24. feb. 2010

I går hadde Jonas besøk av Bjarne Johan. De lekte og koste seg i flere timer. Etterpå spiste de middag som to sultene løver. Jonas viste B.J hvordan en hamster lagrer maten. Det morsomste er å gi den hele mandler. Denne gangen klarte den å stappe i seg så mange, at han ikke klarte å komme inn i huset sitt fordi kinnene var blitt for store. Måtte gjemme både mandler og tørr for etterpå, for de hadde lyst til å prøve en gang til. De hadde det i alle fall gøy. Får håpe det ikke blir for lenge til neste gang de besøkes...

I dag har Jon vært en tur på besøk hos Dan, før vi var på møte på Nav ang. foreldre penger. Det har kommet nye regler: Foreldrepenger til far ved fødsel og adopsjon


"Som far kan du ha rett til foreldrepenger dersom du har hatt pensjonsgivende inntekt i minst seks av de siste ti månedene før stønadsperioden starter."
Se nærmere forklaring her: Nav.no/familie

Men som vanlig faller vi gjennom reglene og Jon har heller ikke denne gangen rett til hverken foreldre penger eller fedre kvoten. Det er ikke mye gøy å vite, at fordi jeg er for syk til å jobb ol, har ikke Jon rett til å være hjemme, som andre fedre med friske koner.
Hva kan man gjøre? Ingenting
Han er "heldigvis" permitert fortiden, og får bare nyte dagene frem til han får jobb igjen.

Senere i dag var Jon ute i båten for å trekke sildegarnet, og sette ut ett annet garn.
Etter middag sovnet Jon i stolen, Caroline var ute med kjæresten Morten. Jonas og jeg lekte, og tegnet før han skulle legge seg..
Det skal jeg også nå....

Ingen kommentarer: