7. mar. 2010

FREDAG

På fredag ble Caroline kjørt til Sandnes av Jon og Jonas.
Været var helt forferdelig. Tett snøvær og vind.
Jeg bestemte meg for å ta en tur til Kristiansand for å handle litt forskjellig småting. I 12 tiden prøvde jeg å komme meg avgårde for første gang. Da jeg kom opp på E39, var føret helt utrolig. Ikke brøytet, nesten 20 cm løs snø, og null sikt.
Jeg snudde ved Hærdals sletta, og kjørte tilbake til Alleen senteret for å se om vær eller føre vill bli bedre. Etter en stund kjørte det en brøytebil forbi.
Jeg tok meg noe mat, og gikk ut i bilen, for å prøve en gang til. Sikten var litt bedre og snøen var kjørt litt ned. Det var fortsatt sporete, men bedre.
Jeg tok sjansen. Det gikk ikke særlig fort. Var oppe i 60 km.t. ett par ganger frem til Kristiansand, eller gikk det i ca 40 km.t. Hadde en liten stopp ved Grønnsfjorden. Da vi kom til bunnen av Osestadbakken var det full stopp pga. lastebiler og elendig føre.
Det endte med at jeg brukte 3 timer til Sørlands senteret, istedet for 1 time.

Var en tur innom Barnas Hus og kjøpte regntrekk til vogna. Etter å ha parkert på senteret, tok jeg ut Dina for å lufte ho litt for jeg gikk inn. I det jeg tok ho ut av bilen gikk strømmen på hele senteret, og en alarm begynte å ule. Folk ble sendt ut av senteret, og det tok ikke mange minuttene for dt var nesten tomt for biler. Begynte å titte meg rundt, og oppdaget at den nye delen av sørlands parken var mørke lagt den også.
Jeg ventet en stund for å se hva som skjedde. Etter ca 20 min bestemte jeg meg for å kjøre hjemover. Akuratt da kom det ett par brannbiler og en ambulanse, som svingte opp mot Biltema.
Vet ennå ikke hva som skjedde, men det ble i allfall ingen handling på meg. Hadde tenkt å stoppe å spise litt på Shell rett utenfor byen, men der var det fullt av lastebiler som stod på kryss og tvers. Da ble det neste stasjon.
Det hadde sluttet å snø, og veiene var brøytet, så turen hjem gikk helt fint.

Jon og Jonas kom hjem ca 30 min før meg, men Jonas sov alerede, da jeg kom inn døra.

Fant ut at jeg har hatt 4 typer føre i dag, alle med felles nevneren glatt. Sporete løs snø og glatt, Vaskebrett og glatt, super brøytet og glatt, og til slutt vått og glatt. 
Men alt i alt vil jeg si at: Dette var absolutt ikke min dag.

Ingen kommentarer: