldri når vi måtte "riste" ut gulp. Det var utrolig slitsomt.

23. april la jeg merke til at han virket litt hoven i lysken. Mandags ettermiddag, kunne man tydelig se en klump som "surklet" ved trykk. Vi var hos barnelegen på tirsdagen, og fikk beskjed om at det var brokk.
Torsdag klarte jeg ikke å få dyttet den inn, og han hadde ikke vært på do på ca 4 dager, så vi tok en tur til legen, og videre inn til akutten i Kristiansand.
Der fikk de dyttet inn brokken. Da Jakop plutselig presset, hold fortsatt legen på brokken, og da fikk Jakop gjort det han hadde prøvd på i flere dager, og det til gangs...
Da vi stod å snakket etterpå, før vi skulle hjem, nevnte jeg dette med gulpingen, pustingen, og at han var surklete i nesa hele tiden.
Det endte med at Jakop ble lagt inn på barneavdelingen i Kristiansand til utredning. Der ble han overåket for å se om han hadde for lange pustestopp. På lørdagen kom den ene barnelegen, og lurte på om det var vanlig at han gulpet så ekstremt. Da jeg sa at det stemte, kom barnelegene frem til at han antageligvis har noe som heter Reflux.

Jeg fikk valget mellom å begynne på medisiner, eller en type melk laget for babyer/ barn med denne sykdommen. Selvfølgelig valgte jeg melken.Vi merket stor forskjell bare noen timer etter første måltid med den nye melka. Siden dette så ut til å løse problemene, fikk vi reise hjem dagen etterpå.
Samtidig som vi var innlagt, ble det sendt en henvisning til Rikshospitalet for operasjon av brokken.
Vi måtte inn noen ganger for å få hjelp med brokken, og  lørdag, siste uka i Mai ble Jakop lagt inn i Kristiansand, med beskjed om at nå kom vi ikke ut, med mindre vi skulle til Riksen. Etter mange telefoner fra Kr.Sand til Riksen, fikk vi mandags ettermiddag, beskjed om å møte på Riksen dagen etter kl 1200.  Etter å måtte faste 0800-1630 på onsdag, og fra kl 0600 torsdag fikk legen som hadde bakvakt på kvelden nok, og fikk Jakop operert så han skulle slippe å måtte faste 1 dag til. Operasjonen gikk fint, og han sov til kl 0400, og i 08- tiden kom de inn på rommet med han.
Senere på dagen ble han skrevet ut, og vi tok noen dager hos min pappa i drammen. Vi hadde det kjempe koselig.

Vi kom hjem noen dager før dåpen 13.juni. En flott dåp. Alexander skulle bære Jakop i kirka, og siden han var nærvøs gjorde han en avtale med Jakop. Hvis han ikke skrek i kirka når vi stod ved presten, skulle han få 10.000,- til konfirmasjonen.
Gjett hvem som sov fra før vi gikk og til lenge etter vi kom tilbake fra kirka.
JEPP: JAKOP
Vi vil takke for alle de fine gavene Jakop fikk. 
Torsdag denne uka var jeg og og barna i begravelse i Drammen. Jakop sov, og Jonas satt som en engel hele tiden, selv om han kjedet seg veldig. Det var en fin begravelse, og noen av oss reiste opp til Bente, og koste oss med masse god mat, minner og godt selskap.
Nå har jeg da fått til en slags oppdatering, men hvis dere lurer på noe er det bare å spørre.
Vi blogges
  


  

Ingen kommentarer: