22. feb. 2010

Søndag

På søndag hadde været roet seg en god del.
Etter å ha holdt meg unna snø aktiviteter i hele vinter, klarte jeg ikke mere. Jeg måtte bare ut.
Måtte låne dressen til Jon, siden min ikke eksisterer lenger.Før vi skulle bak huset kjørte Jonas og jeg til Alleen for å låne dvd. Der åpnet de litt senere enn vanelig, så vi dro tomhendte hjem.

Jon og Dina kom også ut. Jon og jeg fjernet litt snø og is fra terassen, så det ble bedre å gå langs husveggen.
Vi fjernet også snø fra plassen til Dina. Kjettingen hennes hadde snødd vekk, men vi fant den. I alle fall noe av den. Resten ligger under isen og snøhauen. Det var litt greit å få fram isen på plassen til Dina, så får ho skrapt litt på klørene.Vi fikk fjernet litt snø, og nedsnødde leker fra under runsa/huska til Jonas. Noe han syntes var kjempe gøy.
 Han runsa med god fart, og siden det var glatt på sete, fløy han i alle retninger når han datt av. Det ble koldbøtter/salto, mage plask og rygg landinger.
Utrolig nok fikk han ikke vondt, bare tidvis latter krampe.

Etterpå herjet han vilt og hemningsløst med Dina.

Ho har en gnage knute som henger i ett tau. denne pleier Jonas og gi fart, og se på når ho hopper opp i lufta for å ta den.
Men ikke i dag. Jonas og Dina "konkurrerte" om hvem som fikk tak i den.
Hvis det var Dina som vant, tok Jonas fart og slengte seg etter tauet. Noe som endte i mange rare bryte kamper. De dro i hver sin retning. Av og til klarte faktisk Jonas og få dradd Dina avgårde.

Klarte Dina å ta tauet fra Jonas slang han seg etter ho, opp på ho og under ho. Alt etter hva som var lettest. etter nesten to timer var begge kjempe slitene, men så gira at ingen av de ville gi seg selv om de bare orket å slepe bena etter seg.

Vi fikk de inn til slutt. Jonas segnet nesten om i sofaen, og Dina slang seg ned på toppen av trappa. Etter en stund reiste ho seg og gikk mot plassen sin. Halveis stoppet ho, kikket på puta si, sukket og sank sammen. Der gikk ho rett inn i snorke modus. Stakkar små slitene barn, men de har så utrolig godt av å slite seg ut i deilig vinter vær.
 Selv var jeg utrolig godt fornøyd etter å ha tilbrakt tid ute i snøen med Jonas. Må si jeg savner det veldig mye. Det at jeg måkte litt snø, trenger man jo ikke å nevne høyt. det var ikke mange spade taka,men nok til at jeg følte jeg bidro til noe nyttig jeg også.

Etter å ha hvilt en stund, dro Jonas og jeg opp igjen for å leie en dvd. Det var Jonas som skulle velge, og ikke overraskende endte vi opp med en dokumentar om dinosaurer. Han hadde tydeligvis bestemt seg på forhånd, for det tok vel bare2 min før han hadde plukket filmen, og satte kurs for kassa.
Så var det rett hjem for å spise middag og se film, før han sjanglet i seng. Utrolig nok tok det ganske lang tid før han sovnet.
 Han hadde en drømme runde med gråting og babling om marihøna han ville vise, men ikke fant. Ganske gøy å høre på. Han havnet i senga vår i løpet av natta.

Ingen kommentarer: